La ce ajuta cursul de tehnician nutriționist defapt?

06-02-2021
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
La ce ajuta cursul de tehnician nutriționist de 6 luni cu plata?
Înțeleg că nu ești considerat nutriționist după și nu poți ajuta oamenii bolnavi cu recomandări Eu nu mai înțeleg nimic.
Ce e ăla un tehnician nutritionist și la ce e bun cursul asta cu același nume? Ce poți face cu diploma aia de tehn.nutritionist? Sa recomanzi suplimente? Atât?
1 comentarii
0
07-04-2021, ora 14:38
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

In Romania din nefericire, exista multa confuzie in ceea ce priveste specilistii in nutritie. Desi cei care ofera astfel de studii de weekend mentioneaza ca poti profesa cu o astfel de diploma in spitale, crese, gradinite, cabinete individuale, etc. lucrurile sunt diferite in practica.

Tehnicienii nutritionisti pot oferi recomandari alimentare si de stil de viata persoanelor care nu prezinta probleme de sanatate. Nu este o profesie reglementata prin lege, prin urmare nu sunt clare nici in ce sunt specializati, care sunt atributiile si din pacate nu necesita nici calificari bine stabilite pentru a ne asigura de buna pregatire a persoanelor care absolva astfel de studii.


Personal, pentru a iti imbunatati nivelul de cunostinte in nutritie, ar putea fi de ajutor.

Pentru a putea profesa in schimb in domeniul nutritiei omului sanatos si respectiv, sa poti oferi consiliere si terapie medicala nutritionala, sunt necesare studii superioare in domeniul Nutritiei si Dieteticii (3 ani licenta, 2 master) in cadrul Universitatilor de Medicina si Farmacie, fiind singura profesie non-medic recunoascuta printre profesionistii din sanatate, care intruneste toate criteriile pentru a oferi diagnostice nutritionale și a prescrie diete medicale pentru tratamentul patologiilor specifice.

Sper ca a fost util raspunsul!

Multa sanatate,

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.