Masea rupta pana la gingie

04-08-2018
TheMighty
Nu este medic/terapeut
TheMighty
Buna ziua! Am intampinat ieri o problema nu prea placuta. Povestea, pe scurt. Acum aproximativ un an am fost la dentist cu o carie banala undeva la o masea in partea de sus mai in spate pe care nu o puteam vedea dar mi-am dat seama de existenta unei gauri in masea deoarece am acel reflex de a da cu limba peste dinti. Din pacate mi-am dat seama prea tarziu de existenta acestei carii si stomatologul meu a fost nevoit sa-mi scoata nervul deoarece ma durea in timpul interventiei. Mi-a scos nervul, mi-a curatat canalul iar apoi mi-a pus o umplutura. Ei bine, acea umplutura a tinut doar un an. Ieri am mancat ceva mai crocant si am simtit cum o parte din acea masea a cazut. Cu doar cateva ore dupa mi-a cazut si celalalt perete, lasandu-ma doar cu partea acea de langa gingie. Intrebarea mea este: avand in vedere ca maseaua e neagra si rupta pana la gingie, s-ar mai putea face ceva sau trebuie extractie? Nu de alta dar interventiile in gura nu le prea indragesc.
4 comentarii
0
04-08-2018, ora 13:29
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Trebuie sa faceti o radiografie si pe baza ei se va pune un diagnostic si se va face un plan de tratament.
0
04-08-2018, ora 15:37
TheMighty
Nu este medic/terapeut
TheMighty
Inteleg.. insa ce tip de radiografie dentara ar trebui sa fac? Din cate stiu sunt mai multe tipuri, nu?
1
04-08-2018, ora 16:02
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Radiografie locala retroalveolara centrata pe dintii/maselele care ne intereseaza.
0
04-08-2018, ora 18:07
TheMighty
Nu este medic/terapeut
TheMighty
Multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns