marijuana mi-a provocat shizofrenie?

07-06-2009
bibu
Nu este medic/terapeut
bibu
Fumam marihuana odata in saptamina si urmari a doua zi nu simteam pina la momentul cind intr-o zi am inhalat o cantitate mare , deci am avut o intoxicare puternica.A doua zi mam trezit si nu ma simteam bine , de parca imi concentram privirea numai intrun punct sau lucru si imi era greu sa ma concentrez in spatiu, de parca efectul marihuanei inca mai persista, urmatoarele zile au fost cele mai teribile <depresie puternica , citeam o carte si nu imi intra nimic in cap de parca ceva bloca informatia la fel si cind vorbea cineva cu mine, evident si de memorizat nimic nu puteam, gindire si logica stupida fara sens , idei de sinucidere , aceste simptome le-am simtit 3 luni (de cosmar).La moment imi este mai bine dar totusi cred ca nu e in regula , este prezenta simtul de pustietate in cap (vid).de parca nu am ginduri si creatie.Imi spune cineva prin ce am trecut si ce ar trebui sa fac la moment ??Multumesc
17 comentarii
3
08-06-2009, ora 12:08
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
draga bibu, drogurile dau simptome similare schizofreniei dar daca te dezintoxici nu o sa mai ai nimic.
Lasa-le incolo de droguri! eu am schizofrenie fara sa ma fi drogat, ghinion!
Nu te judec, vreau sa te determin sa nu mai tragi nimic !
numai bine
0
09-06-2009, ora 06:51
bibu
Nu este medic/terapeut
bibu
problema ca deacum 4 luni au trecut decind mam drogat si simt ca nu mia trecut.
0
09-06-2009, ora 07:00
bibu
Nu este medic/terapeut
bibu
miu anastasia, as vrea sa te intreb ce simptome la tine persista ?
2
09-06-2009, ora 11:46
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Eu in prezent nu mai am fenomene psihotice mari( am avut halucinatii auditive 2 ani jumatate).
Acum am forma reziduala, adica simptomele mari au trecut si am ramas mai sensibila.
numai bine, sa nu te mai droghezi orice ar fi!
0
20-09-2009, ora 20:19
Everywhere
Nu este medic/terapeut
Everywhere
Daca nu ai scapat dute la psihiatru, nu glumesc si eu am facut la fel dupa mai multe produse...
1
12-03-2012, ora 15:54
Sativa-Indica
Nu este medic/terapeut
Sativa-Indica
@ bibu: esti sigur ca ai fumat marihuana? Eu fumez de 13 ani, nu regulat, mai mult in weekend deci cam 2-3 grame pe saptamana. Ce povestesti tu nu este o reactie a marihuanei.
3
12-03-2012, ora 16:32
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Nu cred ca mai raspunde avand in vedere ca a scris acum 3 ani.

Persoanele care consuma marijuana, amfetamine sau alte droguri si care au o predispozitie pentru schizofrenie sau alte afectiuni psihice risca sa-si declanseze boala. Sunt persoane care de la etnobotanice au ajuns cu atacuri de panica la Urgente sau in plin episod psihotic din cauza produselor ce contin amfetamina.
3
12-03-2012, ora 16:49
Sativa-Indica
Nu este medic/terapeut
Sativa-Indica
Drogurile sunt facute pentru cei care stiu sa le consume, nu sa abuzeze de ele. Iar despre etnobotanice mai bine ma abtin. Nu inteleg tinerii care consuma etnobotanice sau amfetamina. Ptr mine corpul si sanatatea mea sunt cele mai importante!!!!!
2
13-03-2012, ora 09:11
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
@Sativa-Indica: Daca iei marijuana de 13 ani, asta nu inseamna ca nu poti pati nimic. Vorbesc in sensul ca organismele difera de la unul la altul si nu se stie cum reactioneaza fiecare.
2
13-03-2012, ora 20:03
Sativa-Indica
Nu este medic/terapeut
Sativa-Indica
@TicTac22: Mda intradevar, ai dreptate. Organismele difera de la unul la altul, dar cea ce am citit mai sus este mai mult o reactie a etnobotanicelor nu a marihuanei. stari de voma, paranoia, puls foarte ridicat, transpiratii reci si altele pot fi cu siguranta o reactie a marihuanei, dar acestea nu persista timp de 4 luni. Se poate insa ca marihuana sa fie amestecata cu alte plante, sau stropita cu diferite substante si din aceasta cauza sa aibe reactii foarte negative. Nu stiu ce sa zic, mie nu mi s-a intamplat niciodata si nici nu am auzit vreodata de asemenea reactii dar cum am spus mai devreme, drogurile sunt facute pentru cei care stiu sa le consume nu sa fie luate in exces.In ultimii 40 de ani s-au facut multe cercetari in cea ce priveste Canabisul, si inca nu s-a putut dovedi ca canabisul este mai daunator corpului uman decat tutunul sau alcoholul. Din pacate in romania majoritatea oamenilor sunt foarte prost informati despre canabis si nu numai.
1
13-03-2012, ora 22:43
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Nu cred ca sunt reactii adverse ale oricarui drog ce poate depasi o perioada mai mult de o luna.
1
14-05-2020, ora 13:07
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Dragilor, dacă voi ați ales sa va drogați, indiferent cu ce, păstrați pt voi părerile despre aceste substanțe. Nu exista "drog bun" și punct. Intenționat spun "sa va drogați" și nu "sa consumați", ca să vedeți ca ultima varianta doar îndulcește problema. Adică una din păcălelile pe care și le servesc cei care folosesc droguri, ca să își mențină consumul. La fel ca aceea ca de ex Cannabis, ar fi util și ca nu generează dependenta. Când veți avea minime cunoștințe despre biochimia, dar și neuro fiziologia creierului, veți ști ca absolut orice substanță folosita în mod repetat generează dependenta psihologica, adică cea mai greu de înlăturat. Sa nu mai spun ca majoritatea substanțelor creează modificări în structura și funcționarea creierului și ca e de ajuns sa înveți creierul cu ceva extern care produce endorfine în exces, ca el (creierul) sa mai vrea și sa va ceara din ce în ce mai mult și mai divers. Omul cauta plăcerea și sa nu depună efort, iar substanțele ii oferă asta, dar cu ce preț?! Și dacă știți aceste minime informații, tot nu e de ajuns - știu destui medici care se drogheaza: cu amfetamine, cu cocaina, cu marijuana, cu alcool, etc. Deci nu e de ajuns sa știi, e important sa alegi. Pt ca totul e o alegere. Așadar, păstrați pt voi aceste alegeri, nu îndemnați și pe alții la ele. Dacă voi nu sunteți conștienți încă de schimbările pe care vi le-au produs, nu înseamnă că ele nu exista.
0
01-11-2020, ora 23:22
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Nu este medic/terapeut
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Deci lăsați legalele și mari mari mergeți la. Obregia luați o rețetă pe depakine și diazepam sau xanax și Diaz orice ati lua pastile vor fi de 3 ori efectu a tot ați luat pana acuma în viata voastră, cine nu a încercat ca și dna psiholog probabil le numește droguri impropriu numite asa, ar trebuie numite droguri slabe și droguri tari pastilele normale prescrise, depakine e de 2 ori mai bun ca iarba și te tine toată ziua efectu lejer sa nu mai zic ca nu te mai trezesti cu gatul sec și mirosind urat plus fum făcut mizerie etc asa ca aveți încredere în medici și luați droguri tari lăsați alea slabe ca nu promovează medicina și nu au nici ei comision la ele recomand obregia măcar 1 data sa vedeți medici nebuni ca pacienții și drogați la fel
1
02-11-2020, ora 10:47
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Draga Andrei, confunzi grav lucrurile si cauti explicatii care sa-ti mentina consumul. Dar tine pentru tine asta, nu ii indemna si pe altii la asa ceva, daca nu vrei sa ii ai pe constiinta. Psihologul nu e medic, nu are niciun comision de nicaieri, nu mai lansa ipoteze false. Nici faptul ca medicii prescriu tratamente nu reprezinta o dovada ca ar incasa comisioane - asta e una din indatoririle medicului, sa prescrie retete unde e cazul, dupa opinia lui, nu a altcuiva.
Imi pare rau pentru tine, ca nu poti vedea realist lucrurile. Daca mai gandesc multi ca tine, inseamna ca noi pe aici chiar ne pierdem vremea incercand sa ajutam, din timpul nostru.
0
04-11-2020, ora 23:45
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Nu este medic/terapeut
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Ma simt flatat mai ales pt draga, am și eu un 33 de ani și o fosta medic adevărat nu psihopat/pardon psihiatru și ce sa vezi știu exact cum merge sistemul fără sa lansez ipoteze, și da am cam încercat detoate inafara de injectabile și da știu efectele și dacă dvs nu aveți comision ca lucrați de acasă va garantez ca cei mai buni au toți din spital, vreți sa va zic și preturile care se plătesc ca să iei un post? Cum ziceam 8 ani cu un medic trăind te aduce cunoscător, de unde va vin ideile astea în necunostinta de cauza sau doar căutați sa mențineți minciuna vie? Oameni mai falși ca medicii indiferent de ramura prestată și mai ahtiați după bani și care se cred Dumnezeu nu exista în România nici măcar politicienii. Poate cva filmări sau poze, printscreen.uri din discuții reale v.ar avantaja sa dau un link cva ca deja îmi vine paranoia în cap când cineva ca dvs spune ca îmi justific eu consumul nu de alta dar eu pot lua rețetă ft simplu dau o tura și îmi da rețetă, nu aveți oameni competenți sa recunoască o boala psihica nici dacă v.ar lovii în cap și ma refer sa o observați din timp nu când le faceți halperidol și ajung legume 6 luni sau nu își mai revin niciodată.. Noroc ca am fobie de ace și bani de avocați ca cine știe ce mi.ar fi făcut cineva cu gândurile dvs și pornirea crâncenă către minciuna și discriminare alăturate de falseesteem
0
08-11-2020, ora 21:40
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Marijuana poate declansa la unele persoane episoade psihotice(de paranoia) sau atacuri de panica, dar sunt trecatoare. De aceea marijuana NU este legala in mare parte din lume. Fie ea si naturala, multi oameni sunt sensibili la ea. Ii poate duce in situatii asemanatoare cu a ta apoi sa ramana traumatizati(speriati) de gandul ca asa vor ramane toata viata(dezechilibrati de la iarba)
Iarba nu trebuie folosita recreativ. Are si ea rolul ei dar ea se foloseste medical in cazuri grave, de ex cancer, nu asa de oricine si nu e permisa oriunde tocmai ca are si efecte nedorite, nu doar placute si terapeutice.
1
10-09-2022, ora 14:24
OViatamaibuna
Nu este medic/terapeut
OViatamaibuna
Buna seara! Doresc sa impartasesc cu voi povestea mea sii cer ajutorul vostru prin a ma sfatui cum este mai bine sa procedez! Am inceput sa fumez etnobotanice de la o varsta cam frageda (14 ani) am fumat aproximativ 3 ani iar dupa aceea am lasat acest viciu ordinar cu ajutorul dezintoxicarii la un spital de specialitate! Umpic mai tarziu cam pe la 19-20 de ani am inceput sa fumez marijuana crezand ca este naturala si nu dauneaza sanatatii, continuand sa fumez vre-o 7 ani zii de zii minim 1 g pe zi... Acum 4-5 luni am hotarat sa ma las de acest viciu fiindca nu ma mai simteam bine de la ele, cand fumam ma simteam vinovat ca de ce mai fumez si dee o vreme buna nu mai imi dadea o senzatiee ok ca si cum era mai demult cand fumam, pur si simplu fumam din obisnuinta la un moment dat! Tragedia mai mare a inceput dupa ce am renuntat la ele, de atuncea si pana in prezent sunt anxios si depresiv, Am perioade paranoice de atuncea sii nu stiu cum sa le opresc, sunt zile in care ma simt bine dar de cele mai multe ori ma simt ciudat sii cred ca toata lumea din jurul meu ma vorbeste sii imi vrea raul fapt ce a determinat sa nu mai am incredere in nimeni si pierzandu-mi increderea si in mine. Pana acuma am incercat sa nu folosesc nici un tratament medicamentos cu antipsihotice crezand ca timpul le va rezolva pe toate si imi voi revenii! Ma speriu sa nu ma fii pricopsit cu vreo boala psihica care nu mai trece (schizofrenie) poate si asta este o paranoia de a mea dar citind tot felul de publicatii pe internet care nu stiu daca sunt 100% adevarate ca si cum ar fii ca, consumul de marijuana poate duce la schizofrenie! Avand in vedere consumul meu pe o perioada indelungata de timp nu stiu daca cea ce mi se intampla este o reactie normala a ceea ce am facut in trecut sii va trece cu timpul sau chiar s-ar putea sa imi fii distrus viata de tot! Sunt tanar sii imi iubeam viata inainte chiar daca eram fumator de marijuana, familia mea nu a avut de suferit sii m-am comportat exemplar cu toata lumea! Va rog din suflet dati-mi un sfat sii spuneti-mi ce ar trebuii sa fac in continuare! Sunt suspicios sa incep o medicamentatie deoarece imi este frica ca dupa ce termin cu ea situatia mea va fi una si mai rea!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul