ipohondru sau anxietate | Forumul Medical ROmedic

ipohondru sau anxietate

11-01-2011
miray
Nu este medic/terapeut
miray
Care ar fi diferenta intre a fi ipohondru-adica mereu preocupat de starea de sanatate si anxietate...Am anumite stari de neliniste cu privire la prpria sanatate si a celor dragi, incat ma aflu in continua stare de agitatie si neliniste;fac si atacuri de panica la gandul ca as suferi de o numita boala-poate inchipuita-.Cum stim daca e anxietate sau ipohondrie?
4 comentarii
0
22-01-2011, ora 23:31
miray
Nu este medic/terapeut
miray
Nici un raspuns?Observ foarte multe persoane anxioase (cu diverse temeri ) si totusi nici un comentariu.
0
25-01-2011, ora 19:53
anette1
Nu este medic/terapeut
anette1
In anxietate apar foarte multe semne vegetative care ne alarmeaza, de exemplu ameteli, palpitatii, tremor etc si mai grav teama ca lesini, teama ca vei face ceva necugetat in public (sa strigi, sa faci pe tine, sa vomiti etc). Fiecare are anumite simptome de care ii este frica. Pana la urma anxietatea e frica de a nu aparea aceste stari, frica de a avea un atac de panica intr/un loc public. Ea e alimentata de ganduri, mii de ganduri care se rotesc in minte si te intreaba: daca imi va fi rau, daca voi lesina, daca voi muri. Ei si acest consum psihic chiar aduce starile respective si atunci cercul vicios se intareste. Sunt multe lucruri despre anxietate si multe forme ale ei iar pana la urma fiecare o simte in felul lui dar tuturor ni se pare coplesitoare.
Ipohondria. e atunci cand crezi ca ai tot felul de boli despre care ai auzit si ti se pare ca si tu ai avut acele simptome. Cu un set de analize insa poti verifica daca esti sau nu in regula. Ideea de baza e insa sa nu iti alimentezi temeri pe cat posibil... e foarte greu sa scapi de ele. Probabil nu am fost prea concludenta, dar primul pas e sigur- un set de analize de laborator!
Multa sanatate!
0
28-04-2012, ora 08:34
doina1703
Nu este medic/terapeut
doina1703
Nu stiu daca mai este de actualitate raspunsul meu dar acum am citit! Si chiar sper sa fie asa si sa-ti fi rezolvat deja problemele de sanatate.

Tulburarea hipondriaca este catalogata in DSM IV nu ca o tuburare anxioasa, ci ca o tulburare somatoforma.Totusi din punct de vedere al conceptiei si terapiei cognitive, poate fi privita ca o problema strans legata de anxietate corelata de propria stare de sanatate.Trasatura definitorie a acestei tulburari consta in convingerea ca persoana sufera de de o afectiune somatica serioasa, bazata pe interpretarea unor senzatii sau simptome corporale.
Investigatiile medicale nu confirma elemente ce ar putea justifica temerile subiectului.Ideile subiectilor nu au intensitate deliranta, acestia admitand ca temerile lor ar putea fi exagerate sau ca exista posibilitatea sa nu sufere de nici o boala.Preocuparile acestora le creeaza insa un discofort destul de puternic, iar tulburarea trebuie sa dureze de cel putin sase luni pt a fi diagnosticata ca atare.
Temerile pacientilor hipocondriaci nu pot fi domolite in urma unor controale si asigurari medicale.Unii solicita in permanenta asigurari medicale, in timp ce altii au tendinta de a evita contactul cu serviciile medicale.
Tulburarea hipocondriaca poate coexista cu atacurile de panica, Diferenta fata de atacurile de panica consta in faptul ca cei cu atacuri de panica considera ca dezastrul se va produce imediat, pe cand hipocondriacii vad finalul catastrofal intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.Asemanarea cu atacul de panica rezida in concentrarea si interpretarea eronata a unor senzatii si simptome corporale normale sau minore, acestea fiind puse pe seama unei patologii severe.
Sanatate!
0
06-04-2015, ora 18:32
Cristinel 17
Nu este medic/terapeut
Cristinel 17
Buna ziua!De vreo 7-8 luni m a cuprins si pe mine acest sentiment de frica de boala.Totul a pornit de la o bubita care am crezut ca da in cancer.Doctorul in cauza mi a spus ca e o simpla dermatita.Dupa acest episod a urmat o raceala urinara la aparatul urinar.Am facut analizele cuvenite inclusiv psa ul care a iesit 0, 8, tuseu rectal, urocultura, sange.A iesit un pic glicemia mare 118 si colesterol 256.In rest totul e ok.Doctorul urolog mi a spus ca e o mica raceala si mi a dat carpicon si bai de sezut.Dar mai simt unele dureri surde ca o febra musculara intre scrot si anus si fese, dar numai cand fac efort.Cand stau intins in pat nu mai sunt.De atunci am sla bit si vreo 3, 5-4kg.E posibil?Am 45 ani, 1, 66m, 62, 5kg acum.Mentionez ca nici n am mai mancat carne de porc dupa ce am mai citit pe net, ci numai pui, peste, salate si cereale, iaurturi si fructe mancare gatita fara carne.De atunci stau cu teama ca am ceva grav la apararul urinar sau colon.Noptile sunt un chin.Nu prea folosesc medicamente.Va rog un sfat, o sugestie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.