libidou scazut barbat

14-11-2011
tripludubluv
Nu este medic/terapeut
tripludubluv
Buna ziua,

am vazut ca s-a tot discutat despre aceasta problema pe forum, dar vreau sa exprim mai pe larg situatia mea. Sunt un barbat de 30 de ani, practicant al diverselor sporturi (baschet, scrima, schi, inot, fotbal - e drept ca doar la nivel de amator), aparent sanatos (n-am avut boli, afectiuni, probleme, nici un test de sange nu mi-a dat ceva de banuit, etc).
Ma confrunt cu o lipsa de libidou. Niciodata nu am fost la fel de activ ca prietenii din jurul meu insa, o frecventa de cateva contacte pe luna, coroborata cu lipsa unei relatii stabile, nu mi-au ridicat suspiciuni. E drept, de multe ori preferam sa fac altceva (club, sport, petrecere) decat sa dau curs diverselor invitatii. Dar nu am constientizat problema.
De mai bine de un an am o relatie stabila. O iubesc din tot sufletul si imi petrec aproape tot timpul cu ea. Cand sunt la birou mi se face dor de ea, cand sunt in cate o intalnire, ii trimit sms-uri pe sub masa. Am citit pe forum de oameni care asociau lispa de libidou cu lipsa de tandrete. Nu este cazul la noi. Ne iubim, ne sarutam, ne tinem in brate, ne plimbam pe toate strazile bucuresti-ului de mana si tot asa...pana cand vine vorba de sex. Mie mi se face 'pofta' foarte rar. Dar foarte rar! Aseara am facut prima oara sex dupa o pauza de aproape 2 luni. Asta in conditiile in care stam mereu imperuna, iar ea este incredibil de frumoasa.
La inceputul relatiei, nu a fost deloc asa.Vorbind deschis despre problema, ne-am amintit cum aveam zile in care o faceam si de cate 5 ori pe zi. Asa ca am analizat ce s-a petrecut de la inceput pana acum. Lasand la o parte problemele psihice (pe care nu le detectam), am trecut la cele 'tehnice', adica de sanatate. Sunt 2 capitole:
1. Amandoi am suferit de candidoza+streptococ+stafilococ simultan, si am necesitat doua valuri de tratamente cu antibiotic (in timpul tratamentelor am micsorat seminficativ rata de contacte sexuale, si am trecut la sex protejat)
2. De mai bine de o luna sufar de plapitatii noaptea. Cum toti cei 4 bunici au murit din cauza inimii, iar tata mai este in viata din cauza celor 4 stant-uri ce i-au fost implantate imediat dupa pre-infarct, deci problema ereditara, evident m-am panicat un pic, si m-am dus la doctor. Pe langa multe lucruri pe care le-am facut in legatura cu inima, doctorul mi-a recomandat si o 'dozare hormonala'. La aceata dozare, am iesit bine in cazul T3 si THS, dar foarte la limita in cazul T4.
Acum: avand acest semnal de alarma tras cu T4 si, pe de alta parte, avand multe dintre simptomele hipogodanismului (http://en.wikipedia.org/wiki/Hypogonadism), ma gandesc sa fac urmatorii pasi: sa gasesc un medic sexolog-urolog bun, sa fac un test de testosteron si, avand ambele analize (testosteron si hormoni), sa ma sfatuiesc cu el. IN feleul acesta voi afla daca am o problema 'tehnica' sau daca e de ordin psihic.
Cine imi poate recomanda un medic de acest gen in Bucuresti? Unul bun!
Multumesc
2 comentarii
0
16-11-2011, ora 17:12
stie_tot
Nu este medic/terapeut
stie_tot
S-ar putea ca sportul sa aiba inflenta psihica negativa, jocul intre barbati...asta numai tu o stii s-o analizezi.Iti recomand
ganoderama, ciuperca care vindeca asteniile, nevrozele si alte stari de neputinta psihica grava + ca in caz de oboseala psihica recomand siteul www.bionectar.ro sa comanzi la preturi modeste laptisor de matca.Pentru stimularea libidoului.
0
07-11-2013, ora 01:49
andreijustin
Nu este medic/terapeut
andreijustin
Sunt un barbat de 29 de ani si de un an si jumatate am si eu libidoul scazut.
Mentionez aceasta perioada pentru ca am ca referinta minivacanta de 1 mai din 2012.

