Intrebare tratament HIV - test HIV
De la fufe de unde sal iau...acu vreo 2 ani cam...da am avut toate simptomele dar abia acu o luna si ceva mai serios si abia acu am facut analizele...si sa fim seriosi 90%din cazuri sau mai mult se ia prin sex neprotejat, adica atunci cand esti dobitoc si nemernic cum am fost eu
Am facut 3 elisa pozitive si 2 wb unul negativ si unul slab pozitiv iar azi am luat rezultatele de la spital totul pozitiv
Analize in astia 2 ani ai facut vreodata ? Test hiv mai exact. De ce intreb. Normal evolutia hiv 1 e foarte rapida la inceput. Se inmulteste foarte repede chiar daca e un virus lent. In primele 2-3 luni valorile cd4 scad foarte tare dupa care in decurs de un an virusul intra in latenta si celulele cd4 cresc din nou. Avand 440 sau nu stiu cate ai scris, inseamna ca esti la inceput. E ciudat ca a a intamplat in urma cu 2 ani si abia acuma s a depistat si pozitivat.
Dom tu zici ca sunt la inceput dar nu prea stiu ce sa zic ca eu am viremia 17735 mii si cd4 228 mi sa recomandat sa iau tratament cat mai repede ca cica viremia este forte mare voi ce ziceti dar eu inca mai stau pe ganduri nu stiu ce sa fac pentru ca mia dat un dubiul doctorul mia zis daca eu sunt precatit sa incep terapia cu medicamente adica o persoana cu hiv mai are de ales nu stiu care e diferenta cu sau fara medicamente e cineva care ia medicamente sami zica si mie ce trebuie sa fac?
Euchiareu am vazut ca tu esti mereu negativ si inca crezi ca ai hiv sau doresti sal ai dece tot cauti si nuti vezi de viata daca eu as fi esit macar o data negativ ma futeam in analizele lor si in tot ca si treaba asta e o mare inselaciune se castiga milione de euro pe acest virus care nuci nu stim daca exista sau nu nu ai ideeie cum e sati vina un rezultat definitiv ca esti positiv asculta la mine poti trai si cu virusul in corp daca nu stii cal ai mie mi sa spus de la doctor ca cica de cel putin 9 ani sunt infectat credema ca nu am avut nimic am fost si sunt un om sanatos tun de cand am descoperit ca sunt positiv mam inbolavit pe loc am avut un herpes zona zoster fapt pentru care miam facut si testul hiv alte simtome nam avutsi sincer regret ziua in care am fost sa fac testu cum va explicati acesta situatie sunt insurat de 20 ani dupa ce am descoperit ca sunt positiv am facut si sotiei mele ia multumesc lui dumnezeu e negativ deci asta pana la urma se ia sau nu prin sex? sunt multe contraziceri poate vati lovit si voi de cateva documentare si ati vazut.suntem infectati sau nu? sau doar in momentul in care incepem tratamentul devinem infectati? multe si multe Acum am decis sa plec in italia si dupaia in china sa fac iar niste analize vreau sa vad ce si cum pana la urma.cu acest virus Va rog sa nu va influentati din ce am scris eu inca ceva sa nu faceti greseala mea deci cereti la medic inainte sa se stabilesca terapia sa faceti si testul Il test di Resistenza Genotipica dell’HIV acest test vede daca esti rezistent la pastilele care le vei lua asa nu vei da esec la noi medici sunt ritardati mie nici nu mi sa facut asta eu am contactat o clinica in italia ca am cunostinte am trait acolo 20 ani cei de la clinica miau zis ca trebuia sa mi se faca acest test inainte sa imi decita terapia asa este normal mie nu miau explicat nici macar care e diferenta daca iau sau nu pastilele nu miau zis nici ce ma asteapta o data ce incep terapia nici macar un regim alimetar nu miau dat deci e desastru
Eu cand mi-am facut testul, cam la 3-6 luni de la posibila infecție am avut viremia 100.000 si cd4 =199.
O infecție acută ( in stadiul de debut) si virusul a crescut foarte rapid iar leucocitele de tip.cd4 au fost distruse rapid de virus. Cam la 2 luni dupa, am.inceput tratamentul. Dupa.ce am facut si alte analize pentru a vedea daca nu am alte afecțiuni care s-ar putea agrava de la tratament si a se stabili care e cel mai bun tratament pentru mine am invit tratamentul si iau de 2 ani zi de zi neîntrerupt.
Sunt bine, sănătos nu am nici o problemă
O infecție acută ( in stadiul de debut) si virusul a crescut foarte rapid iar leucocitele de tip.cd4 au fost distruse rapid de virus. Cam la 2 luni dupa, am.inceput tratamentul. Dupa.ce am facut si alte analize pentru a vedea daca nu am alte afecțiuni care s-ar putea agrava de la tratament si a se stabili care e cel mai bun tratament pentru mine am invit tratamentul si iau de 2 ani zi de zi neîntrerupt.
Sunt bine, sănătos nu am nici o problemă
Nu trebuie sa tii regim. Nu ai de ce. Decat daca ulterior ficatul din cauza tratamentului nu iti.mai procesează grasimile sau apare vreun dezechilibru. Trebuie să fii atent la alcool. Alcoolul in exces anulează efectul benefic al tratamentului. Dacă iei pastile, acestea vor bloca înmulțirea virusului acționând în două faze diferite ale ciclului de replicare (inmultire) iar virusul ajunge sa fie nedetectabil. adică foarte puține copii pe mm3 de sânge. Organismul poate lupta cu virusul si ii face fata iar tu esti ok. Dacă nu iei pastile virusul se înmulțește. Organismul trebui e sa lupte cu o cantitate mare de virus, după o perioadă de timp virusul distruge sistemul imunitar atât de puternic ca organismul nu mai poate face fata nici unei simple infecții plus virusul produce niste inflamații in organism. Cine ia tratament si se tine de el cu strictete are speranța de viață egală cu a unei persoane neinfectate
Pe site-ul --------* găsiți resurse destul de bune. Exista si o sectiune in limba română pentru unele articole. Celelalte sunt in engleza si le puteti traduce cu google translate daca nu va descurcati in engleza.
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Tayfun io cred ca unii medicu sunt prosti da tu sa sti ca daca ai hiv atunci tu esti seful tu iti poti alege medicul daca un medic nu e bun schima-l daca nu se poarta bine reclama-i nu te lasa. Si cu faza ta ca ai hiv de 9 ani fara tratament inseamna ca ai un organism puternic si sunt persoane carora nu li se da tratament ani de zile. Iar tratamentul nu e la alegere ca il ei ori nu. Tratamentul tre luat rapid cand iti zice medicul.
Salutare tuturor, am avut un contact sexual și s-a rupt prezervativu, am făcut un test Elisa la aproximativ 3 luni de la contactul sexual și a ieșit negativ. Ca și simtome, nu am făcut febra nu am ganglioni măriți nu am făcut frisoane, am avut asa dureri de cap de gat și am și transpirații nocturne și dureri musculare, dar cred ca și din cauza stresului. E posibil sa fiu infectat cu HIV? Va multumesc
Nelu2 e greu de spus dar nu cred ca ai trebuia sa iaaa la elisa, dar unde ai facut testul?
NELU...daca testul e de generatia a 4 a si e combinat cu antigena p24 se spune ca la 3 luni negativ esti scapat.Mie ganglionii mi s au umflat la aproape 1 an de la eveniment
Înainte tratamentul se incepea cand cd4 scădea sub 200, apoi s-a constatat că sistemul imunitar deja e afectat si nu se mai recuperează bine. Exista riscuri mai mari de deces. Apoi s -a impus la cd4 mai mic de 350 sa se înceapă tratamentul. Americanii au cerut sub 500 sa se înceapă. Din 2017 ghidul european recomanda sa se înceapă tratamentul imediat indiferent de valoarea cd4 pentru ca sistemul imunitar sa nu fie afectat timp îndelungat. Tratamentul e mai bun reactiile adverse nu mai sunt asa de grave încât să facă mai mult rau tratamentul decât bine. Plus ca se presupune că începerea tratamentului cât mai devreme ar putea ajuta in viitoarele strategii de vindecare, întrucât rezervorul de hiv latent in organism va fi limitat prin începerea tratamemtului
Nelule daca in acest timp nu ai mai facut sex e clar ca esti negativ acel test e de generatia 4 care la 3 luni e 100% concludent. Deci nu mai cauta ce nu ai
si la mine daca scrie testare hiv 1, 2 Ag/Ac cum e?din ce mi au scris cei de la laborator la intrebarea mea pe mail este un test gen a 4 cu antigena p24.
Dom.noi vrem sa intelegem daca stii cand ai avut situatia de risc si la cat timp dupa s a pozitivat testul.
Suntem mai multi pe site care avem test negativ si la 1 an si simptome sunt iar starea sanatatii noastre e din ce in ce mai rea.
Eu am citit in mai multe locuri ca elisa nu depisteaza hiv subtipul O.
Pe deasupra simptomele noastre sunt cam asemanatoare si asta da de banuit
Suntem mai multi pe site care avem test negativ si la 1 an si simptome sunt iar starea sanatatii noastre e din ce in ce mai rea.
Eu am citit in mai multe locuri ca elisa nu depisteaza hiv subtipul O.
Pe deasupra simptomele noastre sunt cam asemanatoare si asta da de banuit
Carlos la 6 luni orice test faci o sa depisteze virusul sa sti asta
--------*
Câteva sfaturi legate de stilul de viata si alimentație
(*modificat de admin)
Câteva sfaturi legate de stilul de viata si alimentație
(*modificat de admin)
Tayfun. Vorbesti exact ca dr meu. Si ea ma intreba daca vreau sa am hiv. Daca m as simti bine si daca n ar fi inceput totul la 2 luni dupa episod, nu eram pe site. Pe cuvant. Vedem ce o fi mai departe.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ganglioni inghinali.. o fi toxoplasma, sifilis, virusul hiv?
- 2Contact neprotejat: care este riscul?
- 2transmitere HIV
- 6hiv - mare nelamurire
- 1Testare HIV
- 5Hepatita B, C, HIV
- 8posibil infectie hiv
- 6fobie hiv sau chiar infectie??
- 2Testare HIV
- 489E posibil sa fiu infectat cu virusul respectiv??
- 1Hiv?
- 4Dupa 5 ani de la o posibila expunere este concludent un test HIV de a patra generatie?
- 2Hiv? test de generația a 4a dupa 12 zile rezultat negativ
- 2HIV?
- 0Ajutor pt imunitate seropozitiv
- 10Analize hiv pozitive
- 4Posibil HIV?
Mai multe informații despre: HIV infectia cu HIV testul HIV testarea HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: