Prevenire cancer, imbolnavire si ajuta la vindecarea multor boli cu apa minune?

19-06-2017
Dana K
Nu este medic/terapeut
Dana K
Medicul meu de familie recomanda la majoritatea pacientilor, mai ales cei care se imbolnavesc des sau au boli grave, sa foloseasca Apa Alcalina Kangen.
Se pare ca are foarte multe proprietati benefice.
Detalii aici ------*

(*modificat de admin)
2 comentarii
0
19-06-2017, ora 22:56
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Morcovii si patrunjelul consumate crude sunt de cel putin 150 de ori mai eficiente in prevenirea cancerului decat acea apa !
0
20-06-2017, ora 15:33
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Prevenirea cancerului si a bolilor cronice in general nu se face prin exces de anumite alimente sau ape minune. O dieta echilibrata, cu alimente atent selectate, diverse, din toate grupele alimentare, consumate cumpatat, mentinerea unei greutati sanatoase, combaterea sedentarismului si cresterea gradului de activitate fizica, o igiena corecta a somnului si controlul periodic medical (screening-ul pentru cancer), in special la persoanele cu risc genetic si antecedente de boala in familie, sunt recomandarile acceptate pentru preventia cancerului.

Alcalinizarea organismului nu ofera protectie impotriva cancerului. In organism, alcaloza este la fel de nociva precum acidoza, deoarece supune la un stres suplimentar organismul pentru a mentine homeostazia pH-ului mediului intern, in special sistemul renal si cel respirator. Faptul ca in mediul extern unele alimente sau fluide sunt acide sau alcaline, ele nu au proprietatea neta de a acidifia sau alcaliniza organismul, deoarece intervin precoce sistemele tampon pentru echilibrarea acido-bazica. Da, organismul are nevoie de echilibru, atins prin munca si decizii alimentare si de stil de viata responsabile, asumate, nu cu apa minune, nu cu megadoze de patrunjel sau supradoze de carotenoizi din morcovi.

Preventia cancerului nu inseamna sa pui o bariera cu ajutorul unor substante din alimentatie „gata, de acum nu mai fac cancer pentru ca mananc X sau beau Y”, inseamna suma deciziilor prin care nu expui suplimentar, excesiv, organismul la factorii de risc: nu consum mezeluri, nu consum carne in exces, nu prajesc alimentele, nu le afum, consum sare responsabil, prepar dietetic alimentele, nu mananc alimente foarte procesate (chips-uri, dulciuri concentrate, bauturi indulcite), imi mentin greutatea normala constanta sau iau masuri pentru a imi reduce surplusul de greutate, devin mai activ/a.

Asta inseamna cu adevarat sa previi o boala! Aceste recomandari au dovezi stiintifice puternice in spate, nu doar declaratiile unor persoane care la un moment dat au beneficii, de regula financiare, de pe urma solutiilor minune promovate (detox, apa alcalina, cure cu sucuri de fructe sau legume, turmeric, antioxidanti, vitamina C si lista poate continua la nesfarsit).

Medicul de familie nu are competenta necesara de a face astfel de recomandari cu privire la adjuvante, alimente, ape, daca nu detine dovezi sigure ca este eficient in tratarea sau prevenirea unei boli. Din pacate nu poate fi controlat ceea ce spune și ce nu, un medic sau terapeut in confortul propriului cabinet, insa simplul fapt ca v-a recomandat aceasta apa, intr-un anume context de boala sau sanatate dvs., asta nu inseamna ca poate fi indicata drept panaceu universal persoanelor vulnerabile care citesc acest forum. Mai ales ca se atinge un subiect atat de delict cum este cancerul.

Cand va interesati pentru sanatatea dvs. si va intalniti cu un astfel de remediu miraculos, acordati-va 1 minut macar sa va ganditi, daca ar fi atat de eficiente, de ce suntem tot mai bolnavi?

Multa sanatate va doresc si intelepciune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.