Astfel, simptomele mele de un an si sase luni sunt:
- dorinta sexuala (libidou) foarte scazut fata de perioada de dinainte; daca inainte, simteam nevoia sa fac sex la doua zile acum poate sa treaca si o saptamana, chiar zece zile pana cand simt dorinta de sex dar si atunci nu foarte puternic;
- nu mai simt acea incarcare in testicule. Daca le fete se spune ca "au mancarimi", la baieti e vorba de "incarcare"; si in engleza este acelasi termen. "load";
- poate mi se pare, insa am observat si o micsorare a testiculelor; iar penisul cand e flasc nu e pur si simplu flasc dar se si retrage spre oute incretindu-se.
- am mai observat ca testiculele sunt constant lasate in jos mai mult decat eram eu obisnuit. Am observat asta cand ma misc pe scau, ma asez picior peste picior si cand fac sport/alerg - mi-am luat un set nou de lenjerie intima pentru ca lenjeria pe care o aveam se largise si imi jucau outele in boxeri. La acest punct vreau sa mentionez din nou de "incarcarea" in testicule. Cand ai "incarcare", scrotul este relativ strans si tare. Cred ca o femeie chiar daca este medic nu poate intelege perfect ceea ce inseamna asta pentru ca nu poate sa traiasca asa ceva - decat sa faca o paralela cu ce se intampla la femei.
- tot despre aceasta "incarcare", vreau sa o asociez cu starea de neliniste, agitatie care apare atunci cand nu faci sex de mult timp. Nu stiu care este termenul medical dar in popor s-ar spune "nef...t/a". Nu am mai trait aceasta senzatie de neliniste, agitatie din lipsa de sex tot de acum un an si jumatate.
- m-am mai culcat cu o fosta de cateva ori doar pentru a vedea cum reactionez, fara sa-i spun de problema si am mai observat ca: nu mai ejaculez cu aceeasi intensitate, cantitatea de sperma nu mai este asa de mare cum eram obisnuit (3-4 jeturi la fiecare partida, 2 partide pe noapte) si pentru a doua partida imi revin mult mai greu si de cateva ori nu puteam sa termin si sa duc la capat desi prima data era ok ca durata.
- de asemenea am observat ca mi-a scazut si pofta de viata si ca am devenit apatic. Parca nu mai am nici curaj, in general. Si ma simt lipsit de forta si psihica si fizica. Inainte eram mai activ, mai cu spirit de initiativa. Incerc sa fac sport cat mai des (fotbal jos o data pe saptamana unde alerg si ma zbat); am mers si la sala doua luni insa simteam ca nu aveam forta desi mancam si odihneam cat mai bine. Am 1.78 m si 73 de kg - BMI e ok.
- mentionez ca la erectie (cel putin la prima partida) nu sunt probleme. Ma aprind mai greu ca inainte insa ajunge pana la urma la 100%.

Postul complet este mai lung. Restul postului se poate gasi la http://textuploader.com/db9o.

@tripludubluv, sper sa fii abonat la acest topic si sa primesti alerta pe email. Cum esti acum? Ce mai poti spune din experienta ta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mi-am pierdut dorința sexuală (cauze, tratament și sfaturi utile)
  • Libidoul crescut
  • Sunt produsele pentru creșterea libidoului eficiente? Ce spun studiile
  • Cercetătorii au descoperit un hormon care acționează ca un afrodisiac
  • Kisspeptin - eficient la bărbații cu dorință sexuală scăzută
  • Lipsa excitației - de ce nu mă excit?
  • Să înţelegem libidoul sexual - când scade şi când creşte (şi de ce)
  •