Intoleranța coroană dentară?

06-05-2023
rosioara
Nu este medic/terapeut
rosioara
Hristos a înviat! La sfârșitul lunii martie am luat 7 zile Azitrox, după o săptămână m am procopsit cu candida bucala...la raclatul lingual a ieșit candida parapsilosis. Medicul ORL ist mi a dat tratament cu itracinazol 10 zile și Daktarin gel.pe care nu l am găsit. Mai am de luat două pastile, dar simptomele s au ameliorat foarte puțin. Am o coroană dentară pe partea stângă sus și jos veche, are 13, 14 ani...nu știu din ce material este, dar când ating cu limba coroană simt o arsura, pișcături, ...până acum nu am avut probleme. De când am candida m am spălat foarte mult cu bicarbonat.
Ce părere aveți? Are legătură candida cu coroana dentara.sau poate bicarbonatul a făcut mai mult rău?
1 comentarii
0
16-05-2023, ora 21:56
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Adevărat a înviat!

Candida bucală, în special Candida parapsilosis, poate fi cauzată de diverși factori, inclusiv administrarea de antibiotice cum ar fi Azitrox. Antibioticele pot perturba echilibrul normal al bacteriilor din gură, ceea ce poate permite creșterea excesivă a ciupercii Candida și apariția infecției. Tratamentul cu Itraconazol și Daktarin gel este adesea utilizat pentru a trata infecțiile fungice.

Cu privire la coroana dentară, este posibil ca această candida să fi găsit un mediu favorabil pentru a se dezvolta în jurul coroanei, în special dacă există o aderență necorespunzătoare a acesteia sau dacă există spații între coroană și dinte în care se pot acumula reziduuri alimentare. Arsurile, pișcăturile și disconfortul pe care le simțiți atunci când atingeți coroana ar putea fi cauzate de infecția cu Candida sau de iritația cauzată de aceasta. Probabil că trebuie înlocuită.

În ceea ce privește utilizarea bicarbonatului, este un remediu popular pentru a ajuta la reducerea senzației de disconfort asociată cu infecția cu Candida. Cu toate acestea, este posibil ca bicarbonatul să nu fie suficient de eficient în tratamentul infecției și este important să consulltați un medic pentru a primi un tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007

.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: