Luxatie de genunchi - luxatie partiala de rotula

20-07-2021
Sevilll
Nu este medic/terapeut
Sevilll
Bună! Acum 3 săptămâni, dintr-o căzătură am reușit să-mi întorc rotula. Am fost supusa la dureri groaznice. După vreo ora, am ajuns la urgente, unde un doctor mi-a readus rotula în poziția inițială, ulterior punandu-mi o atela. Mi s-a spus sa stau 3 saptamani imobilizata, fără a călca sau îndoi piciorul, fiind o luxație parțială a rotulei. După vreo 5 zile, am fost din nou la un control unde mi-am pus și orteza. Mi s-a zis că nu e ceva grav, ca atare mi-au spus ca după cele 3 saptamani voi avea o săptămână recuperare.

De ieri am început recuperarea, mai exact am dat orteza jos si am început sa pășesc usor. Ideea e ca nu am speranța că intr-o saptamana voi fi ca noua. Nu pot sa indoi piciorul în totalitate, ma misc greoi si foarte atent și uneori simt cum se atinge un os de altul în interior. Piciorul nu îl pot ridica nici întins nici cand calc cu el, mai degrabă îl târăsc putin. Nu am control total în zona genunchiului si cand îl mai indoi am dureri.

Nu știu dacă e normal, tocmai de asta va scriu. Niste recomandări, sfaturi? Mi-ar fi extrem de utile! Va mulțumesc enorm!
2 comentarii
0
30-07-2021, ora 10:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
La ora actuala, in Occident nu se mai practica imobilizarea genunchiului dupa luxatia rotulei, deoarece se produce ankiloza articulatiei.
Se utilizeaza o orteza de "centrare a rotulei" pentru 6-12 saptamani, cu care se poate merge (cu sprijin total), dar mai ales se poate mobiliza articulatia cvasi-normal.
Este evident ca nu puteti fi "ca noua" mai devreme de 3-4 luni de la traumatism, mai ales ca trebuie sa recuperati ankiloza post-imobilizare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
30-07-2021, ora 11:44
Sevilll
Nu este medic/terapeut
Sevilll
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns! De vreo doua săptămâni am început recuperarea. Acum pot ridica piciorul, ma simt mai stabilă pe el. Cumva va trebui să fac și ședințe de kinetoterapie sau imi voi reveni cu timpul ? Totuși, încă nu îl pot indoi în totalitate, incerc sa ma forțez sa îl pot indoi cu totul, dar ma doare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: