Dupa ce maninc imi bate inima foarte tare.

19-05-2010
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Aproape de fiecare data cind maninc imi bate inima mai tare decit normal, iar dupa vreo 30 min asa... imi ia toata puterea, nu mai sint bun de nimic. Si nu numai ca nu mai am putere fizica sa mai fac ceva, dar imi consuma energia in asa hal ca nici pt creier nu mai ramine nimic, nu mai pot nici sa gindesc. Analize la inima mi-am facut si nu am nimic. Sa fie ceva pe sistem digestiv ? I s-a mai intimplat la cineva asa ceva ?
18 comentarii
0
20-05-2010, ora 00:16
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
-
iar dupa vreo 30 min asa... imi ia toata puterea, nu mai sint bun de nimic.
-
Din parte unui nespecialist, insa am mai citit una alta prin diverse carti.

Conteaza cata insulina folosesti pt a procesa acele alimente, in ultima instanta CE si CAT ai mancat, daca sunt compatibile intre ele. Una e piure de cartofi sau orez alb, alta o salata.
Poate fi vorba de un exces de insulina si respectiv pierdere calciului.

Apoi exista o rezervade alcalinitate in organismul tau? Joaca-te cu niste apa de argila. Pui pariu ca dupa aia o sa ai un tonus muscular mai bun pt o ora doua?
Deci regleaza echilibru acido bazic.
0
20-05-2010, ora 00:24
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
inca ceva! se pare ca teoria cu sangele deviat spre matze ca sa mearga digestia, este eronata. Tot excesul de insulina ramane ipoteza confirmata. Deci vezi ce faci dupa masa, sedentarismul!

Natura nu glorifica prostia si slabiciunea, ci succesul! Altfel cum s-ar perpetua specia?
0
20-05-2010, ora 12:50
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Nu conteaza ce am mincat sau daca sint compatibile intre ele. Un om sanatos trebuie sa manince orice si sa nu ii apara probleme, cum ar fi asta a mea cu inima. Eu, in viata asta, am mincat de toate, am mincat si mult si putin si nu aveam nimic. Acum am, pentru ca undeva exista o defectiune.

Ce sa fac dupa masa ? ca nu inteleg...
0
20-05-2010, ora 16:43
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Omul poate sa manance multe fara sa tina cont, dar nu perioade lungi de timp! Iar masinaria se mai uzeaza dupa o anumita varsta, da rateuri din ce in ce mai dese. Alcatuieste-ti de proba un meniu sanatos FARA amidonoase.
Exemplu:
o salata cu verzituri+ seminte canepa (o lingura) +lamaie
Ce poti remarca? alcalinizeaza sangele, ofera un nivel decent de proteine, acizi grasi esentiali in raport optim, indice glicemic redus.

Fa o comparatie cu ce mananci tu. Presupun ca ai un deficit de vit E, seleniu, merita incercat si zinc. Ambele pot fi testate de proba fara nici un risc pt cateva zile, efectele se vad intr-o zi doua.
Am avut aici o discutie interesanta cu @clozapin
http://forum.romedic.ro/prod/ajutati-ma_, _mi-e_rau!_028952.html/2

Vezi aici alimentele bogate in vit E sau seleniu.
http://www.nutritiondata.com/foods-000103000000000000000-w.html

Dar iti zic eu de pe acum, seleniu - nuci de Brazilia crescute chiar in Brazilia (scrie pe punga)
vit E - germeni de grau, seminte fl soarelui, migdale crude, alune neprajite sau uleiurile extrase din ele.

Dau de pomana Ginkgo cu vit E inclus (Alevia), Pharma Zinc 10 mg, toate au gluten -tin regim.
0
20-05-2010, ora 16:45
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Dupa masa trebuie SA AI ACTIVITATE, in nici un caz sa te tolanesti ca orientalii :)
0
23-05-2010, ora 12:22
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu esti singurul...
Tachycardia after Eating
http://www.buzzle.com/articles/tachycardia-after-eating.html
0
23-05-2010, ora 12:26
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Se confirma si ipoteza mea, un exces alimentar genereaza un exces de insulina, deci stimuleaza SNS, rezultand eventual mai multa adrenalina. Desigur, chestiunea este mult mai complexa, am mentionat doar o varianta mai des intalnita.

Un doctor ne-ar putea lumina!
1
12-04-2014, ora 08:37
adypys
Nu este medic/terapeut
adypys
Asa patesc si eu. Cateva ore dupa ce mamanc imi este frica sa ma mai dau jos din pat. Cand ma ridic din pat, inima imi bubuie cu putere si cu 200 batai pe minut parca as fi alergat 3 km. Am observat ca mai des patesc asa atunci cand inainte de masa consum ceva alcool. Am descoperit o rezolvare, cand am aceste stari i-au 2-3 pastile de dicarbocalm, le ronţai repede. In cateva minute râgâi de cateva ori si incet, incet totul revine la normal. Mie mi-a explicat un doctor despre acest fenomen, ca as avea ceva probleme de digestie, se produc gaze foarte mari in stomac, acestea imping plexul spre inima fortand-o pe aceasta sa pulseze normal.
0
26-07-2014, ora 03:56
florinu
Nu este medic/terapeut
florinu
adypys si ucifer from hell. Aceeasi problema o am si eu. Patesc uneori nu tot timpul ca dupa ce mananc ceva mai ales cand am senzatia aia de foame si ma roade stomacul mai ales daca mananc ceva dulce tot asa patesc Daca ma ridic din pat in picioare simt asa cum s-ar contracta stomacul si imediat batai neregulate plus apasate la inima cu stare de panica si de lesin, Precizez ca am piatra la fiere si din cauza asta nu am diestie Chestia cu gazele si cu balonare am mai auzit-o si eu. Cautati sindrom gastrocardiac pe google. Apropo ati mai gasit ceva explicatii rezolvari ?
0
28-07-2014, ora 09:41
adypys
Nu este medic/terapeut
adypys
Din pacate eu nu am gasit nici o rezolvare. Daca voi gasiti, spuneti-mi si mie.
0
29-07-2014, ora 04:32
florinu
Nu este medic/terapeut
florinu
Nici eu nu am gasit. Totusi cred ca are legatura cu digstia/aciditate. De obici patesc cand ma roade stomacul si mananc sau cand fumez mult / beau cafea pe stomacul gol. De asemenea eu am si litiaza biliara (piatra la fiere) a putea fi si aceasta o cauza. Cum iti ameliorezi sintomele?. De exemplu daca stau intins in pat si ma ridic patesc ori sa imi bata inima prea repede adica prea repede incat cred ca imi sare din piept si imi ia toata vlaga imi vine sa ma pun in genunchi ori cateodata simt ca imi bate prea rar si apasat. Totusi nu ne poate da un sfat nici un doctor?. Am fost de nenumarate ori la urgente la Suceava dar aici bataie de joc. De vreo 5 ori au zis ca am spasmofilie, si o singura data mi-a spus sa iau nexium pansment gastric :)). Apropo adypys ai fost la vre-un medic ceva?
0
29-07-2014, ora 11:58
adypys
Nu este medic/terapeut
adypys
Nu am fost la medic. Dupa cum am scris mai sus, simptomele le ameliorez cu vreo trei pastile de dicarbocalm. Sigur este de la stomac, deoarece cateodata am si niste goluri in stomac puternice de-mi taie respiratia.
0
30-07-2014, ora 02:27
florinu
Nu este medic/terapeut
florinu
Asa patesc si eu cu golurile. dar cel putin la mine stomacul nu avea nimic am facut endoscopie si la iasi si la fundeni, in afara de foarte multa bila in stomac nu ea nimic. Eu am si piatra aia la fiere du-te la un control asa poate depistezi tu ce ai si ajuti pe altii. Din ce oras esti ?
0
30-07-2014, ora 07:59
adypys
Nu este medic/terapeut
adypys
Braila. Aici nu avem nici un gastro-enteorolog bun, din pacate...
0
31-07-2014, ora 21:00
florinu
Nu este medic/terapeut
florinu
totusi e bine sa te cauti nu ai mult pana la stiu eu bucresti. Pe mine pobema asta ma pune pe ganduri. In august acum vreau sa ma operez de fiere va tin la curent.
1
07-08-2014, ora 02:03
florinu
Nu este medic/terapeut
florinu
chia nu exista un medic sa ne indrume si pe noi ?
0
26-08-2014, ora 03:25
florinu
Nu este medic/terapeut
florinu
cred ca la noi intervine si putina anxietate atacuri de panica cel putin la mine asa cred ca e. Cum simt ca ma deranjeaza putin stomacul sau sa ies cu scaunu sau diferite gaze pe la stomac ma trece un fior asa ca de spaima si se cam deregleaza totul.
0
18-04-2020, ora 13:39
MariusRobert
Nu este medic/terapeut
MariusRobert
Salutare. Sunt din Bucuresti, am 39ani iar dupa masa ma trezesc cu pulsul crescut, bataile puternice si extrasistole (o bataie lipsa din cand in cand).
Sora mea a avut aceleasi probleme (tahicardie si extrasistole) iar medicul ei i-a spus ca problema nu este de la inima ci de la stomac si i-a recomandat gaviscon dupa mese. Un alt medic i-a recomandat sa faca sport si dupa cateva luni a scapat atat de tahicardie cat si de extrasistole alergand.
Eu nu am scapat inca pt ca nu m-am apucat de niciun sport. In ultimii 2 ani am devenit extrem de sedentar si sunt sigur ca are legatura cu asta. Am reusit in schimb sa ma las de fumat si am observat cum pulsul a scazut cu 10% dupa 2-3 zile. Cand fumam pulsul meu in fata calculatorului era 90-100 iar de cand m-am lasat de fumat este in jur de 80-85. Daca scria pe pachetul de tigari ca fumatul creste pulsul cu 10-15% cred ca ma lasam demult.
Salutare tuturor si o sa revin cu noutati cat de curand.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  • E normal să-ți simți inima bătând?
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  •