Măsele de minte

04-12-2018
Hilarie
Nu este medic/terapeut
Hilarie
Bună. Din Septembrie a început sa mă doară o măsea, la început erau dureri groaznice, nici un calmant nu ajuta. Dupa o saptamana daca luam un paduden forte inainte de culcare durerea disparea pentru 24 de ore. Cam 2-3 săptămâni am ținut-o doar așa pe calmante, după care am fost la dentist, mi-a plombat măseaua și timp de o săptămâna nu am avut deloc dureri. Zilele trecute durerile au revenit. Sunt dureri groaznice dar după ce iau un calmat durerea dispare pentru 24 de ore după care revine. Măseaua "problema" se afla exact langa maseaua de minte (maxilarul superior). Mãseaua de minte nu a crescut decat un colt. Gingia mi s-a inflamat de mai multe ori doar ca restul maselei se pare ca nu mai creste. Nu pot sa iau calmate la nesfârșit, vă rog ajutați-mă, ce ar trebui sa fac?
2 comentarii
0
04-12-2018, ora 06:25
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua. Mergeti din nou la medicul dentist; este recomandat sa faceti o radiografie si sa va decide planul. Maseaua de minte adesea se indicat a fi extrasa; apoi se urmareste maseaua vecina.
1
04-12-2018, ora 07:46
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Faceti o radiografie panoramica pentru a se vedea pozitia molarului de minte.
De multe ori molarul de minte nu are loc pe arcada sa erupa si produce pericoronarita, o inflamatie a gingiei din jurul dintelui.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •