Lipsa de aer la trezire.

08-09-2017
Noire
Nu este medic/terapeut
Noire
Buna ziua! De cateva zile am inceput sa am probleme cu respiratia si cu inima de dimineata. Dupa ce ma ridic din pat si incep sa merg apar senzatia de sufocare, transpiratia abundenta si incep sa-mi tremure picioarele. Daca nu ma asez imediat senzatia de sufocare se accentueaza, inima o ia la galop si simt ca lesin. Imi trece dupa ce deschid geamul si beau apa, stand pe scaun. As vrea sa stiu daca e nevoie sa ma ingrijorez. Multumesc!
8 comentarii
0
08-09-2017, ora 08:10
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna dimineata!
Nu e nevoie si nici indicat sa va ingijorati, ci sa mergeti sa rezolvati problema: programare la medicul de familie, apoi, in functie de ce alte investigatii va recomanda sa faceti, mergeti la specialistii respectivi si tratatment conform ceea ce va prescriu sau recomanda acestia.
Ceea ce descrieti sunt simptome care se pot regasi in tot felul de probleme de sanatate, nu neaparat grave. Ca sa va linistiti, mergeti si controlati-va.
0
08-09-2017, ora 13:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu trimitere de la medicul de familie, control Cardiolog, Endocrinolog. Daca nu aveti nimic, va adresati unui psihiatru, psiholog. Pot fi simptome de anxietate.
0
08-09-2017, ora 14:03
Noire
Nu este medic/terapeut
Noire
Se poate atac de anxietate/ panica fara sa ma simt stresata sau amenintata de ceva? Dorm bine, ma simt odihnita si cand ma trezesc ma simt destul de bine pana incepe dispneea.
0
08-09-2017, ora 16:42
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Pot aparea tacuri de panica si fara un factor de stres vizibil. Uneori, dupa o perioada stresanta, capacitatea organismului de a rezista scade si apar atacuri de panica, adesea chiar dupa ce persoana a trecut "hopurile". Alteori, stresul consta tocmai in teama persoanei de a nu face un atac de panica. De exemplu: hmmm, ia sa vad, oare imi bate inima cum trebuie? Si, cum niciun organ nu functioneaza identic in fiecare secunda a unei zile, orice bataie neregulata poate fi interpretata ca simptom de ceva grav (de obicei de infarct daca vorbim de inima, de probleme la plamani sau de posibilitatea de a lesina, daca persoana simte sufocare..etc)
Efectul este o stare de teama, care declanseaza un atac de panica.
Insa, inainte de toate, trebuie sa va controlati, sa vedeti daca aveti vreo problema fizica (ex-hipoclacemie severa) si, apoi, mergeti la un psiholog.
0
08-09-2017, ora 21:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, se poate. Eu am avut asa ceva. Aparea senzatia de frica si sufocare chiar la trezirea din somn. Am urmat 2 ani tratament cu antidepresive si mi-a trecut.
De obicei se recomanda imbinarea intre tratamentul medicamentos si sedintele la psiholog.
Sanatate multa va doresc!
0
30-12-2020, ora 10:50
Mapex
Nu este medic/terapeut
Mapex
Aceleași simptome le am și eu
Dimineata cind mă trezesc simt că nu am aer, tre sa mă ridic în fund, după care usor usor imi revin
Mentionez că acu cițiva ani am fost diagnosticat cu tulburări de anxietate, mintea mea era concentrată maxim pe inimă, aveam frici etc
Mi-am revenit după cv timp, dar acum brusc mi-am.apărut aceste episoade cu lipsa aer la trezire
Sfaturi ?
0
30-12-2020, ora 12:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E somatizare de anxietate. Puteti face tratament de la psihiatru si se rezolva.
1
30-12-2020, ora 15:11
Mapex
Nu este medic/terapeut
Mapex
Va mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: