Măsea umflată Ajutoor

06-06-2020
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Joi mi-am scos o măsea din partea dreapta jos chiar ultima, sa chinuit foarte mult sa o scoată(aproape 2 ore) a rămas o gaura imensă care a trebuit sa fie cusută, am 3 copci, noaptea trecuta m-am trezit din somn cu o durere de cap îngrozitoare, și o durere de gingie cu tot cu gât, nu știu ce sa mai fac ca și acum ma doare la fel, sunt programata marți dentist probabil pentru a-mi scoate firele, înainte de extractia maselei mi sa scos un nerv la un dinte, dentistul mi-a prescris Brufen Retard, am terminat pastilele și totul bine cu dintele nici o problema, după extractia maselei mia prescris amoxacilina, ma puteți ajuta cu un sfat va rog?
4 comentarii
0
06-06-2020, ora 18:46
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, probabil a fost o extractie de molar de minte unde osul este de obicei mai dur si trauma a fost mai mare. Este normal sa doara la 2-3 zile de la extractie: Amoxiclina prescrisa este antibiotic si trebuie luata la intervale exacte de timp ( vedeti reteta), dar ar trebui si un antiinflamator tip Brufen de care ati mai luat dupa scosul de nerv. Urmati si indicatiile postextrationale ( sa nu mancati lucruri dure, sa periati dintii, inclusiv zona cu pricina), sa nu clatiti cu putere. Sanatate!
0
06-06-2020, ora 19:05
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Bună ziua, nu era molarul de minte, molarul de minte era blocat în gingie din cauza acelei măsele, practic nu putea ieși din cauza lui, acum după extracție se poate vedea cum iese molarul de minte, dentistul nu mia prescris nici un analgezic :((
0
07-06-2020, ora 10:43
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Am inteles, deci vi s-a extras penultima masea, nu ultima. Mergeti la control conform programarii, este posibil sa fie zona dureroasa si pana la eruptia maselei de minte. Cu siguranta medicul dumeavoastra are radiografia si are mai multe detalii despre situatie. Luati si analgezice, pe langa antibioticul prescris; cu siguranta nu v-a scris pe reteta gandindu-se ca mai aveti de la tratamentul anterior. Sanatate!
0
07-06-2020, ora 11:19
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Asa voi face, mulțumesc mult pentru răspuns. Sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  •