Ipohondrie sau probleme?

11-03-2021
MIRVR
Nu este medic/terapeut
MIRVR
Buna seara, acum ceva timp am avut o tahicardie sinusala, medicul cardiolog mi a recomandat concor 2 pe zi. Mereu cand iau pastile pentru inima, simt inima ca-mi bubuie in piept sa zic asa.. Pulsul e sub 80, dar bate tare, medicul cardiolog mi-a recomandat Valeriana 20 de picaturi in apa de 2-3 ori pe zi pentru anxietate. Am evitat sa iau pentru ca nu voiam sa ma sperii si mai rau si sa vad ca iau si tot nu se duce problema (automat sa cred ca nu e de la anxietate). Astazi m-am incumetat sa iau si dupa cum ma gandeam problema nu a disparut.
Oamenii de langa mine imi spun ca nu am nimic, cum ai cardiologul a spus asta, dar tor simt aceste batai puternice ca amplitudine, nu ca frecventa.
Nu beau cafea de vreo 2 luni, dulciuri ocazional spre deloc, energizante nici vorba, fumez, mananc fara grasimi, in mare parte salate.
Fac sala (cu acceptul medical) de vreo 2 săptămâni.
Am făcut 2 EKG uri, inima este sanatoasa.
Ma cam panichează aceasta problema, daca a fost cineva in situatia mea sau știe ce se întâmplă ar fi de mare ajutor sa dea un semn!
Multumesc!
4 comentarii
1
12-03-2021, ora 15:59
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Din descriere dvs., pare doar o problema de anxietate, nu cardiaca.
Ipohondria se manifesta astfel:
-Preocupare exagerată în legătură cu faptul că ar suferi de o boală gravă, fapt care alimentează preferinţa pentru discuţii şi lecturi pe teme medicale, precum şi pentru vizite dese la medic;
-Interpretarea greşită a simptomele corporale. De exemplu, dacă depune un efort fizic, poate interpreta bătăile mai puternice ale inimii ca pe un simptom al unei grave boli cardiace etc.;
-Menţinerea preocupării că ar avea o boală gravă, chiar dacă medicii îl asigură, în baza analizelor amănunţite, că este sănatos. Aceasta îl poate determina, fiind convins că medicii au greşit undeva, să repete de multe ori investigaţiile medicale.
Acest diagnostic este valabil daca aceste manifestari dureaza de mai bine de 6 luni. Aveti timp sa va tratati si sa nu lasati problema sa se amplifice, cu timpul fiind mai greu de gestionat. Pentru tratarea anxietatii, va recomand sedintele de psihoterapie.
0
12-03-2021, ora 16:54
MIRVR
Nu este medic/terapeut
MIRVR
Va mulțumesc mult pentru răspuns! As mai avea o întrebare daca imi permiteți, astazi cand faceam exercitii fizice, eu un pic stresat fiind din cauza acestor ganduri, dupa fiecare exercitiu aveam o presiune neobișnuita pe cap, parca as fi fost călcat pe cap. Nu prezentam durere de cap sau ceva, pur si simplu simteam o presiune de câteva secunde si pleca.
Acesta poate fi tot un simptom al anxietății?
0
20-03-2021, ora 09:37
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineata ar fi util un consult psihiatric
0
20-03-2021, ora 18:38
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Sportul este un factor care duce la creşterea ritmului cardiac şi este adesea identificat ca o “cauză” a atacurilor de panică sau a altor simptome asociate de mintea anxioasă cu o afecţiune medicală. Îngrijorat, preocupat fiind de senzaţiile fiziologice, anticipaţi efectuarea activităţilor fizice cu anxietate, frică si vă concentraţi atenţia asupra corpului. Este normal să simţiţi cum se activează corpul, doar că dvs. prin atenţia obsesivă, vă amplificaţi şi vă menţineţi simptomele fiziologice.
Liniştiti-vă şi continuaţi să faceţi sport cu toată increderea că nu aveţi ce să păţiţi rău! Dimpotrivă, este una dintre metodele care vă ajută la reducerea activării neurofiziologice care apare ȋn tulburările de anxietate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: