Măsea de minte ruptă parțial!!! (fără nerv)

06-06-2016
TheOmen
Nu este medic/terapeut
TheOmen
Bună ziua. În urmă cu ceva timp mi-am scos nervii de la penultima măsea de jos, partea dreaptă (spun penultima pentru că mi-a crescut măseaua de minte între timp), și mi s-a plombat. Măseaua a suferit și de gangrenă, în paralel. Am urmat tratamentul și mi-a plombat-o.
Dar după o vreme observ că un colțișor mic din dintele plombat se mișcă. Am fost la doctor, mi-a spus că trebuie să iau antibiotic pentru pericoronarită (sufăr de asta în prezent) și după tratament să vin la dumnealui să mi-o plombeze pe cea de lîngă măseaua de minte, de care vă spun că e spartă.
Astăzi mi s-a rupt acel colțișor - l-am păstrat. Pare că nu e cu tot cu rădăcină, ci o parte din dinte a mai rămas acolo, înăuntru, dar n-o pot vedea. Nu mă doare absolut deloc. Nu e ruptă nici măcar jumătate, ci doar acel mic, , colțișor” (măseaua se vede cu patru, , colțișori”)
Întrebarea mea este DACĂ SE POATE RECONSTITUI DINTELE! Avînd în vedere cele spuse, trebuie să-mi scot întreaga măsea sau SE POATE SALVA? VĂ ROG din suflet să mă lămuriți, sunt foarte speriată.
3 comentarii
0
07-06-2016, ora 11:05
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Cu siguranta trebuie o radiografie si un examen clinic ( chiar daca nu s-a rupt si radacina, depinde cat se extinde subgingival leziunea). Daca se poate reconstrui, va fi nevoie cel mai probabil de un pivot si coroana.
0
07-06-2016, ora 15:51
TheOmen
Nu este medic/terapeut
TheOmen
Mulțumesc pentru răspuns!
Dar în ce constă examenul clinic?
0
09-06-2016, ora 21:11
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Examenul clinic consta in analiza situatiei din cavitatea bucala. Trebuie analizata pozitia maselei de minte ( daca trebuie scoasa sau nu inainte de realizarea coroanei pe cel din fata ), limitele dintelui spart etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul