Probleme grele..Întrebări.

03-01-2020
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am schizo și toc și fac tratament.Cum mă pot concentra mai bine și să nu mai am probleme de atenție și concentrare și să nu mai fiu așa lent in procesarea informației și în orientarea în spațiu.Sunt cam aerian și nu sunt in stare să mă concentrez bine sau să traversez intersecțiile mai aglomerate, pur și simplu îs lent in gandire și mă concentrez greu..De la ce sunt problemele acestea?
Medicul vrea să îmi schimbe rispoleptul constă cu paliperidona dar se gândește că m-ar dezavantaja cu toc-ul adica e posibil sa se inrautateasca toc-ul că rispoleptul ajuta in toc din câte știu și paliperidona nu prea.Exustw vreo soluție?Vreun medicament?Un neurolog ar putea interveni benefic cu vreun medicament?(am făcut Ct și rmn nu am absolut nimic fizic la creier)Sa merg la unul?
Sau vreun supliment usor care sa nu afecteze eu luand medicație( r consta 50 mg, prozac 40 mg și quetiapina (100-mi s-a mai scăzut că eram somnolent) M-am saturat de problemele astea cu concentrarea sincer și nu știu ce cauza poate avea și cum aș putea să amelioreze asta.
6 comentarii
1
05-01-2020, ora 14:01
360
Nu este medic/terapeut
360
daca medicamentele te limiteaza atat de mult, incat iti creaza mai multe probleme decat rezolva, atunci vorbeste cu doctorul daca poti reduce din medicatie. spre ex, as reduce din medicatia pt toc daca as stii ca ma ajuta sa gandesc mai limpede si suport micile consecinte de a avea mici probleme cu tocul (asta in cazul in care tocul este complet redus cu ajutorul medicatiei). astfel am putine probleme cu toc, dar am mintea ceva mai limpede.

pe forum nu poate nimeni sa-ti dea un sfat bun, pt ca doar tu si doctorul tau stiti care iti sunt simptomele cu si fara medicamente si astfel doar voi stiti ce medicament poate fi redus
1
09-01-2020, ora 20:47
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
TOC ma afecteaza mai tare, nu pot sa renunt la antidepresiv, insa antidepresivul nu are efectul advers de probleme de concentrare ci de vina e boala si neurolepticul..:) O sa merg la un neurolog sper in primavara sa vad ce zice poate imi da ceva pentru atentie, daca nu, asta e.Cred ca o sa iau Neuro Optimizer-ul dat de fostul doctor ala care mi-e frica sa il iau sa nu interactioneze.:)
1
11-01-2020, ora 19:11
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Mai exista si varianta de a lua piracetam sau pramistar
0
11-01-2020, ora 21:21
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Dar psihiatrul nu vrea să îmi dea pe motiv că mă agita.Fostul psihiatru îmi dădea dar am luat foarte puțin și apoi am fost nevoit să merg la altul căci nu mai facea ambulatoriu primul.Daca mă duc la un neurolog imi poate da?Sau medicul de familie?
1
14-01-2020, ora 10:12
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Risperidona paliperidoa si quetiapina sunt sedative majore! Ar trebui luate sub forma de pastile, la dozaj mai mic, noaptea cand trebuie sa dormi
1
14-01-2020, ora 17:26
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Injectiile cu eliberare prelungita care le faci la 2 sapt, 1 luna nu sedeaza asa de tare precum pastilele.
Asa mi-a zis doctorul.
Rispolept Consta nu ma sedeaza, de exemplu daca nu iau quetiapina pastile de 100 mg seara nu pot sa dorm, chiar daca fac injectia in ziua aceea.Rispolept Consta nu prea da somnolenta precum o face solutia orala de rispolept.Si doctorul si asistentele mi-au zis asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul