maini si picioare transpirate si vinete

02-07-2009
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
Buna ziua, de ceva timp fratele meu are mainile- palmele si dosul palmelor si picioarele- labele transpirate si cateodata rosii vinetii, iar acum a inceput sa aiba aceeasi problema si cu urechile. asta se intampla mai ales cand iese din casa. cand era mic a avut suflu sistolic, acum are 20 de ani, a mai fost mama cu el la cardiolog- nu ptr aceasta problema, a facut EKG si de fiecare data medicii i-au spus ca nu are nimic, insa acum ne ingrijoram din nou. mentionez si ca are o fire mai emotiva. va rog, astept un raspuns cat mai repede. este ceva grav? si la ce medic ce specializare se poate face o consultatie? multumesc anticipat
4 comentarii
0
25-08-2009, ora 00:01
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt bonibon
Exista posibilitatea ca aspectul la care va referiti sa aiba legatura cu unele afectiuni cardiace congenitale, care pot prezenta suflu sistolic si care sa se fi agravat in timp. Simplul consult si EKG nu este suficient. Nu sunt secialist in domeniu, dar va sfatuiesc sa mergeti cu el intr-un serviciu de cardiologie si sa efectueze o eco-cardiografie si chiar un eco-Doppler, pentru evidentierea activitatii cardiace. Aspectul amintit poate fi generat, pe de alta parte si de unele boli auto-imune (colagenoze), motiv pentru care un consult de boli interne ar fi la fel de binevenit.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
25-08-2009, ora 10:11
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
Buna ziua, dl. doctor

Va multumesc mult ptr raspuns, dar nu cred ca este ceva atat de grav, a fost la medic cardiolog si i-a spus sa stea linistit; noi credem ca este acrocianoza ptr ca simptomele cam asa arata; eco-cardiografie inseamna ecografie la inima sau este ceva mai complex?

Inca o data multumesc
Numai bine,
0
26-08-2009, ora 00:37
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Intr-adevar, eco-cardiografia inseamna ecografie la inima, care poate evidentia probleme anatomice si functionale la acest nivel. Desigur, inteleg ca acrocianoza - manifestare a maladiei autoimune de care va vorbeam si care are un tratament specific- ramane ca o optiune diagnostica principala. Singura rezerva pe care o am este ca manifestarile descrise de Dvs. sunt tipice in acrocianoza mai ales la nivelul regiunilor distale ale membrelor, mai putin in rest, ceea ce nu exclude diagnosticul. Este posibil ca o explorare cardiaca in genul celei propuse in mesajul anterior sa poata elimina orice alta suspiciune, insa aceasta ramane la latitudinea Dvs.
Va doresc numai bine
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie-Traumatologie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
27-08-2009, ora 14:05
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
Multumesc inca o data dl. doctor, am vorbit cu mama si a spus ca urmeaza sa mearga cu fratele meu sa faca o eco-cardiografie ptr a fi intr-adevar linistiti. Sper ca este acrocianoza, m-am informat despre aceasta si am vazut ca nu se trateaza decat naturist.

Va doresc o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce transpirăm?
  • Transpirația excesivă (hiperhidroza)
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Transpirație urât mirositoare - cauze și tratament
  • Transpiri noaptea? - lista cauzelor posibile
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Monitorizarea transpirației, cu ajutorul unor senzori speciali
  •