Iubit nehotarat

12-09-2017
Ligia.Alexandra
Nu este medic/terapeut
Ligia.Alexandra
Am o relație de 9 ani, de 1 an si jumatate ne-am mutat impreuna la parintii lui.De cateva luni iubitul meu nu mai este este atent cu mine, nu il mai vad asa implicat in relație.Pana sa ne mutam împreună ne faceam tot felul de planuri, legate de viata de cuplu nuntă, copiii.Intre timp constat ca numai eu am ramas cu aceste ganduri.Am vorbit de 2-3 ori cu el si i-am spus ca este schimbat, si mi-a spus ca nu are nimic doar ca este stresat cu munca, ca ma agit degeaba ca o sa facem...sa am rabdare, ba ca nu se simte pregatit, 2 zile se poarta frumos dupa care iar se schimba.Nu mai este nici la fel de tandru si viata sexuala este afectata el spune ca din cauza parintilor lui ca nu se simte confortabil sa ii stie in casa.Cand ne mai certam din diverse motive banale imediat imi reproseaza ca el nu are cum sa faca copiii si nunta cu mine ca eu nu ma vad cum fac?Ca mai bine ne despărțim, si asta e si a doua ziua tot el vine sa ne impacam ca erea nervos.Nu inteleg de ce aceasta schimbare?Care ar fi problema?
3 comentarii
0
12-09-2017, ora 06:49
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna ziua,
Un cuplu are nevoie de intimitate pentru viata.intima. De aceea e bine sa aveti un spatiu al dvs, chiar daca mai mic. In privinta planurilor de viitor, te interesant de stiut de ce timp de 9 ani nu v-ati simtit pregatiti sa va intemeiati propria familie. Sunt situatii in care, intoarecerea sub acelasi acoperis cu parintii, readuce unul din parteneri la stadiul emotional de copil/adolescent. Si asa, incepeti sa va aveti mai mult ca fratii, decat ca un cuplu.
Spuneti ca 2-3 zile se poarta frumos apoi se schimba. Ce anume se schimba, cum se poarta diferit? Si-a schimbat munca, e ceva nou la job astfel incat acum e mai stresat?
Cautati sa discutati ce anume va doriti fiecare, cand sunteti linistiti si odihniti amandoi, de preferat undeva unde nu stati cu grija ca va treziti ca se deschide usa si intra parintii.
1
12-09-2017, ora 07:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Orice cuplu tânăr are nevoie de intimitate, de aceea susțin ca și colega mea că aveți nevoie de un spațiu al vostru în care vă simțiți relaxați, în care să luați propriile decizii, să nu trăiți cu teama că puteți fi ascultați.
Sunt puține cazurile în care două generații pot funcționa sub același acoperiș, de aceea pentru binele relației voastre luați în calcul faptul că ar trebui să locuiți separat.
Discutați clar ce vă doriți amândoi, dar pe un teren neutru, și luați cea mai bună decizie pentru voi. Dacă nu reușiți singuri, poate vă ajută un terapeut de cuplu. După o relație așa de lungă ar fi păcat să intrați într-un impas din care cu greu ați mai putea ieși.
0
12-09-2017, ora 09:50
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Eu v-as intreba ce s-a schmbat in viata iubitului dvs in urma cu cateva luni; s-a schimbat ceva la job.ul lui, este ceva ce il solicita sau streseaza mai mult, s-a intamplat ceva cu vreun membru din familia lui ? Incercati sa aveti o dicutie intr-un moment in care sunteti impreuna relaxati si linistiti, transmitandu-i in acelasi timp ca ii sunteti alaturi si sunteti gata sa il intelegeti si sa il sprijiniti daca are o perioada mai dificila! Legat de mutatul impreuna la parinti, asa cum au spus si colegele mele, este de preferat pentru un cuplu, sa locuiasca singur, avand astfel intimitate ( cu atat mai mult cu cat iubitul dvs chiar v-a spus ca simte ca a avea parintii in preajma il afecteaza in ceea ce priveste viata sexuala ) dar si posibilitatea de a lua decizii singuri, pliate pe nevoile voastre si mai ales, evitand in felul acesta eventuale neintelegeri intre familii-generatii-membrii caci fiecare are nevoile si credintele lui si de aici pot aparea diferente de opinii si discutii; Incercati sa discutati cu iubitul dvs si sa gasiti impreuna o solutie! In cazul in care simtiti ca aveti nevoie dvs sa va lamuriti anumite lucruri sau daca simtiti ca impreuna, ca si cuplu, aveti nevoie de un specialist, pentru a putea face aceste schimbari, puteti apela la o psihoterapie de cuplu pentru cateva sedinte !

Succes si curaj, ca se poate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul