Mă trezesc "umflata"

14-05-2024
Caleidoscop
Nu este medic/terapeut
Caleidoscop
Buna, si multa sănătate va doresc! De ceva timp am inceput sa am niste simptome mai ciudate, cel putin pentru mine, ca pana acum nu le am mai avut. Ma trezesc cu toata fata, cred eu, "umflata", cel putin ochii si buzele sigur sunt "umflate", si mainile la fel, dar si amorțite, nu doar "umflate". Intrebarea mea, sunt ceva grav aceste semne, sau doar asa se intampla?
Multumesc pentru atentia acordata!
1 comentarii
0
14-05-2024, ora 11:05
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Simptomele pe care le descrieți, cum ar fi umflarea feței, a ochilor, a buzelor și a mâinilor, împreună cu amorțeala, pot avea mai multe cauze și ar trebui evaluate de un medic pentru a determina originea lor. Iată câteva posibile explicații, dar rețineți că acestea trebuie investigate medical:

1. Alergii: Reacțiile alergice pot cauza umflarea feței și a mâinilor, în special dacă este implicată și o componentă de urticarie sau roșeață. Alergiile pot fi declanșate de alimente, medicamente, înțepături de insecte sau alți alergeni.

2. Angioedem: Aceasta este o umflare mai profundă a pielii și țesuturilor subcutanate, adesea asociată cu alergiile, dar poate avea și alte cauze, cum ar fi reacții adverse la medicamente sau condiții genetice.

3. Probleme renale: Compromiterea funcției renale poate duce la retenție de lichide, ceea ce poate cauza umflarea feței și a extremităților.

4. Hipotiroidism: Funcția tiroidiană scăzută poate contribui, de asemenea, la umflături și alte simptome sistemice.

5. Deficiențe în circulația limfatică sau sanguină: Acestea pot cauza acumularea de lichide în anumite părți ale corpului, inclusiv în mâini și față.

Amorțeala pe care o menționați ar putea fi legată de umflături care exercită presiune pe nervii din zonă, dar aceasta poate avea și alte cauze neurologice sau circulatorii care necesită evaluare.

Este important să consultați un medic pentru a determina cauza specifică a simptomelor dumneavoastră și pentru a obține un tratament adecvat. Acest lucru poate implica teste, cum ar fi analize de sânge, teste alergice sau evaluări imagistice, în funcție de suspiciunile clinice. Discuțiile cu un medic sunt esențiale pentru a exclude orice condiție mai gravă și pentru a începe tratamentul corect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fața umflată dimineața
  •