Interpretare punctie aspirativa cu ac fin - tiroida

20-04-2012
alex.voicu
Nu este medic/terapeut
alex.voicu
Buna tuturor.
Am facut de curand o FNAB la un laborator privat din Bucuresti, din proprie initiativa intrucat la o ecografie de rutina mi-a fost depistat un nodul tiroidian situat pe lobul drept, avand aprox. 7, 5mm.
Am facut si o scintigrafie cu iod iar concluzia a fost tiroida micropolinodulara cu nodul rece LDT.
Analizele hormonale (T3, T4, FreeT3, FreeT4, TSH, Ac Anti receptor TSH, Ac Anti-Tireoperoxidaza, Ac Anti-Tiroglobulina ) sunt toate in limitele normale.
Markerii tumorali de asemenea - calcitonina, tiroglobulina si CEA, desi am constatat o usoara crestere a tiroglobulinei de la 36 la 41 in interval de doua luni. (max. este 55).
Punctia aspirativa a dat urmatorul rezultat:

EXAMEN CITOLOGIC: citologie punctie aspirativa cu ac fin nodul tiroidian 4 lame colorate MGG:
- substanta de fond (material proteic granular si frecvente hematii)
- rare limfocite si polimorfonucleare
- foarte rari nuclei denudati de celule epiteliale foliculare, fara atipii nucleare.
Concluzie: Frotiuri paucicelulare nesatisfacatoare.
Nota. Se recomanda repetarea punctiei.

Lasand o parte recomandarea pt repetarea punctiei cam la ce ar trebui sa ma astept.
Cu multumiri.
9 comentarii
0
08-10-2012, ora 21:36
rusunelu
Nu este medic/terapeut
rusunelu
as avea si eu o intrebare : pe 23 octombrie sunt programata pt punctie, as dori si eu saa stiu daca nu va suparti cam cat mar costa.mi sa pus diagnosticul de gusa multinodulara netoxica
0
09-10-2012, ora 20:25
alex.voicu
Nu este medic/terapeut
alex.voicu
Buna seara. In primul rand, o recomandare: daca vreti un rezultat in max. doua ore, recoltat si lucrat de unul dintre cei mai buni patologi pe probleme tiroidiene, va recomand sa efectuati punctia in cadrul Inst Parhon, la dr. Dumitru Ioachim. Eu am repetat de doua ori punctia intr-o clinica privata si a iesit de fiecare data nesatisfacatoare. La privat m-a costat 350 Ron.
La Parhon, sub mana dr. Ioachim, nu am simtit absolut nimic (foarte multi se tem de durere) astfel incat pana sa ma dezmeticesc eram gata. Prelucrarea histopatologica a durat cam 2 ore dupa care am fost chemat in cabinet si mi s-a inmanat rezultatul impreuna cu explicatiile de rigoare. Costurile totale : 700 Ron.
0
10-10-2012, ora 06:58
rusunelu
Nu este medic/terapeut
rusunelu
tot la el sunt programata pt punctie cam cat tea costat punctia?
0
18-10-2012, ora 07:19
rusunelu
Nu este medic/terapeut
rusunelu
domnu alex va rog sa-mi spuneti de ce va costat asa de mult la dr. dumitru ioachim?eu am auzit ca numai 100 euro te costa.va rog mult sami raspundeti ca sa stiu cat sa iau la mine bani.va multumesc
0
18-10-2012, ora 23:47
alex.voicu
Nu este medic/terapeut
alex.voicu
Buna seara. Intr-adevar, costurile sunt in jurul a 100 euro. Insa am plusat pt a obtine o programare la o data cat mai apropiata - se faceau programari si la 6-8 luni distanta. Recomandarea mea, daca deja sunteti deja programat(a) este sa aveti in jurul a 150 euro. Credeti-ma ca merita, in doua ore aveti rezultatul. Va doresc ca totul sa fie bine... Si nu va faceti probleme, nu doare si nici macar nu veti simti ceva. Pana sa va dezmeticiti, deja este gata. Omul este un adevarat vrajitor, in meseria lui...
0
01-12-2012, ora 16:33
FeliP
Nu este medic/terapeut
FeliP
Nu am nimic impotriva doctorului Ioachim, este un medic bun, recunoscut ca atare, dar eu nu am mai avut rabdare sa stau la coada pentru ca programase foarte tarziu, asadar imi fac toate analizele si punctiile la dr Alexander Barac, care vine, ori de cate ori este solicitat la FamilyClinic in Pipera ( vis-a vis de Jolie Ville) Este specialist in medicina nucleara in Germania, are cabinetul in Offenbach, si e visiting doctor la clinica de care vorbeam. Eu mi-am facut ecografie tiroidiana si punctia cu 300 de lei. Dureaza putin si are o mana foarte usoara, nu simti nimic. Asa ca, se poate si mai simplu, frumos curat, cu bani mai putini, fara programari peste nu stiu cat timp. O sa-mi multumesti pentru informatia asta.
0
29-01-2013, ora 01:50
lacantatricechauve
Nu este medic/terapeut
lacantatricechauve
M-am programat la Family Clinic la dr. Alexander Barac pt 21 februarie.

Am o gusa polinodulara, depistata inca de cand eram studenta, 22 de ani, acum am 61. Diagnosticul a fost de hipotiroidie. Am cam neglijat, asa ca ultimul control l-am facut in iunie 2006 la Institutul Parhon la prof dr Dumitrache. Atunci am facut si punctie, mi-a fost punctionat un singur nodul, cel mai voluminos, am cel putin 4 noduli pe dreapta si cam tot atatia pe stanga. Am facut tratament cu eutyrox 25 mg.

Acum doua luni am avut probleme, aritmie si cateva pusee de hipertensiune, Toti medicii care m-au vazut atunci, au remarcat gusa pt ca se vede mai ales pe partea dreapta am un nodul de 4, 3 / 2, 4 cm. Punctia de acum 7 ani a relevat un continut lichid vascos sanghinolent, era benign, dar nu a evoluat, are aceeasi marime. Am fost la un serviciu de endocrinologie intr-un spital public, nu voi spune unde pt ca am avut si unele surprize neplacute, dar nu generalizez, am facut totusi multe investigatii in mai multe servicii, endocrinologie, cardiologie, pneumoftiziologie, mai multe ecografii, etc. pe ansamblu am fost foarte multumita.

De la endocrinolog nu am primit un diagnostic inca, am recomandare pt punctie la dr Ioachim la Parhon. Am aflat ca se plateste si trebuie si asteptat. Am totusi niste dubii. Din cate am citit pe net, am intrat pe site-uri franceze in special, puntia nodulilor se face punctual pe nodulii suspecti ecografic sub ghidaj ecografic. Acum 7 ani, mi-a fost punctionat doar nodulul mare care e palpabil si visibil, e de fapt un chist si probabilitatea ca sa fie malin e aproape zero. Ar putea sa-mi spuna cineva de pe acest forum si care a facut aceasta punctie recent, daca dr Ioachim face punctie ghidata ecografic ?

Eu am si alti noduli, cu diametre 11, 14, 12 mm, , care nu se palpeaza si nu sunt vizibili, sunt in spatele celui mare, care pot fi punctionati numai ghidat pe ecograf.

De aceea am facut programare la dr Barac, am aflat pe net ca face punctie ghidata ecografic., dar si pt ca e mai ieftin fata de dr Ioachim, 100 euros imi pare mult.

Deasemenea, daca cineva de pe forum a fost la dr Barac pt consultatie eco si punctie, poate ar putea sa-mi dea detalii ale desfasurarii investigatiilor. E un medic bun ? Pune si un diagnostic ? Cat timp dureaza investigatiile ? E aglomerat, se asteapta mult ? In cazul meu, as vrea sa stiu daca se impune tiroidectomia totala sau ablatia nodulilor sau poate nu trebuie de loc intervenit chirurgical. Acum 7 ani, nu era cazul de operatie.

Multumesc.

Dupa ce voi merge la Family Clinic, voi fi si eu in masura sa impartasesc experienta mea celor interesati.
0
04-04-2013, ora 17:58
gazeluta
Nu este medic/terapeut
gazeluta
Pentru punctia nodulilor tiroidieni (eu am 2 pe partea dreapta si 6 pe partea stanga) am tras o sperietura groaznica. Ieri am facut punctia la dl. dr. Ioachim, pe cel mai voluminos nodul si sub aspectul ecografiei, dar eu l-am remunerat cu 300 ron: asa am dorit eu!!!!!!!!!!! Celelalte doamne au dat 150 ron: este suma vehiculata de pacienti! Insa dl. dr. nu cere nimic! Eu in ziua in care m-a programat i-am pus pe birou plicul, am insistat, dar nu a dorit sa-l ia si mi-a spus: 'la final, dupa interpretare daca doriti sa ma remunerati, bine daca nu, iarasi bine'. Este adevarat ca este un tip cu un temperament dur, nu trebuie sa se auda nici musca, totul decurge conform programului.
Foarte important: tot timpul am fost sub aspectul ecografului!
Intepatura acului este insignifianta, m-a durut cand se executa miscarea inainte - inapoi, iar dupa m-a durut capul, gatul ca si cand eram incordata. Astazi este a doua zi si simt ca am un nod in gat care ma jeneaza si nu stiu daca este normal si cat mai dureaza. Curaj si Doamne Ajuta!
0
04-04-2013, ora 18:09
gazeluta
Nu este medic/terapeut
gazeluta
Pentru " lacantat." pe tot parcursul interventiei domnului Ioachim sunteti supravegheata ecografic. Succes
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: