Masea plombata, baut rece, abces?

04-07-2010
AlexaSel
Nu este medic/terapeut
AlexaSel
Buna ziua. Am incercat sa postez in alt topic, stiind ca e o intrebade frecventa n-as fi vrut sa deschid subiect nou, dar nu mi s-a rspuns.
Am o masea plombata cam de o luna(fara scoaterea nervului), in momentul in care m-am dus sa mi pun plomba la dentist acesta a spus ca am facut bine ca m-am dus atunci pentru ca nu era foarte avansata, asa ca am respirat usurata. Acum cateva zile am baut constant suc de la congelator si am mancat inghetata ca o inconstienta, si de doua zile m-au apucat niste dureri, nu ingrozitoare, dar constante si deranjante la maseaua plombata. Durerea a inceput astfel, insa dupa ce am luat ketonal a trecut, apoi azi dimineata m-am trezit cu sensibilitate la masea, nu o puteam atinge nici cu limba, ma durea gingia. Apoi a inceput incet incet sa pulseze, sa se umfle..nu e umflat rau, zona e inca moale, am vorbit cu doctorul de familie care mi-a recomandat augmentin. M-as duce la medic, dar nu pot decat peste 2 saptamani, nu am frica de stomatologi, dar am lucrarea de licenta, n-am mai iesit din casa pentru ca mai am putin pana la examen si stomatologul meu e in orasul de provincie, craiova. Nu as avea incredre sa ma duc singura in Bucuresti la cineva necunoscut, si as prefera sa astept 2 saptamani. As vrea sa stiu daca este prea tarziu peste 2 saptamani, sau daca am sanse sa treaca cu augmentin tinand cont ca momentan e doar putin umflat..care sunt exact riscurile asteptarii 2 saptamani?
1 comentarii
0
05-07-2010, ora 18:15
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Daca v-ati umflat, cel mai probabil este abces. Riscul, daca asteptati este sa va umflati mai tare, antibioticul nu rezolva problema, ci doar colecteaza puroiul. Ar trebui, totusi sa consultati un medic, in cazul in care se confirma diagnosticul, va face un drenaj si apoi puteti continua tratamentul la medicul dvs
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul