intepenita mijloc

22-07-2016
florentina9900
Nu este medic/terapeut
florentina9900
Sunt intepenita de mijloc de 5 zile. Mai intai ma luase ca un cutit la mijloc ce se lasase si pe fesa, apoi nu am mai putut sa ma misc, sa ma aplec, ca ma doare ingrozitor, zici ca am cutit in zona lombara care ma impiedica sa ma misc. Pana ieri imi trecuse, luasem Mydocalm, niste Salix si pusesem la mijloc bitter suedez si imi trecuse, puteam sa ma aplec fara durere. Apoi am carat ieri cate ceva, ma mai aplecasem si aseara am ramas iar intepenita si a aparut iar cutitul.

De un an jumate sufar de hernie de disc grad 1, am avut dureri foarte puternice, insa intepeniri din astea niciodata, desi mai caram greutati de maxim 4-5 kg cand mai aveam nevoie de cumparaturi. Durerea trecea cu salix si cu voltaren emulgel. Iar vara nu prea am dureri. Deci e cu atat mai ciudata intepenirea asta, pentru ca vara sunt mai putin sensibila de cand cu hernia.

Tind sa cred ca m-a tras curentul sau am facut vreo intindere ceva, caci repet, nu am mai patit asa ceva niciodata si nici nu stiu daca e de la hernia de disc.

Va rog sa nu-mi spuneti sa merg la medic, inca nu pot ajunge, nici kineto nu am facut pana acum, as dori niste remedii, ce as putea sa mai iau sa ma pot misca din nou. Daca conteaza, am 25 de ani.

Multumesc.
2 comentarii
0
22-07-2016, ora 21:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Analizand cele descrise, poate fi vorba de un sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Exista doar doua tratamente:
- chirurgical (cura herniei de disc);
- conservator: initial repaus 1-2-3 luni, urmat de kineto-terapie timp de cativa ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-07-2016, ora 15:28
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua

De principiu, diagnosticul de hernie de disc se poate pune prin examen clinic, sustinut imagistic (mai ales RMN, unde leziunea discala poate fi observata).
Strict din descrierea simptomelor, hernia nu este exclusa dar nici obligatorie. La o varsta tanara pot conta traumatisme mai mult sau mai putin recente sau o scolioza compensatorie lombara ignorata, cauze care pot genera simptome similare. Se impune o investigare mai extinsa a acestei probleme, cu radiografie si RMN local.
Se poate incerca un tratament antitinflamator cu Arcoxia (cca 1 mg / kg corp, adica daca aveti 60 de kg, puteti lua o tableta de 60 mg / zi timp de 5-7 zile). Local va recomand Fastum Gel, daca nu aveti intoleranta si nu va expuneti la soare zona de aplicare; Fastum Gel penetreaza mai adanc decat alte unguente. In extremis, puteti apela la o infiltratie locala cu xilina si Diprophos, obligatoriu facuta de medicul specialist. Asa cum a spus si distinsul meu coleg, dl. Dr. Marius Uscatu, un diagnostic si un tratament precis se poate valida numai dupa prezentarea la medicul specialist, fara de care sfaturile de mai sus raman in domeniul speculativ si reprezinta opinii si nu indicatii medicale ferme.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.