interpretare analize

23-12-2012
eugenialinca
Nu este medic/terapeut
eugenialinca
Buna seara.Cum de ceva mai multa vreme ma simteam mai mereu obosita, somnolenta diurna alternand cu insomnie noaptea, mi-am facut analize de sange.Rezultate mult diferite de valorile normale:TGO 87UI, TGP 93UI, fosfataza alcalina 129, Gama GT 41 UI, colesterol total 221, LDL 143, 8 total nejustificat, consider eu intrucat mananc rar carne si folosesc doar ulei de masline.. La ecograf nu apare nimic Va rog, cineva poate sa ma lamureasca?Va multumesc mult.
3 comentarii
0
24-12-2012, ora 10:47
mihailu
Nu este medic/terapeut
mihailu
Buna ziua!
mi-am facut analizele medicale, iar in urma acestora am primit urmatorul rezultat:
Acid uric 3.84
Bilirulina totala 1.06 valori de referinta 0.2-1
Bilirulina directa 0.37 valori de referinta 0.3
Colesterolul 253 valori de referinta 220
Creatinina 0.68 valori de referinta 0.6-1.3
HDL Colesterol 44 valori de referinta 25
LDL Colesterol 178 valori de referinta 150
Glicemie 87 valori de referinta 70-110
Proteine totale 7 valori de referinta 6.2-8.2
Trigliceride 73 valori de referinta 40-160
TGP/ALT 28 valori de referinta 5-49
TGO/AST 20 valori de referinta 5-46
Uree 21 valori de referinta 15-45

In puteti spune care ar fi cauza Bilirubinei Totala si Bilirubina directa crescuta. Ce sfaturi imi puteti da. MULTUMESC!
0
07-01-2013, ora 20:48
ilie70
Nu este medic/terapeut
ilie70
Buna ziua,
am un baiat de 16 ani si 6 luni, care are de aproximativ 20 luni acnee, sub forma vulgara in ultimele 14 luni.In tot acest timp a urmat tratamentul a 3 doctori [in principal antibiotice, 2 luni urmat de pauza de 1 luna, concomitent cu Vitaal Energy(vitamine, minerale, etc), sapunuri si creme dermatologice] insa nu se observa ameliorari ale aspectului si evolutiei acestei manifestari ale acneii.Recent a efectuat un set de analize si am rugamintea de a ne ajuta cu interpretarea rezultatelor, de mai jos, , eventual cateva sfaturi medicale pt. a scapa de aceasta acnee.Va multumim anticipat.
Rezultate valori ( limetele normale pt. varsta si sexul lui le-am trecut intre paranteze:
Urina:corpi cetonici 5(negativ);
Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici:Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} ( 27 - 32);Largimea distributiei eritrocitare 16.1 % (11.6 - 14.8);* Neutrofil 8.68 mii/μL (1.8 - 8); Limfocit 16.7 % (20 - 55);Monocit 1.26 mii/μL (0.3 - 1);VSH 42 mm/h( 15)
Biochimie:Proteina C reactiva (CRP) 3.69 mg/dL ( 0.5)
Hematologie:Fibrinogen-metoda coagulometrica 433 mg/dL (160 - 390)
Cultura secretie nazala:Pe mediile de cultura s-au dezvoltat relativ frecvente colonii de Staphylococcus aureus meticilino-sensibil (MSSA) (2+).Acest rezultat indica portajul de Staphylococcus aureus.
0
09-01-2013, ora 19:24
oana171
Nu este medic/terapeut
oana171
buna seara..am un baietel de 5 ani si 11 luni..in urma cu trei saptamani am fost internati pentru mononucleoza infectioasa..ne-am externat pe 3 ianuarie 2013..cu pneumonie bilaterala..are o tuse urata productiva..dupa radigrafia pulmonara am avut urmatoarea interpretare..:cord cu estitudine de arc mijlociu;hiluri mari cu arie de proiectie difuz conturate;accentuarea desenului peribilar si intrabilar bilaterall..rog daca imi poate explica cineva ce inseamna exact mai pe intelesul oamenilor de rand..si daca este ceva grav..SUNT DISPERATA!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.