interpretare CT, cu diagnostic de trimitere Rinosinuzita maxilo-etmoidala

30-09-2016
edvinn
Nu este medic/terapeut
edvinn
buna ziua,

VA rog sa ma ajutati la interpretarea CT.
Fac cunoscut ca am fost operat de: deviatie de sept nazal; adenoidita cronica; rinita cronica in urma cu aprox 9 luni.

Concluzii CT:
Modificari cu substrat cel mai probabil inflamator la nivelul mucoasei cornetelor nazale inferioare bilateral ( mai exprimata in partea dreapta) si mediu stang, precum si la nivelul recesurilor alveolare ale sinusurilor maxilare bilateral si celulelor etmoidale anterioare si posterioare stangi, asociind discreta ingrosare parcelara a mucoasei sinusale de la nivelul versantului ventral al jumatatii stangi a sinusului sfenoid.
Minima deviatie la dreapta a septului nazal, asociind ingrosari parcelare ale mucoasei;
Modificari cu aspect sechelar post-inflamatorii cronice mastoidiene bilaterale;
De notat aspect sugestiv pentru diverticul de bulb jugular stang, in raport cu canalul semicircular posterior, cat si cu cavitatea timpanica, cu pastrarea unui fin plan osos de demarcatie;
LA limita inferioara a campului de examinare decelam aspecte sugestive pentru hipertrofia tesutului adenoidian de la nivelul peretelui si plafonului nazofaringelui, precum si la nivelul regiunilor tonsilare bilateral, incomplet caraterizabile la examinarea actuala.

Aduc la cunostinta, atunci cand am facut CT, eram putin racit, daca este relevant acest lucru (din cauza aerului conditionat de la masina).

Am curand din nou consultatie la alt medic ORL-ist, cam in 1-2 sapt, deoarece nu ma simt bine, nas infundat mai tot timpul, respiratie greoaie, seara in timpul somnului transpir atat la nivelul corpului cat si la nivelul capului; vorbesc uneori parca pe nas, uneori urechile parca sunt putin infundate, in concluzie parca mai rau fata de cand m-am operat. Momentan nu fac febra sau sa simt dureri de cap, cel mult neodihnit.
Am folosit uneori Olinth HA seara, si pot zice, ca imi dadea drumul la nas, respiram mult mai usor. Dar dimineata, di nou nas infundat.
Acum Imi mai clatesc nasul cu apa de mare, si uneori am secretie rozalie putin, parca ar fi sange cu mucus. Nu stiu cum sa ma exprim.

VA rog sa ma ajutati din cele enuntate aici: cu o parere, un sfat, o sugestie, ce am, ce as putea face, daca e grav, orice. Macar sa stiu ce ma asteapta asa in mare.

Multumesc,
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns