Mâncat excesiv | Forumul Medical ROmedic

Mâncat excesiv

24-05-2022
MONICAMONICAMONI
Nu este medic/terapeut
MONICAMONICAMONI
Bună ziua! Am o problemă cu care mă confrunt și am foarte mare nevoie de sfatul dumneavoastra. Am 23 de ani si mereu am avut câteva kilograme în plus, când eram mică eram un copil foarte pofticios, în adolescență la fel, si desi eram mai plinuță decat fetele de varsta mea, nu aș putea spune că arătam rău sau că ieșeam în evidență în sensul negativ. Dar cu timpul, lucrurile au luat amploare și dintr-o persoana pofticioasa m-am transformat într-o persoana a cărei viata se învârte pur si simplu în jurul mâncării. Am luat enoorm în greutate, îmi este foarte greu, nu arat si nu ma simt deloc bine, dar cu toate acestea nu ma pot opri. Mă gândesc mereu la mâncare, cea mai mare preocupare a mea e să fac cumpărături alimentare si sa gătesc cat mai bine, și în ciuda faptului că, să slăbesc e cea mai mare dorință a mea la momentul actual, nu am pur si simplu puterea sa fac ceva în sensul ăsta. Din păcate, momentan sunt într-o relatie în care sinceră sa fiu nu sunt tocmai fericita, totul a devenit doar rutină si obișnuită, și simt că tot refugiul meu e în mâncare, mâncarea îmi dă o stare oarecum de comfort...Stiu ca e total greșit dar pur si simplu nu stiu cum sa fac sa depășesc acest obstacol, as vrea sa fac ceva cât mai repede pentru că, kg în plus îmi afectează atât aspectul cât și sănătatea. Am nevoie de un sfat din partea dvs ! Va multumesc!
1 comentarii
0
25-05-2022, ora 16:08
360
Nu este medic/terapeut
360
slabitul prsupune sa adopti un stil de viata sanatos, pe termen lung. incearca sa faci pasi mici de reducere a mancarii. iar in timp sa reduci putin cate putin, de la o luna la alta.
ce sa nu incerci, e sa slabesti mult dintr-o data. rezultatele nu vor fi pe termen lung.

daca incerci sa reduci drastic din mancare, cel mai probabil nu o sa poti sa tii dieta redusa pe termen lung

adauga, pe lanaga reducerea alimentatiei, si sport. de asemenea nici acesta nu trebuie facut intensiv, ci cateva minute pe saptaman. preferabil cardio dar si rezistenta (greutati).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Motive pentru care nu ne simÈ›im sătui (È™i mâncăm prea mult)
  • Excesele alimentare apar atât la persoanele obeze, cât È™i la cele cu greutate normală
  • Urmarea unui program profesional de slăbit ar putea reprezenta cea mai bună variantă pentru pierderea în greutate
  • Excesul alimentar - ce se întâmplă în organism?
  •