Mama mea borderline.. Din pacate.

30-05-2020
Maria Elena 19
Nu este medic/terapeut
Maria Elena 19
Bună ziua tuturor, am 19 ani și ma numesc Maria. Părinții mei sunt despărțiți de când aveam eu 4 ani.. Iar la început a trebuit sa stau cu tatăl meu. La vârsta de 12 ani mama a vrut sa ma mut cu ea și cu noul ei prieten.. Și de atunci a început.. O viata "grea" as putea spune. Mama când era mica a fost "abandonata" sa spunem de bunica, a stat o perioada cu bunica ei, cu mătușa ei, ba la un centru pentru copii.. Va povestesc aceasta experienta deoarece de când m am mutat cu ea am trăit într-un haos.. Scandal peste scandal, niciodată fericire, niciodată liniște.. A încercat de câteva ori sa se omoare.. În fine.. Cred ca cine este aici și citește acest mesaj deja știe acest comportament și în ce consta.. Am vrut sa povestesc aici deoarece.. Ma simt "slaba", de doua săptămâni am plecat cu forta de la ea.. Mi am luat o garsoniera în chirie, trebuie sa dau bacul peste trei săptămâni și vreau ca după sa ma angajez, si sa ma înscriu la facultate.. Însă ma simt ciudat. După atâția ani de jigniri, reproșuri, scandal.. Bătăi, anomalii chiar.. Ma simt ciudat. Sunt libera, dar ma simt pierduta.. Nu am încredere în mine.. Ma simt asa.. "proasta" in orice.. Incapabilă.
4 comentarii
2
30-05-2020, ora 20:03
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua mergeți și discuții cu un psiholog pentru găsirea unei soluții eventual și la un medic psihiatru !
2
30-05-2020, ora 21:56
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Maria, citind cele relatate de tine mie nu imi pare deloc ca ai fi slaba. Din contra! Cred ca esti un om puternic si cu foarte mult potential. Cu putin ajutor ai putea sa gasesti echilibrul care iti lipseste. Si eu recomand sa stai de vorba cu un psihoterapeut. Sunt multi terapeuti buni in Romania si, mai ales in aceasta perioada, sunt multi care lucreaza si online. Deci, ai de unde alege.

Iti doresc mult succes! Nu te lasa! O parte semnificativa din drum ai parcurs-o deja!
3
31-05-2020, ora 07:10
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Faptul că recunoști că ai o problemă dovedește așa cum ți-a spus și colegul meu că ești un om puternic. Important e ca în această perioadă să te concentrezi pe studiu și să-ți imaginezi că odată cu luarea bacalaureatului și găsirea unui loc de muncă devii liberă cu adevărat și poți să-ți iei propriile decizii. Ești tânără și poți trece peste problemele trecutului și să-ți construiești viața așa cum o dorești. Consideră că și mama ta la rândul ei a fost o victimă și poate nu a fost capabilă să-ți asigure confortul psihic de care aveai nevoie. Cu puțin ajutor din partea unui psiholog poți depăși starea actuală și merge înainte. Eu văd în tine un om capabil să-și dovedească atât lui cât și celor din jur că poate reuși în viață și poate depăși orice obstacol.
Succes!
1
31-05-2020, ora 11:10
Maria Elena 19
Nu este medic/terapeut
Maria Elena 19
Mulțumesc enorm pentru mesaj!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul