Infertilitate.Probleme cu concepție.Psihologia.

23-09-2020
Ramina.Mir
Nu este medic/terapeut
Ramina.Mir
Am fost cu soțul meu în diferite clinici și am încercat de multe ori FIV, toate încercările s-au încheiat fără rezultat. De fiecare dată. După ultima încercare medicul a sugerat surogatul. Fără alternative. M-a trimis acasă să vorbesc cu soțul meu și să i-au o decizie. După ceva timp, am venit din nou la Kiev, dar deja împreună. Acasă am studiat cu atenție contractul și l-am semnat chiar înainte de sosire online. Au existat multe îndoieli, îi spuneam soțului că pot să-i ofer divorț. Dorel a spus fără ezitare că surogatul este o opțiune excelentă și că nu înțelege de ce îmi puneam sănătatea într-un astfel de risc cu toate încercările mele de a concepe. Această decizie i-a venit atât de ușor încât am încetat să mă simt inferior. Am venit împreună la medicul Trisco pentru a afla cum se va întâmplă totul în continuare şi deasemenea mult am vorbit cu mănăgerul de suportare. Căutam să găsesc informații pe site-uri despre cupluri care au trecut printr-o astfel de experiență. Am văzut multe publicități despre surogat și mai multe articole chiar de groază. Am decis că va fi mai bine să nu mai caut. Și acesta a fost un pas potrivit, deoarece chiar și fără aceasta erau o mulțime de temeri.

Cea mai dificilă perioadă pentru mine a fost stimularea hormonală. Dormeam mult, simțeam greață, m-am acoperit cu o erupție și m-am îngrășat cu 12 kilograme. În acea perioadă, am fost chinuită de diferite temeri. Cred că cea mai bună decizie în timpul sarcinii a fost să nu comunicăm direct cu mama surogat. Primeam de la clinică informație despre starea copilului în fiecare lună. Eram liniștită totul mergea bine.

Am întâlnit-o pe mama surogat deja la naștere. Când s-a născut fiica noastră am plâns. După ce am tăiat cordonul ombilical am pus copilul pe pieptul soțului meu. Iubirea pe care am simțit-o când a născut copilul meu, este unul dintre cele mai puternice sentimente pe care le-am trăit în viața mea. Ceea ce a făcut ea pentru noi este de neprețuit.

Bebelușul a fost alături de noi din momentul nașterii. --------* a făcut tot ce este necesar și am rezolvat cu ușurință și rapid documentele. Numai noi am fost înscriși în certificatul de naștere. Mă temeam că nu am să pot iubi fiica imediat. Nu știam dacă instinctul meu matern se va trezi. Dar dragostea absolută s-a întâmplat imediat ce am văzut-o pe Mia. Acum, când are cinci luni, văd cum sentimentele mele față de ea devin doar mai puternici.

Întrebarea mea către Dvs. este dacă vor exista consecințe psihologice pentru copilul meu de la despărțirea cu mama surogat?

(*modificat de admin)
2 comentarii
0
23-09-2020, ora 13:55
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna ziua
Copilul nu a avut nicio conexiune psihologica cu mama surogat, deci momentan nu vor exista consecinte negative.
Nevoile copilului sunt diferite in functie de etapa de dezvoltare in care se afla.
Daca imediat dupa nastere a fost preluat, ingrijit si inconjurat cu iubire, dezvoltarea sa psihica va fi armonioasa.
Acum, daca celulele reproductive va apartin, inclusiv din punct de vedere genetic, copilul va mosteneste.
Identitatea noastra ca oameni se formeaza dintr-o combinatie de genetica si mediu. Daca voi ca parinti sunteti responsabili de amandoua, faptul ca ati platit un serviciu de mama surogat devine secundar.
Daca ar fi fost un incubator artificial, v-ati fi pus problema de efecte psihologice la despartirea copilului de el?
Mult succes!
0
24-09-2020, ora 12:49
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
sustin si eu ce afirma mai sus colega
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul