Întrebare pentru domnul Marius Uscatu
Buna ziua,
Desi deduc raspunsul din postarile dvs. anterioare, va rog sa aveti amablitatea de a imi preciza daca exista vreun interval de timp minim recomandat intre un CT abdominal, cu substanta de contrast, si un RMN la coloana, zona lombara. Am fost supus celor 2 examinari la un interval de aproximativ jumatate de ora intre ele. In cazul RMN-ului nu mi s-a administrat substanta de contrast.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi placiuta!
Desi deduc raspunsul din postarile dvs. anterioare, va rog sa aveti amablitatea de a imi preciza daca exista vreun interval de timp minim recomandat intre un CT abdominal, cu substanta de contrast, si un RMN la coloana, zona lombara. Am fost supus celor 2 examinari la un interval de aproximativ jumatate de ora intre ele. In cazul RMN-ului nu mi s-a administrat substanta de contrast.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi placiuta!
Buna ziua,
Dupa cunostintele actuale, se pare ca RMN este o explorare non-inaziva, ce poate fi repetata nedefinit, fara consecinte cunoscute asupra organismului.
CT este mai invaziv, deoarece utilizeaza radiatiile Roentgen.
Dar problema este total diferita: daca sunt cu adevarat necesare, trebuie realizate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Dupa cunostintele actuale, se pare ca RMN este o explorare non-inaziva, ce poate fi repetata nedefinit, fara consecinte cunoscute asupra organismului.
CT este mai invaziv, deoarece utilizeaza radiatiile Roentgen.
Dar problema este total diferita: daca sunt cu adevarat necesare, trebuie realizate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Buna seara. Pentru fasciita plantara, in situatia in care fribomul este localizat in interiorul fasciei, se poate face ceva?
Multumesc!
Multumesc!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1cancer de la o radiografie?
- 2Am facut o radiografie de coloana cervicala (nevralgie cervico-brahiala, mi-a amortit un brat
- 3Radiografie lombara
- 2radiografiile panoramice
- 4Radiografie in sarcina!!!!!
- 1radiografia si antibioticul in sarcina
- 3Interpretare radiografie
- 2Radiografia inainte de sarcina
- 3radiografie pumn
- 2radiografie coloana
- 1Radiografie abdominala in timpul sarcinii!!!!!
- 1Intrebare radiografie
- 12 radiografii in decurs de 2 luni - prea mult?
- 05 radiografii odată
- 0Cat dauneaza CT-ul ?
- 1Cate radiografii pot face in aceeasi zi ?
- 52 radiografii la interval de 1 luna
Mai multe informații despre: boala de iradiere radiografia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: