Medicament antiaritmic

04-07-2018
dml
Nu este medic/terapeut
dml
Buna seara
Am 43 de ani, iar de aproximativ 4 luni am fost diagnosticat cu fibrilatie atriala paroxistica recurenta, avand crize de aproximativ 10 luni dar rare o criza la interval de 2-2, 5 luni. In urma cu 10 zile mi s-a montat un stent avand o artera infundata peste 90%. Dupa stentare am primit ca tratament pentru fibrilatia atriala darob (sotalol) 2x40 mg/zi (dimineata si seara). Efectul acestui tratament este scaderea pulsului pana la valori de aproximativ 45-50 batai/minut. Cand pulsul scade foarte mult incep sa apara extrasistole, cred, sau palpapitatii, sau nemedical spus hacaneli in piept cu salt al pulsului in jurul valorii de 70 batai/minut dar care pe langa faptul ca imi ofera un disconfort au ca efect si cresterea brusca a tensiunii pana la 160-170/100. Crizele de fibrilatie dureaza de cand au debutat de anul trecut din toamna pana in prezent cica 4 ore si pulsul ajunge la valori de 130-150 batai/minut dar tensiunea ramane la valori normale. Am incercat si flecainida si cordarone dar fara rezultat. In prezent, din pacate, frecventa episoadelor de fibrilatie a crescut, la 2-3 zile care dureaza tot atat (4 ore) si ritmul se converteste spontan, chiar simt in piept o baie brusca ca un click atunci cand are loc conversia la ritm sinusal.
Ce imi recomandati? Ce alt medicament antiaritmic ar fi potrivit? Vreau sa aman sau se evit ablatia, deci as prefera tratament medicamentos.
Mentionez ca toate analizele sunt bune (colesterol, trigliceride, glicemie la limita), inclusiv cele de tiroida.
Multumesc anticipat.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici