Leziune de menisc gradul III

21-11-2017
Andreea1904
Nu este medic/terapeut
Andreea1904
Buna ziua! Am 23 de ani si am căzut la sky in ianuarie.. Am făcut RMN in luna februarie și aveam condropatie de gradul 4 CFL și ruptura LIA, am fost la mai multi medici, unul dintre acestia îmi recomandase ligamentoplastie si altul mi-a spus ca nu este cazul de asa ceva si tot asa...dar pana una alta toti mi-au recomandat sa fac înot, kinetoterapie si fizioterapie desigur ca nu m-am operat(nu am niciun fel de interventie chirurgicala si imi e extrem de frica de asa ceva) si nu am avut timp fizic sa merg la kineto si fizio dar am făcut înot de cel putin 3 ori pe saptamana și puțin bicicleta. Acum 4 zile am refăcut RMN și LIA are aspect normal, doar ca am minim lichid retropateral și anterior LIA care presupun ca inseamna popularul "lichid la genunchi" (sper) dar in schimb am căpătat o “leziune de grad III corn posterior menisc intern”.
Si sunt super panicata când citesc peste tot ca ar trebui sa ma operez. Stiu ca operația e artroscopică și nu e mare chestie și recuperarea e de 100 de ori mai scurta și mai ok fata de cea pt ligamentoplastie (stiu cazuri reale pentru ambele interventii) dar mie îmi e extrem de frica si de o injecție (lesin cand trebuie sa fac analizele uzuale) și abia pe 28 am programare la medic. Sunt curioasa daca "leziunea" inseamana "ruptura" si daca e asa de grav incat sa fie nevoie de interventie sau exista si alte alternative ce ar merita incercate inainte de a face aceasta interventie.
Precizez ca inca am dureri, nu tot timpul dar mai ales cand este frig... uneori simt ca ma arde genunchiul, nu pot flexa piciorul la maximum si resimt o jena cand il intind de tot... stiu ca e foarte important daca am anumite simptome... Ma poate ajuta cineva cu cateva pareri specializate sau experiente similare?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: