Lipsa aer la efort/ Ragaiala/ durere abdominala / ameteli

24-10-2019
Teo199526
Nu este medic/terapeut
Teo199526
Buna seara,

Ma numesc Teo si am 24 de ani 1, 93 si 118 kg
De 3 ani ma bat cu o multitudine de simptome.
Dureri in piept, cefalee, ragaieli cu miros de putred, ameteli, dureri de burta, constipatie ai dupa diaree, dureri anale, greata, palpitatii(140 bpm), hipertensiune - se poate duce in 200/110, urina tulbure, temperatura sub 34, 5 grade, dureri de spate, amorteli maini si picioare, durere in picioare.
Aceste simptome pot aparea toate in aceeasi perioada sau cate 2-3 simptome pe zi.
Ca si analize am facut tot ce se poate la sange.
Ekg am peste 50 facute ( nu stiu cum se face dar mereu cand le fac nu am durere in piept)
Am avut holter ekg + ta care au iesit normale, endoscopie normala, ct cu substanta de contrast la plamani normal, scor calciu cu ct normal, test pylori negativ, test sange in scaun negativ, functiile rinichilor ficat normale, nu prezint pietre la fiere, amilaze normale, tiroida normala.
Nu sufar de anxietate dau atacuri de panica, nu sunt genul sa ma panichez sau sa ma gandesc prea mult la nu stiu ce.
Cu toate aceste analize eu cand merg sau depun un minim de efort inima o ia la galop tensiunea creste si e ca un fel de presiune pe piept ce ma impiedica sa respir si ametesc. Tin s mentionez ca am observat cand nu pot respira ragai mult tare si oarecum fortat si burta parca mi se umfla. Sunt in Anglia momentan si medicii de aici mi-au dat inhalatoare deoarece ei cred ca am astm. Nu functioneaza nici unul desi le folosesc de 2 luni.

Dumneavoastra ce parere aveti? Ce ar putea fi? Mentionez ca nu am putut merge l munca 2 luni deoarece daca merg mai mult de cativa metrii simt ca nu pot respira. Mentionez ca medicii au fost de acors ca nu sunt anxios deoarece nu am hiperventilatie si sunt foarte calm mereu cand am aceste senzatii.
7 comentarii
0
29-10-2019, ora 15:36
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Eructațiile, mirosul neplăcut al respirației pot indica o hernie hiatală voluminoasă care ar împiedica și expansionarea pulmonară normală, generând dispnee la eforturi mici. Ați făcut spirometrie? Fumați? Ar fi indicat să slăbiți, vorbiți cu un medic nutriționist. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
0
04-11-2019, ora 16:28
Teo199526
Nu este medic/terapeut
Teo199526
Buna ziua!

Multumesc pentru mesaj.

Am facut endoscopie si medicii au confirmat ca a iesit normala. Am renuntat la fumat exact cand a inceput tot acest calvar. Am facut o spirometrie ce a aratat ca nu put expira mai mult de 3 - 4 secunde. Am saptamana aceasta un test al functiilor pulmonare. Nu sunt sigur ce este. Vis a vis de scaderea in greutate tin sa mentionez ca din luna August am pierdut 10kg fara a imi schimba meniul/ stilul de a manca si cam la saptamna observ ca pierd 1-2kg. Astazi spre exemplu am fost transportat la spital cu o tensiune sis18/ dias12 iar toate analizele au iesit bine.
0
06-11-2019, ora 19:54
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Înseamnă că aveți hipertensiune arterială, care necesită tratament, mergeți la un cardiolog. După ce faceți spirometrie și restul de explorări vă rog să scrieți care este concluzia/diagnosticul. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
06-11-2019, ora 20:57
Teo199526
Nu este medic/terapeut
Teo199526
Va multumesc inca odata pentru mesaj. Tin sa mentionez ca tensiunea mea nu e constant mare. In general am episoade in care tensiunea sare enorm de mult. In general eu o am 130/80 sunt dati cand este mai mica de atat. Pe langa tensiunea mare am senzatii anormale, spre ex cand trag aer in piept parca nu este indeajuns si casc mereu. Credeti ca HTa ar putea sa fie cauza simptomelor mai sus mentionate?
0
06-11-2019, ora 21:02
Teo199526
Nu este medic/terapeut
Teo199526
Mentionez ca am fost vazut si de un cardiolog. Am facut holter TA + holter Ekg, scor calciu coronarian(acestea au fost facute acum 2 ani) iar saptamana trecuta un Echo cord cu valori normale. Valori normale desi de fiecare data cand ajung l spital am hta si 140+ bpm. De cand au inceput toate aceste simptome e de mentionat faptul ca am inceput sa uit lucruri ce le facusem cu o zi inainte nu stiu daca are legatura.
0
07-11-2019, ora 18:39
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă tensiunea nu este constantă și trece de 140 atunci înseamnă că aveți hipertensiune și este necesar tratament medicamentos. Hipertensiunea nu înseamnă că mereu tensiunea este foarte mare. Fiind cu obezitate probabil aveți și sindrom de hipoventilație-obezitate, de aici rezultă lipsa de aer. De asemenea, este posibil să aveți sindrom de apnee în somn. Ar fi indicat să faceți spirometrie și polisomnografie. Dacă mai aveți nevoie de ajutor vă stau la dispoziție. O seară liniștită!
0
06-06-2020, ora 12:36
Teo199526
Nu este medic/terapeut
Teo199526
Buna ziua!

Au trecut multe luni de la ultima mea postare.

Simptomele cu bataile inimii si respiratia greau s-au ameliorat desi ragaielile inca sunt prezente.

Intre timp am facut o colonoscopie si endoscopie.

La colonoscopie mi-a iesit inflamatie acuta in ileumul terminal. Nu mi s-a dat nici un tratament. Colonoscopia a fost facuta in Ianuarie si rezultatele le-am primit la sfarsitul lui Mai.

Endoscopia arata ca totul e ok. Desi eu ragai tare si in fiecare dimineata am saliva galbena amaruie. Pe langa asta medicii imi tot prescriu omeprazole dar nu are nici un efect.


De la orice masa ma fac dublu in marime si mai nou mereu cand ma doare burta(de mentionat este ca in fiecare zi de obicei seara sau dupa-amiaza ma umflu si ma doare cu tot cu spate zona lombara si in special in zona de jos a abdomenului nicidecum in zona stomacului) mi se inrosesc ochii si ma ard. Am intrebat medicul de familie ce e de facut, raspunsul sau e ca nu stie ce sa faca.

Pe la inceputul lunii Mai sinuzita si-a facut aparitia si am fost pus pe un claritromicina si pe langa ca a ajutat cu sinuzita a facut simptomele legate de burta sa se amelioreze si chiar sa dispara pentru cateva zile pe perioada cat luam antibioticul. Medicul a spus ca poate am pilory, desi am facut N teste si a iesit negativ mereu.

Ce ati putea sa imi recomandati? Simptomele sunt din ce in ce mai rele. Am inceput sa pierd in greutate si nu pot manca.

Multumesc si o zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Problemele de digestie (tulburările gastrointestinale)
  •