ligamentoplastie - recuperare

141 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
28-06-2011, ora 10:46
paulo4jc
Nu este medic/terapeut
paulo4jc
Am scris acum o luna despre simptomele mele, cu gamba umflata, dureri, etc. A fost intr-adevar tromboza - cheaguri de sange pe venele profunde. Am fost spitalizat de urgenta, mi s-a administrat heparina non stop de luni pana vineri, dupa care anticoagulante in burta. Nu a fost placut.
Cauza: am sarit doua doze de anticoagulant dupa iesirea din spital. Doctorul mi-a dat reteta pentru Clexane, dar acest anticoagulant nu a fost de gasit in nici o farmacie, si nici nu mi-a vandut nimeni Fraxiparina, alternativa, pentru ca nu aveam reteta. Pana am reusit sa obtin reteta cu denumirea corecta de la medicul de familie, au trecut doua zile. Se pare ca acesta a fost motivul.
Concluzie: luati in serios anticoagulantele si posibilitatea de complicatii post operatorii. Faceti injectiile cu clexane sau fraxiparina, sau ce-o fi. Nu sunt placute, dar sunt importante.
Multa sanatate!
0
30-06-2011, ora 00:57
tudadi
Nu este medic/terapeut
tudadi
paulo4jc ai dreptate. am fost luni la dr mihai roman. m-am dus cu rmn etc. le-apus deoparte si m-a intrebat mai intai ce si cum si apoi m-a consultat. diagnostic- ruptura LIA (ligament incrucisat anterior), leziune de menisc intern, revarsat articular. exact ceea ce spune si la rmn. super profi.
mi-a explicat exact ce inseamna si ce presupune tratamentul. fain de tot. am programat op deja. astept vestile tale.
oricum pana am intrat la el in sala de asteptare m-am intretinut cu inca cativa "tovarasi de suferinta" si am mai aflat cate ceva. ce mi-a placut si mi-a dat incredere si mai mult e ca erau acolo inca 3 tipi din alte judete dintre care unul era din cluj. daca clujenii vin la sibiu sa-si opereze genunchii atunci trebuie ca adresa e buna.
si intr-adevar cominica excelent cu pacientii. are un fel de a fi direct si onest si-ti inspira inceredere. si cum increderea este un bun de pret la romani pt ca este asa de rar.
0
30-06-2011, ora 18:58
paulo4jc
Nu este medic/terapeut
paulo4jc
Tudadi, eu sunt brasovean si bat drumul pana la sibiu pentru asta. Esti pe maini bune. Tot asta mi-a placut si mie la el - capacitatea de a explica pe limba noastra, a muritorilor de rand, care e buba si cum se repara.
Multa sanatate!
0
22-07-2011, ora 09:51
obancescu
Nu este medic/terapeut
obancescu
Buna ziua
Am 42 de ani si acum 3 ani am suferit o ruptura de menisc la fotbal, a urmat artroscopie in cadrul careia s-a constatat ca de multa vreme aveam si ligamentul incrucisat anterior rupt. Nu am facut ligamentoplastie, fac gimnastica periodic. Intrebare : ce fel de sporturi am voie sa practic (in special pe baza de alergare) ?
Va rog un raspuns urgent, toata viata am fost o persoana sportiva si nu mai suport salile de gimnastica !!!
0
22-07-2011, ora 10:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In cazul acesta sunt de evitat sporturile "agresive" pentru genunchi, de genul jogging, tenis, foot-ball etc Sunt ceva mai indicate doar natatia si ciclismul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-10-2011, ora 13:50
cosmin.caluta
Nu este medic/terapeut
cosmin.caluta
Buna ziua.
Am facut operatie de ligamentoplastie cu surub resorbabil.
imi puteti spune si mie in cat timp se transforma acest surub in sistem osos?
Multumesc!
0
06-11-2011, ora 09:32
violetacampeanu
Nu este medic/terapeut
violetacampeanu
Buna ziua as dori un raspus daca se poate in 2006 am avut o interventie chirurgicala la ligament au fost introduse 2 suruburi di titan care trebuiau scoase la un an dar din lipsa posibilitatilor am cam intarziat si am ajuns la un an jumate si nu au putut scoate decat un singur surub au zis ca nu este nicio problema ca nu o sa ma deranjeze toata viata si ca da mai pot face sport, sa specific ca am facut sport de performanta handbal.Iar acum dupa 4 m-am reapucat de handbal bine cu o recuperare in prealabil iar prin vara cand am inceput pregatire la echipa am avut niste dureri la nivelul genunchilui si ca drept raspuns sa aflu acum ca din cauza acelui surub nu pot face in continuare sport de performanta as dori sa stiu daca este adevarat si cum sar proceda daca ar fi sa scot acel surub.va multumesc
0
24-11-2011, ora 13:56
ove99v
Nu este medic/terapeut
ove99v
Buna ziua domnule doctor, sunt din timisoara am 24 de ani, 84 de kg si urmeaza sa ma operez de leziune LiA.Vreau doar o parere sincera daca se poate, doctorii care m-au consultat mi-au recomandat pentru operatie metoda Tightrope, as dori o parere de la dumneavoastra despre metoda os-tendon-os sau tightrope, si un sfat in alegerea metodei daca se poate, multumesc anticipat.
0
05-04-2012, ora 13:56
vyktor
Nu este medic/terapeut
vyktor
Buna ziua
Am 41 de ani si de curand am aflat ca am leziune la meniscul interior si ruptura de ligamente.
Totul s-a intimplat in urma cu 3 ani la un meci de fotbal in care in urma unui contact mai dur genunchiul s-a umflat si timp de aproape doua saptamini m-am deplasat foarte greu deoarece nu puteam sa indoi piciorul. In cele din urma s-a dezumflat (nu am mers la medic ) si am crezut ca totul s-a rezolvat de la sine. In decursul acestor 3 ani acest episod s-a mai repetat de doua ori (tot la fotbal ).In cele din urma m-am hotarit sa merg la un consult, deoarece genunchiul a inceput sa imi "sara " aproape la orice miscare brusca si necontrolata, unde mi s-a confirmat de catre dl. dr. M Anghelescu, ceea ce eram mai mult ca sigur ca s-a intimplat.
Intrebare mea este daca se poate renunta la operatia de refacere a ligamentelor incrucisate, luand in calcul excluderea oricarei activitati sportive, deoarece inteleg ca recuperarea dureaza destul de mult si nu stiu in ce masura activitatea zilnica imi va permite acest lucru.
Multumesc anticipat
0
28-09-2013, ora 02:40
scorpio04
Nu este medic/terapeut
scorpio04
Buna dimineata,

Gabriel - m, 1.87, 97 kg, nu mai lucrez din aprilie (5, 5 ani in logistica, munca de birou in mare parte). As avea rugamintea de a-mi spune parerea dumneavoastra in ceea ce priveste o durere continua la inceheitura mainii stangi, o durere ce-o face sensibila in indemanarea diverselor obiecte de-o greutate nu foarte mare (dureaza de aprox. 4 saptamani - posibil sa fi cazut pe ea). Ar avea nevoie mai degraba de exercitii sau de relaxare/ pauza?

Si-o a doua problema ce ma-ngrijoreaza mai mult, ar fi o durere in zona lombara, pe coloana, ce-a inceput acum fix 2 saptamani, din cauza unei sarituri in apa de la aproximativ 2-3 m, in cap (mentionez ca nu era prima, deci nu eram neincalzit), dar este posibil sa ma fi relaxat dupa ce-am intrat in apa cu mainile, respectiv capul, iar apoi mi-a troznit toata coloana de la gat pana la nada, resimtind o durere ce m-a speriat incredibil, de-am crezut ca n-am sa reusesc sa mai ies la suprafata. De iesit am iesit, dar am ramas c-o durere in zona lombara ce se accentueaza la miscari bruste, la aplecari si ma-ntepeneste intr-o pozitie neadecvata daca stau o perioada asa.

Din ce stiu, ar fi 4 tipuri de analize de citire, gen: ecografie, radiografie, tomografie si RMN (din pacate, cel mai elocvent este cel mai scump). Considerati ca ar trebui sa apelez la vreuna din cele 4 mentionate, pentru a depista daca este vreo problema cu inelele, statura coloanei sau altceva? Sau se poate remedia prin miscare/ masaj? Sau relaxare/ pauza?

V-as fi recunoscator pentru sfaturile dumneavoastra si va multumesc anticipat pentru opinii, pe cat de aproape de adevar ar fi!!

Sanatate si numai bine!!
0
31-12-2013, ora 00:08
Marius40
Nu este medic/terapeut
Marius40
Buna ziua, domnule doctor! Cu multumiri pentru sfaturile pe care le dati care de multe ori ne sunt utile tuturor de pe acest site, am sesizat ca sunteti foarte drastic in ce priveste practicarea anumitor sporturi in caz de leziuni LIA, chiar si dupa ligamentoplastie, dand ca exemple fotbalul, joggingul, etc. Eu doream sa va intreb ce parere aveti despre tenis (eu acolo am patit-o cu LIA, dar sincer tot pentru a mai putea juca tenis am dorit ai am ajuns sa fiu operat cu ligamentoplastie, avand in vedere ca ruptura LIA nu ma deranja deloc la activitatile curente, doar la sport cu cate un episod de instabilitate articulara la interval de cateva luni). Trag nadejde ca totusi nu va fi asa pericol reluarea tenisului evident atunci cand mi se va permite (actualmente fac kinetoterapie supravegheata), nefiind sport de contact si cu mentiunea ca il practic doar ca amator! Va multumesc foarte mult! La Multi Ani cu noi impliniri va doresc!
0
31-12-2013, ora 10:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti perfecta dreptate: nu sunt insa drastic, ci sincer. Am vazut nenumarate cazuri de ruptura a ligamentului 'schimbat', toate cauzate de practicarea sporturilor agresive, de tip foot-ball, jogging, hand-ball, tenis etc etc.
Nu va pot ascunde aceasta posibilitate de re-ruptura, in opinia mea foarte frecventa (am nenumarati colegi medici in aceasta situatie).
Prin urmare, puteti practica orice sport doriti, insa in perfecta cunostinta de cauza privind consecintele (re-ruptura, artroza precoce etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-01-2014, ora 00:30
Marius40
Nu este medic/terapeut
Marius40
Domnule doctor, va multumesc frumos de raspuns, raspuns care sincer ma cam intristeaza avand in vedere ca eu m-am supus acestei operatii tocmai in ideea de a mai putea juca tenis, pe strada puteam umbla si fara sa ma operez, ca sa zic asa. In plus, medicul care m-a operat mi-a spus ca dupa perioada de recuperare voi fi ok si aproape de 100% dupa un an de la operatie, practic fara riscuri mai mari fata ligamentul, , original'. Dealtfel, imi si merge extrem de bine recuperarea (sunt foarte constiincios si motivat la sedintele de kineto) si in plus de asta voi fi prudent pe terenul de tenis si nu voi forta, mai ales ca oricum nu intineresc (tocmai am schimbat prefixul la 40 de ani) si va trebui sa-mi folosesc mai cu masura si alte aparate si sisteme ale organismului, dozare a eforturilor pe care mi-o pot permite, jucand doar la nivel amator.
Va multumesc frumos nu doar pentru raspunsul dumneavostra, ci si pentru promptitudinea dumneavoastra, desi era perioada de sarbatori!
0
17-01-2014, ora 00:16
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Discutia legata de reconstructia LIA este foarte ampla si cel mai important aspect este particularitatea cazului: pacientul este sportiv sau nu? Are instabilitate sau nu? Are si ruptura de menisc intern(tratata/netrata) sau nu? Are o musculatura tonifiata a coapsei sau nu? Toate aceste incertitudini apar la persoanele normale, mai mult sau mai putin sedentare...pentru ca sportivii de performanta sau amatorii foarte activi, ligamentoplastia este absolut necesar. La oamenii "normali" discutia este lunga si porneste in primul rand se statusul mobilitatii, stabilitatii genunchiului. Principalul stabilizator al articulatiei genunchiului este musculatura coapsei, de aceea de cele mai multe ori un sportiv amator, de ocazie, cu o musculatura normala, care sufera o ruptura de LIA si se practica o ligamentoplastie pe fondul aceluiasi tonul ms, este sortit esecului chirurgical.

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
13-01-2016, ora 12:26
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Buna ziua, ma chinui din 2010 cu piciorul stang, am avut un accident dupa care au urmat 5 operatii.
Primele trei operatii :de doua ori menisc si o ligamentoplastie mi.au fost gresite la bucuresti la clinica MEDSPORT, dupa care am mers la Tg. Mures si doctorul de acolo a incercat sa imi repare ce a stricat Anghelescu Marian, de atunci am 5 ani de cand ma chinui.
Am o luna de la a cincea operatie, operatia de menisc dar nu e ok pentru ca problema mea este ligamentul care a fost pus scurt, am miscarile limitate si nu imi da voie sa merg.
Am o usturime mare in spatele genunchiului acolo unde este ligamentul, si nu am flexie, este blocat.
Doctorul de la Tg.Mures la 12 zile dupa ce mi.a scos firele mi.a facut si plasma sa vada daca merge asa, sa nu ma chinuie sa ajung la a sasea operatie.
Din pacate plasma nu ma ajutat cu nimic din contra e mai rau decat cum am ajuns la control inainte de a cincea operatie.
Am o rugaminte domnul doctor, sa imi dati un sfat:daca fac iar ligamentoplastia exista riscul sa mai ajung la alte operatii?
Dupa operatia care am avut.o acum o luna inca ma doare genunchiul, este normal?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Astept un raspuns, va multumesc.
Am 36 de ani, am avut un accident la schi dupa care a urmat si diagnosticul:menisc rupt, ligamentele rupte.
CU STIMA,
0
13-01-2016, ora 12:46
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Am incercat sa fac exercitii dar nu pot, ma doare genunchiul rau si ma ustura in spate unde este ligamentul.
Si simt intruna cum ma inteapa in genunchi, in spate e o durere nu pot sa o descriu, mi se face pielea ca gaina.
Daca stau mai mult de zece minute in picioare am piciorul mov.
Ce ar trebui sa fac ca sa fie bine, sa fiu si eu un om normal.
Medicul de la Tg. Mures a zis ca ultima solutie este sa scoata ligamentul vechi si sa puna altul nou.
Ce riscuri sunt daca fac iar ligamentoplastia?
Va multumesc.
0
30-05-2016, ora 12:58
daneli
Nu este medic/terapeut
daneli
Salutare,

Pe 27 martie 2016 am cazut la ski si m-am ales cu ligamentele anterioare incrucisate rupte, leziune de menisc gr III si o mica ruptura de cartilaj.
Dupa aceasta aventura, a urmat o perioada de recuperare preoperatorie, iar acum ma pregatesc ca pe 10 iunie 2016 sa merg la operatie la Brasov la Clinico.
Am emotii, recunosc, insa sper sa trec cu bine peste aceasta interventie chirurgicala.
Tot cautand pe net informatii despre ceea ce o sa ma astepte, am descoperit acest forum si vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta.
Promit sa revin cu informatii proaspete despre operatie.

O zi excelenta tuturor!
0
14-05-2017, ora 10:19
DraganMihai87
Nu este medic/terapeut
DraganMihai87
Aveti mai jos povestea mea, in care m-am operat de 2 ori la acelasi genunchi de ruptura ligament incrucisat.

EVITATI doctorul Melinte Razvan din Targu Mures.

Doctorul Melinte Razvan din Targu Mures m-a operat in 2012 de ruptura LIA genunchi, recuperarea decurgand normal. Dupa 5 ani m-am rupt din nou, la acelasi genunchi operat de dansul, la o banala schimbare de directie la un fotbal cu prietenii.

Dupa accidentare am facut un RMN cu care am fost la cel mai bun doctor din Turcia, in Istanbul, la Ugun Haklar, dupa care am fost si la unul dintre cei mai buni din Cluj, Todor Adrian. Ideea e ca ambii doctori mi-au spus acelasi lucru, la cateva secunde dupa ce s-au uitat pe RMN...operatia initiala a fost gresita, s-a folosit o procedura ineficienta care s-a dovedit a fi paguboasa iar gaura de sus a fost data gresit, spunandu-mi ca practic genunchiul era intr-o stare foarte proasta si ca era inevitabila o recidiva.

Pana la urma m-am operat in Ungaria, la doctorul Geza Abkarovics, care la randul sau mi-a confirmat, dupa operatie, dupa ce mi-a deschis genunchiul, ca gaura de sus a fost data gresit iar ligamentul s-a slabit in timp. Am facut multe investigatii si am sunat multi sportivi care au avut aceeasi problema si am ajuns la o concluzie trista, pana si Codorean, care e cel mai renumit de la noi din tara a distrus vietile unor sportivi, prin operatii nereusite, iar ei au fost "reparati" in Ungaria, unde doctorii stiu de "macelarii" din Romania..nu vreau sa generalizez dar e vorba de 2 doctori(Melinte, Codorean) care opereaza sportivi de performanta, restul teoretic sunt sub ei.

I-am explicat telefonic situatia doctorului Melinte Razvan si mi-a raspuns pe un ton superior ca e normal sa recidiveze un genunchi operat. Da, e normal pentru pacientii dansului, am mai gasit pacienti de-ai dansului care au patit la fel ca mine, deci din punctul lui de vedere e normal Cand i-am spus de faptul ca am fost la cel mai bun doctor din Turcia(unde operatia costa 16mii de euro), care mi-a spus ca a gresit operatia, s-a rastit la mine spunand "lasa-ma cu doctorii din Turcia" "e normal sa recidiveze, la toti le recidiveaza"...nu, nu e normal...

Asa o sa mai pierd 1 an din viata pana cand o sa fiu 100% ca inainte de accidentare si multi bani pierduti pe la clinici de recuperare...

Am vrut doar sa stiti povestea mea, sa nu patiti ca mine
0
14-05-2017, ora 10:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Experienta D-voastra este relevanta si nu as dori sa va contrazic.
Am, insa, doua amendamente:
- foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi. Prin urmare, nu este surpriza ruperea neo-ligamentului, indiferent ce doctor din lume ar fi facut operatia.
- ligamentoplastia, indiferent ce doctor din lume ar face operatia, nu asigura un genunchi 100% normal. Calitatile mecanice ale neo-ligamentului sunt net inferioare celui "original". Prin urmare, logic, dupa ligamentoplastie genunchiul ar trebui protejat de agresiuni (cum sunt cele provocate de foot-ball)..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-05-2017, ora 12:30
DraganMihai87
Nu este medic/terapeut
DraganMihai87
Multumesc pentru raspuns, apreciez:)

Tocmai din acest motiv am ales doctorul din Ungaria, eu avand deja programata operatia la Cluj. Doctorii din Turcia si Ungaria mi-au spus clar ca dupa 1 an de zile de recuperare pot face orice sport faceam si inainte. Doctorul din Cluj mi-a spus ca sunt sanse de 80% de reusita, pentru ca e mai complicat, fiind vorba despre reinterventie, iar fotbalul interzis total.

Am mentionat aceasta diferenta de incredere si doctorului din Cluj, care mi-a dat de inteles ca cei doi doctori din Turcia si Ungaria mint, citez "sunt oameni si oameni"...pe romaneste, "nu-i doare gura sa spuna orice" ca sa te operezi la ei.

E oarecum logica si varianta "exagerarii", doar ca cei doi doctori(Ungaria si Turcia) opereaza sportivi de performanta care inca sunt activi, unii dintre ei avand si 2 operatii la acelasi genunchi si joaca bine mersi fotbal de performanta, handbal sau alte sporturi.

Oricum va multumesc pentru raspuns inca 1 data :)
0
30-06-2022, ora 18:34
Georgemerghes
Nu este medic/terapeut
Georgemerghes
Salut, ai putea sa imi dai si mie te rog datele de contact ale doctorului din ungaria am fost si eu operat de lia si de un an de zile am blocaje in genunchi si dureri mereu, si as vrea tare sa vad daca este gresit ceva sau ce as avea de facut multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns
141 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul