Lipsa de aer si stare de neliniste

10-03-2016
Beatrice18
Nu este medic/terapeut
Beatrice18
Buna seara,

Va scriu in legatura cu problema pe care am intampinat-o prima oara la varsta de 10 ani, cand am ajuns la spital pentru prima data, datorita unei caderi de calciu severa. Ulterior au urmat doua, la varsta de 15 ani si la varsta de 20 de ani (cand am avut si un deces in familie). Nu am fost niciodata o persoana bolnavicioasa, insa de cand ma stiu am caderile astea de calciu (si atacuri de panica).
Am invatat sa ma controlez singura, am mers la doctor si mi-am facut periodic analizele. Din momentul in care m-am mutat singura, in strainatate, starea de frica si nesiguranta s-a agravat, am inceput sa am stari de panica dese (care se manifesta prin: lipsa de aer, frica si balonare!!). De asemenea, cand sunt singura incep sa imi creasca bataile inimii si nu am aer. Partea ciudata este ca atunci cand sunt inconjurata de oameni nu prea am starile astea de panica, cel putin nu in halul asta. Nu stiu daca e de la calciu (conform ultimelor analize a iesit in parametrii), un pic anemica sunt (am o anemie aproape de limita), problem cu stomacul nu stiu sa am... ultima ar fi cea psihica (asa cum mi-a spus si doctorul de familie). Intrebarea mea s-ar pune in felul urmator : Ce pot sa fac sa inlatur starea asta de panica, in momentele de singuratate? Mai ales, de la ce vin aceste simptome: lipsa de aer, balonare, stare de nervozitate permanenta si oboseala (simt ca aerul nu imi ajunge)? Plus ca se agraveaza in jurul perioadei menstruale. Help!
5 comentarii
0
10-03-2016, ora 20:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Somatizari de anxietate.
Test de anxietate orientativ pe net.
Sedinte la psiholog online. Puteti sa va alegeti un psiholog de pe forum.
0
10-03-2016, ora 21:14
Beatrice18
Nu este medic/terapeut
Beatrice18
Corect, poate îmi trebuiesc câteva şedinţe la un psiholog. Însă, întrebarea este: De unde vin problemele cu "lipsa de aer"? Sinceră sa fiu, asta e cea mai mare problema, pentru ca îmi creeaza un disconfort.
0
10-03-2016, ora 22:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E somatizare de Anxietate.
Anxietatea e o boala complexa.
Cititi despre ea pe net.
0
01-01-2017, ora 11:42
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Pentru Beatrice18 si Clara.

Buna ziua, si va urez multa sanatate, multa fericire, numai bucurii si La Multi Ani in noul an 2017.
Am si eu simptome asemanatoare cu ale lui Beatrice, adica simt o jena in jurul marului lui Adam, probabil senzatia de nod in gat, si simt ca uneori ma sufoc si incep sa tusesc, cred ca este o tuse seaca. Am aceste simptome cred ca de vreo luna sau o luna si jumatate, si nu stiu ce sa crd, adica ce ar putea sa fie.
Beatrice, spune-mite rog, tu ai reusit sa scapi de acest diagnostic ? Spune-mi te rog tu simti un nod in gat si ca iti vine ceva pe gat ?

Clara, spune-mi te rog, ce ar trebui sa fac in aceasta situatie ? Iti spun cu mana pe inima ca imi este foarte frica.

cu consideratie

marian stoica
0
10-08-2017, ora 19:26
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna fetelor, am trecut si eu prin aceleasi simptome..in primul rand dc e vb de panica trebuie mers la psiholog, event un tratam functie de gravitate, atacurile de panica dau ca senzatie lipsa de aer..ca sa excludeti existenta unor afectiuni fizice poti fce spirometrie pt astm, un ekg si la endocrinolog. Sunt singurele care ar avea legat cu respiratul. Apoi dc ies bn mergeti la psiholog, va stii sa va indrume, nu neglijati si ganditi pozitiv, totul dep de voi (in cazul meu am astm si cv probl cu rinita )
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  •