Leziune de menisc

27-02-2019
andrei.43
Nu este medic/terapeut
andrei.43
Buna ziua, am 43 de ani si acum aprox.2 luni am suferit o leziune de menisc:, , ruptura orizontala a cornului posterior al meniscului intern cu deschidere la nivelul suprafetei meniscale inferioare si marginii capsulare, LIA de aspect usor elongat cu ruptura interstitiala minima. Am fost operat (artroscopie) acum 3 saptamani, as dori sa va interb ce efecte ar avea tratamentele cu PRP asupra genunchiului?si daca as putea lua suplimente naturale, omega 3 etc si daca da ce fel de suplimente ? multumesc mult.
4 comentarii
1
28-02-2019, ora 08:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Suplimentele alimentare nu au nici o influenta asupra genunchiului. Diferenta dintre medicamente si suplimente este clara: suplimentele nu au o eficacitate demonstrata (oricine poate deveni producator de suplimente, poate declara orice beneficiu fara sa fie nevoie sa le autorizeze, pe baza unor studii stiintifice serioase).
Cat despre PRP, este un tratament inca experimental, incurajator, insa nu s-au publicat studii semnificative stiintific asupra eficacitatii lui.
Costul ramane fabulos pentru beneficiile inca ne-demonstrate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
28-02-2019, ora 17:54
andrei.43
Nu este medic/terapeut
andrei.43
multumesc mult!
0
02-03-2019, ora 16:44
scrisulcaterapie
Nu este medic/terapeut
scrisulcaterapie
La gimnastica medicala mergeti? Va intreb pt. ca stiu ca p la noi inca se practica chirurgia dupa dictonul "te-am taiat, esti rezolvat". E esentiala refacerea functionalitatii articulatiei. Daca nu vi s-a recomandat, luati dvs. initiativa si mergeti la un centru specializat.
0
02-03-2019, ora 21:55
stefy40
Nu este medic/terapeut
stefy40
Bună ziua, mi s-s spus, sa fac acasă exercițiile stabilite încă la spital cu un fizioterapeut, apoi peste 3 luni sa fac mușchi la sala la genunchi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: