Ma mai vrea inapoi sau doar ma amageste?

05-09-2020
MARRYHADAR
Nu este medic/terapeut
MARRYHADAR
Buna ziua. Sunt intr-o situatie disperata, fara iesire. Am trait in aceeasi casa cu un barbat, timp de 4 ani. La inceput toate su fost bune, dar in timp au mai aparut si certurile, el fiind cam delasator in anumite situatii, eu ma enervam si il comparam cu un fost de al meu, care era mai instarit decat el. In timp au aparut si disfunctiile sexuale la el; nu am mai facut sex 2 ani. Desi eu sunt frumoasa, arat bine. Intr-o zi, din senin, mi-a zis ca vrea o pauza de cateva luni. Am plecat din casa lui la parintii mei. De atunci el ma tot suna, imi trimite bani, zice ca ma iubeste, dar ma tine la distanta nu ma cheama acasa. Motivul pe care il invoca este ca are nevoie sa isi limpezeasca gandurile. Nici pe alta nu are, ca ma suna mereu. Ce sa mai cred? Imi tot zice sa il astept, sa am rabdare ca se va hotara daca mai doreste relatia, dar sa am rabdare.
2 comentarii
0
06-09-2020, ora 22:55
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună seara,
Este cazul sa mergeți mai departe, relația aceasta este compromisă, l-ați castrat deja.
Pe de alta parte, dacă și în viitor mai comparați partenerul cu "fostul" veți ajunge în aceeași situație.
Cheia intr- o relație este sa doriți un bărbat pentru ceea ce este el, nu pentru ceea ce ar putea fi el. Fiecare persoană este unică. Renunțați la povestea cu "lasă că îl schimb eu"...
0
07-09-2020, ora 10:06
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum ți-a spus și colegul meu, e cazul să mergi mai departe, să-ți vezi de viața ta și să înveți din greșeli. Faptul că tot l-ai comparat cu fostul, înseamnă că nu ai fost vindecată după vechea relație. Lasă-ți un timp să analizezi ce ai învățat din relație, învață să te cunoști cu adevărat, să știi ce vrei, să-ți conștientizezi valorile, să știi ce partener vrei, nu te arunca orbește într-o relație numai ca să ai pe cineva lângă tine. Apreciază persoana după ceea ce este, nu încerca să o schimbi, pentru că orice persoană se schimbă dacă își dorește ea, nu persoana de lângă ea.
Stresul, neînțelegerile, conflictele provoacă și disfuncții sexuale, așa că trebuia să te aștepți la asta.
O relație cu un asemenea trecut e bine să nu mai continue, pentru că amintirile trecutului vor reveni obsedant atunci când vor apărea neînțelegeri viitoare, și veți trăi fiecare moment cu o intensitate mult mai mare decât cel prezent.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul