Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 444546 ..... 104 105 Înainte ›
0
26-08-2011, ora 20:17
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Depakine e periculos, da peste cap multe in organism, daca e ptr stabilzator de stare se poate lua Litiu.
Eu sunt de Duminica iar pe Cipralex, pot spune ca de ieri iar am cazut in apatie si demotivare, nu am chef de mai nimic, casc in continuu si as sta in pat si as dormita, plus ca Anxietatea mocneste continuu.
Noroc ca nu am iritabilitate extrema ca saptamana trecuta. Ce o fi nu stiu, dar eu nu vad vreo imbunatatire.
0
28-08-2011, ora 18:39
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ma simt ca naiba, am luat mai departe Cipralex ca deja iau de o saptamana deci 10 mg, de Joi incoace tonus jos, nu am chef de nimic, nu am emotii dar mai naspa este ca imi vine sa dormitez in continuu, casc si ma simt asa semiobosit, nu mai am motivatie sa-mi fac treburile, cu alte cuvinte daca cineva ma intreba azi dimineata ce vreau, as fi raspuns "nu doresc nimic", cam asa ma simt. Noroc ca nu mai am iritabilitatea aia extrema ca saptamana trecuta.
Care a mai patit asa ? E de la Cipralex si e doar la inceput dar trece dupa 2-3 saptamani de la inceputul tratamentului sau cum ?
Spuneti-mi va rog fratilor ce este ca nu stiu incotro sa o mai iau. Ca daca e normal ca in prima saptamana sa se manifeste asa, nu imi mai fac asa probleme. De dormit dorm foarte bine deci nu-mi da insomnie dat fiind ca-l iau pe la 17, 30-18.
Am luat si un Anxiar azi la 11, 30 pentru ca medicul a spus ca la nevoie merge, insa nu vad vreo schimbare.
Simt slaba teama permanenta ca nu mai sunt in stare sa-mi fac treburile.
0
28-08-2011, ora 21:21
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Fa combinatia cipralex-xanax, macar incearca.
0
28-08-2011, ora 22:11
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ce legatura are ? Ca si Anxiar este tot anxiolitic, in plus nu am reteta pentru Xanax.
Cu sau fara Xanax de ce ma simt asa lent si lipsit de vlaga cu Cipralex, de ce imi vine sa dormitez si de ce nu am chef sa fac mai nimic ?!
E normal asa la inceputul tratamentului ? Ca abia am 7 zile, sau nu e in regula ?
Starea asta e doar readusa de Cipralex, ca asa aveam inainte de tratament doar ca nu dormitam asa aiurea.
Imi vine sa stau in pat cu ochii inchisi asa si sa doooorm continuu.
0
28-08-2011, ora 22:19
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Costy2007 inarmeaza-te cu muuuulta rabdare. Cipralex este foarte bun in tratarea tulburarii anxios-depresive, din pacate nu este ca aspirina sa-si faca efectul imediat. Nu se cunosc mecanismele prin care actioneaza, dar cu siguranta actioneaza in timp.

Repet, muuulta rabdare, nu stiu, strange din sinti, mergi la sport chiar daca nu ai chef, subliniez, mergi in parc in natura, oriunde, in 10 zile vei fi mult mai bine.
Nu am nici-un interes sa-ti spun toate astea, poate numai prin prisma experientei.

E inutil sa mergi la un doctor pina ce tratamentul nu si-a facut inca efectul, te poti trezi cu inca unul doua medicamente in plus.
Inca ceva, faptul ca te simti rau la inceputul tratamentului este un semn bun ca tratamentul va functiona bine. Nu spun eu, poti cauta pe net.

Lasa treburile importante pentru cand vei fi bine, acum ai nevoie de :odihna, mancare sanatoasa si miscare.
Santate tuturor!
0
28-08-2011, ora 23:25
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Fac din toate ce ai spus, miscare fac pentru ca fac sport de ani de zile, mancare sanatoasa da, insa simt ca nu mai am in mod artificial motivatie pentru sport pentru ca de fapt nu mai am motivatie ptr nimic si mi-e teama sa nu neglijez sportul, azi am toot dormitat continuu, am o stare permanenta de slab somn ce ma impinge sa lenevesc asa aiurea fara sa am chef de altceva, daca spui ca e bine, sper si eu sa fie. Iau de 7 zile Cipralex, insa starile astea le aveam si inainte de tratament, daca revenirea lor sub Cipralex insemna ca ma voi simti bine, asa sa fie, insa sincer sunt putin speriat.
Cam dupa cat timp incepe Cipralex sa-si faca efectul ? Litiu nu am mai luat, tu ce parere ai de el ?
Am auzit ca ar umbla la glanda tiroida si m-am cam speriat.
0
29-08-2011, ora 00:59
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
**
mancare sanatoasa da,
**
Costy2007, spune ce mancare sanatoasa mananci, poate facem un schimb de idei.
0
29-08-2011, ora 08:10
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Costy nu te speria cipralexul la inceputul tratamentului adanceste starea de anxietate si depresie, iar apoi o sa te simti din ce in ce mai bine, iti spun din propria experienta iau cipralex de la inceputul lui aprilie- 2011 si toata luna mi-a fost rau apoi incet incet a inceput sa fie bine, stiu ca starile de depresie si anxietate sunt cumplite, dar trebuie sa lupti si sa ai rabdare.
Multa sanatate Costy si sunt alaturi de tine.
Lupta Costy nu te da batut lupta.
0
29-08-2011, ora 09:56
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Rica nu stia sa zica,
Rau, ratusca, randunica, dar, stie sa manance sanatos.Deci, draga Rica, te rog zi-mi si mie cu ingaduinta dumitale, ce sa mananc azi?Concret, pranz si cina.Eu cand mananc produse de panificatie ma simt fericita, atata fericire mai am si eu!!!
Micul tau dejun in ce a constat?Nu mi o lua in nume de rau, Iti doresc numai bine
0
29-08-2011, ora 12:25
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Termina, Mirtazapina sau Sertralina sint cele doua AD-uri cu efect mai putin marcat asupra anticoagulantului. Am dat detalii la topicul Grup de suport. Pusi, Uli
0
29-08-2011, ora 17:45
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Eu cand mananc produse de panificatie ma simt fericita, atata fericire mai am si eu!!!
Mai cautati! Cel mai probabil chiar asta e cauza pentru care va aflati aici.

http://forum.romedic.ro/prod/Ce_ne_facem_cu_ANXIETATEA_?_051190.html
http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html

Urmariti cu atentie mesajele mele de pe aceste topicuri. Cititi-le in fiecare zi si cautati apoi pe net despre subiectele pe care le-am recomandat.
De pilda lignani, susan si vitamina E.
0
29-08-2011, ora 17:54
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Acolo nu am spus ca peste semintele alea pun uneori sfecla rosie rasa si storc o lamaie.
Sau cand eram in Bucuresti unde sunt sanse mai mari sa gasesti nuci de cocos neexpirate in hipermarket, mancam cate juma de nuca pe zi. Deci dau liber la grasimi sanatoase si restrictionez carbohidratii in masura in care fac efort.

cine trage de fiare mai poate manca uneori hrisca turte sau pusa in ciuperci cu sarmale.

Deci observati ca vorbesc despre niste alimente care remarca prin ceva anume, aduc acizi grasi esentiali, magneziu sau antioxidanti, detoxifica etc.
Hrisca de pilda inlocuieste painea si nu ridica glicemia la fel de mult, nu are gluten care permeabilizeaza barierea intestinala si hematoencefalica (poarta bolilor neuropsihiatrice).
0
29-08-2011, ora 18:02
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Carlo deci e asa cum spui si anume desi Anxietatea este ceva mai slaba, Depresie nu este nici ea severa dar este medie, iau de Duminica Cipralex si de Joi am intrat intr-o Depresie sau Apatie continua, nu am nervi, nu am iritabilitate ca saptamana trecuta, insa nu am chef de nimic, nu ma motiveaza nimic, ma simt lent, imi vine sa dormitez continuu, eu lupt dar ma infraneaza sa-mi fac treaba, neavand chef de nimic nu am nici putere si energie ca sa fac ce am de facut, ce ma fac eu inca 3 saptamani ? Ca asa daca mi-as permite sa stau in pat si sa lenevesc era alta desi nici asa nu-mi place ca nu imi place nici la TV sa ma uit, e aiurea raaaaaau.
Dar daca tu spui ca o sa fie bine, cred ce spui. Tu cum ti-ai facut treburile luna aia de rau ?
Eu deja sunt putin speriat pentru ca nu am putere sa-mi fac treburile ce le am de facut zilnic, iar lipsa la asta ma costa foarte mult chit si pentru cateva zile.

Ce mananc ? Prima regula si principala fara gluten, fara carbohidrati rapizi, minimal grasimi saturate, nu fast-food si asta de ani buni, de aia ma si mir ca ma simt asa.
In rest multe legume, fructe, carne slaba fripta mai ales Somon ca are grasimi esentiale Omega 3, ceva miez Nuca, branzeturi degresate, branza de vaci si Iaurt in special, cateodate mai bag ceva cereale dimineata desi prefer totusi fructe, legumele au ele insasi fibre destule deci nu mai e nevoie de cereale.
Pentru energie ajung fructele dar mai bag si ceva orez brun, cartofi fierti din cand in cand si nu in cantitati mari.
Iar in primul rand multa miscare fizica.

Termina partea proasta este ca te simti bine dupa ce mananci alea dar nu pentru mult timp, apoi se cere alta portie si alta si alta si alta, e de fapt o dependenta care nu se va termina vreodata, cu cat o alimentezi cu atat se va amplifica, nu faci decat sa contribui la Kg in plus probabil sau poate nu, dar si la amplificarea Anxietatii.
Mananci produse de panificatie ca sa-ti potolesti Anxietatea, nu ca ti-e foame, mananci ca esti nelinistita nu invers, daca dispare Anxietatea ai sa observi ca nu mai simti nevoia sa mananci asa ceva ca sa te simti bine, te-ai simti bine fara, ai manca doar cand ti-e foame.
0
29-08-2011, ora 18:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Costy2007, ma gandesc ca regimul tau este relativ bun comparativ cu ce mananca restul populatiei, daca tii cont de restrictionarea glutenului si a carbohidratilor.
Chiar insist pe langa mama ca atunci cand gateste (totusi) sarmale cu orez sa foloseasca orez brun integral, dar uneori se face ca uita. Oricum ala brun nu este cu mult mai breaz decat cel alb, doar ca e mai putin nociv.

Uleiul din peste se duce pe pustii la temperatura aia. Peste doar de pofta, uneori. Iar omega 3 doar ulei distilat molecular, gelule - insa sporadic.

daca termina se desfata cu fainoase, eu am uneori o problema cu fructoza, scap uneori ca vaca in lucerna si mananc juma de pepene. dar rezolv si asta, acu imi vine un colet cu seminte si suplimente din America.

Topicul ar trebui sa se numeasca "Ce trebuie sa facem ca sa putem trai fara AD?"
Daca o lungesti ani la rand nu ai facut nimic.

Sanatate!
0
29-08-2011, ora 20:01
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Mananc peste pentru proteine de calitate in primul rand, e oricum mai bine decat carne de pui sau alte tipuri de carne. Oricum pestele este o carne usor digerabila si usoara pentru organism, mai bag si Crap si pastrav.
Orezul alb nu aduce nimic bun organismului, cel brun integral macar aduce vitamine si minerale desi ocazional pentru ca are un efect asupra glicemiei foarte violent si nu este de dorit asta. CIne spune ca orezul brun integral are efect bland asurpa glcemiei minte, iti spun eu care am facut in laborator teste-le.
Eu am avut o problema de mic si anume si daca mananc foarte multe dulciuri nu urca Glicemia cine stie ce, mi-am dat seama in laborator ca urca de la orez dupa secretia de Insulina care era foarte mare. Daca nu masuram si Insulina nu stiam, aparent parea ca ai fi mancat salata.
De exemplu dupa o cantitate mare de dulciuri daca bazal este 78 la o ora era maxim 89-90 si la doua ore 81 iar apoi coboara in jur de 75-77 si sta acolo pana la urmatoarea masa, acelas lucru se intampla si daca mananc fructe sau salate de legume doar ca atunci aceleas valori sunt insotite de valori mai mic ale Insulinei. Curba glicemica este cam aceias indiferent ce as manca, iar daca nu am carbo nu urca mai deloc.
Insa carbo trebuie evitati pentru ca degeaba nu urca Glicemia daca te ingrasi, in momentul in care Insulina este sus, sunt in modul de ingrasare si nu imi convine deloc.
Tu de ce te legi de urcarea Glicemiei ? La tine cum urca daca mananci de ex multa paine alba ? Depaseste 90 la o ora ?
Asa am patit de la Depakine de-mi dausem metabolismul glucidic peste cap si m-am trezit cu glicemia peste 200, noroc ca a revenit la cum era dupa ce am intrerupt. Imi daduse minunea de Pancreas peste cap.
Dar in efort mai ofera ceva energie rapid mai ales la efortul muscular, dar si dupa antrenament cand alimentatia are si Proteine.
Pepene merge, si eu mananc des pepene acum cat este, nu este nici o problema pentru ca este fructa.
Nu-ti face probleme cu fructoza din fructe, ea este altfel vazuta de organism si nu dauneaza asa cum este Fructoza pura extrasa si folosita ca indulcitor.

Ca sa scapam de AD trebuie in primul rand sa avem un mediu placut si propice fiecaruia dintre noi care sa nu ne mai frustreze si cu timpul sa ne aduca la Anxietate si Depresie, alimentatia ca si miscarea e mai mult pentru silueta si sanatate fizica, mai ales ca atunci cand mi-e rau si fac sport nu mi-e mai bine apoi, conteaza si pentru psihic dar mai putin.
0
29-08-2011, ora 23:57
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
costy intra pe site acesta... poate te va mai ajuta putin
---------*

(*modificat de admin)
0
30-08-2011, ora 00:01
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
nelia55 uite site-ul acela unde te poti programa la un psihiatru sau citei despre tot ce tine de acesta
www.psihosolutii.ro
0
30-08-2011, ora 00:42
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
E usor sa dea sfaturi, greu e sa treci prin asa ceva cand orice faci nu poti iesi din starea aia groaznica, ideea este ca trebuie sa atingi bunadispozitia si nu o poti atinge nicicum, orice faci e in zadar, disperi, ai draci.doamne fereste.
Asa si eu din gura fac muuulte.
0
30-08-2011, ora 15:19
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Ma intreb, Germoante, daca oamenii de succes si/sau fericiti de pe lumea asta s-or hrani toti dupa dieta ta fara gluten si carbohidrati... Sincer, ma indoiesc ca au timp de pierdut ca sa tina o asa dieta si sunt convinsa ca mananca mancare normala si conforma cu specificul lor cultural si zonal. Numai oameni "defecti" si bolnavi ca noi nu mai stiu ce sa mai faca ca sa se "indrepte" si cred ca raspunsul il gasesc in alimentatie (nu ma refer aici la alte boli fizice si nu psihice unde e clar ca trebuie sa tii un anumit regim), cand de fapt problema la noi este ca nu e "mansarda" mobilata cum trebuie! Majoritatea avem ori probleme genetice (pe care nu ai cum sa le indrepti prin nici o metoda, nici macar prin alimentatie), ori/si ne-am imbolnavit din cauza stresulului, oboselii si a traumelor emotionale, care se vindeca greu si doar cu timpul, daca se vindeca vreodata.

Nu zic ca nu e bine sa te hranesti cat mai natural si cat mai sanatos, dar sa nu devii obsedat sau fanatic cu treaba asta. Si din cate am citit din sfaturile oamenilor de stiinta de la Standford, jumatate din caloriile zilnice trebuie sa provina din carbohidrati complecsi.
0
30-08-2011, ora 16:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
the_eye
Oamenii "de succes" s-ar putea sa aiba intestinul mai putin permeabil decat astia cu boala psihica.
Fiindca am plecat de la premisa ca dieta noastra este inadaptata biologic, am aflat ca de fapt am boala celiaca, iar boala psihica a fost un aspect pur si simplu secundar. Ca dovada ca acum ma simt psihic excelent, fara sa mananc prea multi carbohidrati complecsi, fara amidon. Doar suplimente si cat de cat miscare.

Gandeste-te cate din cazurile de boala psihica de pe aria asta ar putea fi din cauza bolii celiace nediagnosticate, cate din cauza Toxoplasmei si cate din cauza stresului.

Sunt carti despre neuroprotectia in schizofrenie si depresie si boala psihica in general. Tot de medici sunt scrise, atata doar ca nu sunt din astia ignoranti si vanatori de comisioane pe medicamente prescrise. Acolo se mentioneaza foarte clar despre reducerea carbohidratilor si reducerea rezistentei la insulina, despre prevenirea deschiderii barierei hematoencefalice. Ti-a spus ceva stimatul domn doctor psihiatru despre combaterea stresului oxidativ? Ce interes ar avea, daca boala ta este sursa lui de venit?

Toate lucrurile astea am reusit sa le aflu de cand tin dieta. Inainte eram incapabil sa inteleg un text mai mare decat un A4, dar chiar si ala era prea mult.
0
30-08-2011, ora 17:05
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Costy2007 a scris:
De exemplu dupa o cantitate mare de dulciuri daca bazal este 78 la o ora era maxim 89-90 si la doua ore 81 iar apoi coboara in jur de 75-77 si sta acolo pana la urmatoarea masa, acelas lucru se intampla si daca mananc fructe sau salate de legume doar ca atunci aceleas valori sunt insotite de valori mai mic ale Insulinei.
...
La tine cum urca daca mananci de ex multa paine alba ? Depaseste 90 la o ora ?
Am strania convingere ca glucometrul pe care l-ai folosit era defect sau setat gresit. Sau poate ai fost la laborator?
Dupa o cantitate mare de dulciuri nu vad cum ar putea fi doar 89-90 la o ora. Sau doar 90 dupa paine alba.
Poate doar daca ai hiperinsulinemie sau daca bagi si grasime din lactate ca are efect insulinotrop. Adica nu stiu ce sa inteleg din experienta ta.

Eu nu mi-am facut glicemia, dar sunt ferm convins ca dupa paine alba ar urca 150 mg/dl la ora dupa masa pentru 100 g paine. Exclus sub 100 mg.
0
30-08-2011, ora 19:48
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Germont:

Cred ca tu si Clara aveti boala celiaca doar in mintea voastra. Faceti-va testele imunologice si biopsia intestinala daca chiar vreti sa stiti daca aveti acest diagnostic.
0
30-08-2011, ora 20:26
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ca sa fac testele ar trebui sa mananc iar paine cateva felii pe zi, timp de 2 saptamani. Insa eu am trecut prin chinuri ingrozitoare.
Adica am avut in decurs de un an din ce in ce mai des steatoree, burta umflata, anorexie, scadere in greutate pana am ajuns aproape schelet, delir mistic si ipohondriac, simptome neurologice (ca si cum as fi fost electrocutat). Evident, simptomele cele mai vizibile au fost in ultimele 2 saptamani, in care am luat-o pe miristi complet, aveam deja si halucinatii. De aia nici nu m-am alarmat sa merg din timp la medic, putea foarte bine sa fie o indigestie si depresie fiindca nu mancam.

Sor-mea, marele doctor si farmacist al familiei a insistat sa mananc "diversificat" pana in ultima secunda. Cu toate studiile pe care incercasem sa i le arat, ea m-a indus in eroare. Oricum, sefa de laborator mi-a spus din start ca e posibil sa am boala celiaca. Insa nu aveam 200 de lei pentru teste de imunologie.

Si sa mananc iar paine ca SA CE? Adica dupa ce ca am realizat mult prea tarziu ca am aceasta vulnerabilitate, sa cresc riscul de a face un limfom intestinal sau alta boala autoimuna.

Dar se pare ca nu am cu cine discuta, esti victima sistemului si desigur, a propriei ignorante.
0
30-08-2011, ora 20:45
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
the_eye are dreptate, eu mananc sanatos de ani si tot rau imi este, nu am stres acasa insa am avut enorme suferinte in viata, fac si mult recomandata miscare si tot aia este, suntem dusi cu pluta si asta este adevarul.
Alimentatie este f bine sa fie sanatoasa dar nu ajuta in asa ceva, cel putin la mine nu ajuta.
DIn contra, cand sunt bine am chef de sport mult mai bine si ma simt bine, cand mi-e rau miscarea chiar imi amplifica raul depresiv sau anxios.
Eu nu mananc sanatos pentru ca am in mintea mea ca asta ar ajuta la ce am pentru ca stiu ca nu ajuta, mananc pur si simplu pentru beneficii-le reale ale unei alimentatii sanatoase, beneficii care sunt cunoscute de toti si confirmate si de analizele de laborator care nu au nici o legatura cu creierul asta al meu dus.
Tristul adevar este ca necazurile si dezamagirile m-au nenorocit, simt asta, recunosc ca-s dat peste cap psihic in sens ca Depresia si Anxietatea sunt prezente, noroc ca am mintea limpede.

Germont de ce nu are cum ? 90 nu e destul ? Cat ai vrea sa urce de la un 74 sa zic ? Am facut teste in laborator de mai multe ori pentru ca si lor li se pare aiurea, nu am glucometru inca, insa da si am spus in postul anterior ca am secretie abundenta de Insulina in timpul ala, deci ca sa-mi tine valorile alea asa jos baga destula Insulina desi totusi rareori peste limita maxima, daca limita maxima este 24, 9 uU/ml, cand am 90 ala la o ora dupa multe dulciuri am un 21-22 secretie Insulina, la doua ore e in jur de 80 cu o secretie ceva mai mica, secretia de Insulina coboara abia dupa ce a terminat de procesat toti carbohidratii.
Cand mananc salata sau altele la o ora tot cam 88-91 am, insa cu o secretie mult mai mica de Insulina.
Medicii spun ca foarte bine ca Pancreasul nu ma lasa pe Glicemii mari indiferent ce mananc, de ce sa urce la 150 ? Nu ar fi bine, se spune ca asa ar fi in pericol organismul.
Bazal deci pe nemancate cand Glicemia este 74-75 secretia de Insulina este catre minim asa cum este si normal.
Mare capcana insa pentru ca daca la orice urca cam tot atata nu stii cand esti in faza de ingrasare si cand nu, ca poate fi 90 cu secretie enorma de Insulina, sau 90 cu secretie slaba de insulina, de aia in aceste cazuri se dozeaza si Insulina in laborator desi e clar cand e 90 cu multa Insulina si anume cand se mananca multi carbo.
Cea mai mare Glicemie avuta la o ora a fost 97 dar asta dupa sarbatori cand am abuzat de Cozonaci la greu si multe zile la rand. Si nu e vb de grasimi ca am baut si Glucoza dizolvata in apa la test si tot cam pe acolo iese, bate un 92 la o ora sau maxim 93, apoi coboara de nu se vede.
Singurul dezavantaj este ca daca mananc aiurea, ma ingras mai repede decat ala la care urca Glicemia la 150 dupa paine, este normal pentru ca o secretie abundenta de Insulina este egal cu castig ponderal mai rapid.
Si oricum 150 mi se pare foarte mult si la tine, e prea exagerat, medicii spuneau ca dupa paine alba poate urca la o ora sa zic la un 115-140 la un om normal, iar la doua ore trebuie sa fie sub 140.

In rest nu mi-e bine nici azi, de ieri am asa o agitatie psihomotorie cam deranjanta, nu am chef de nimic, simt cum nu scap de Depresie si Anxietate, Cipralex nu prea-si face efectul se pare.
0
30-08-2011, ora 20:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Costy2007, cauta Feldmar demonoid pe Google, iti va oferi o noua perspectiva asupra depresiei si bolii psihice.
Adica asta
-----------*

(*modificat de admin)
0
31-08-2011, ora 00:01
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pana la ala ma mananca sfintii, ce perspectiva, e clar, teren genetic propice si viata de kakao mi-a nenorocit creierul plus niste parinti tembeli care nu au facut altceva decat sa ma bata la cap pana ce acuma capu' ma bate pe mine pe baza tempeniei din capul lor, clar si concis.
Sunt constient ca mintea mea e facuta varza insa nu stiu cum sa o repar, viata vad ca deja devine un chin zi de zi, domina dispozitia depresiva si Anxioasa.
Baaaai oameni buni voi stiti cum este sa ai un parinte care te uraste de peste 10 ani de zile ? Sa simti cum nu te sufera doar ca nu ai iesit asa cum a dorit el, cum ii spuneam ca nu-mi este bine si nu ma credeaaaa ? Si asta doar ca nu aveam inca manifestari depresive, sufeream si inca nu eram in Depresie dar simteam ca voi pica daca nimic nu se schimba.
Nu ma multumea mai nimic si in loc sa priceapa ca ceva e cu mine, imi spunea cu rautate "CEEE mai vreeeeei ?", asa cu o ura de m-a marcat profund. Eu doar spuneam nevinovat ca mi-e rau si ca-mi vine sa-mi iau zilele, asa simteam, realitatea nu ma multumea, era neagra si nu ma bucura nimic, iar ce doream era de nerealizat desi real nu era imposibil.
Acuma ca sunt asa in Depresie, a crezut, insa prea tarziu, doar cand e in preajma mea ma ia Depresia instant, plus muulte alte probleme.
Boala ma incoltea din cauza mediului nepropice si nici familia nu ma intelegea si nu ma trata asa cum trebuie, ma acuza ca ce dracu am de nu ma simt bine nicicum, nu se gandeau ca nu am afectiune, intelegere mai ales pentru un om cu probleme, ca nu am ce trebuie.
Pe undeva am si ceva psihotic, am o lume a mea care nu coincide cu realitatea si de aia nu ma simteam bine, ca sa ma simt bine trebuia ca sa se intample ceva in realitate ca in visele mele desi ce visam eu nu era departe de real, o iubire sincera, niste parinti mai intelegatori si care sa empatizeze bine si sa ne compatibilizam sa comunicam bine, pasiuni comune, si asa mai departe.
Acuma la fel, realitatea nu coincinde cu ce vreau eu si cu ce am eu in cap si asa Depresia se mentine, ca sa ma simt bine trebuie indusa hipomania care nici ea nu e o stare normala, foarte grav, chiar sunt ingrijorat.
Nu am chef de nimic, motivatia e pe zero, sunt intr-o asteptare de ceva ce nici eu nu stiu, de ceva ce ar trebui sa-mi urce tonusul si nu vine, orice fac nu ma aduce la bunadispozitie.
Scuze ca am spus astea dar am simtit ca trebuie sa spun, asta e adevarul, simt ce m-a imbolnavit, asta este.
0
31-08-2011, ora 00:50
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
mestere, scrii mult si inutil. Geneticul este ala care este. Daca esti ciung de o mana stai si o arzi in discutii fara sens ca viata e de rahat cu o singura mana ? Nu, incerci sa te descurci cum poti cu aia care ti-a ramas.
Si asta, iti zic. Andras Feldmar vorbeste si de conflictele cu parintii si cum poti sa te eliberezi fantasmele astea care te macina. De aia, zic, conteaza doar 40-50% nutritia si suplimentele. restul sunt informatii care iti ofera O ALTA viziune asupra vietii.
Pe mine unul m-a ajutat foarte mult.

Medicamentele si alte rahaturi ca electrosocurile nici nu le iau in consideratie, ar insemna sa ma complic, iar eu prefer solutiile simple.
0
31-08-2011, ora 02:09
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Nu uita ca tu ai una, eu cu totul altceva, eu am doar Depresie si Anxietate, mintea mi-e limpede, am contact cum trebuie cu realitatea.
Si da, o ard pana ce creste mana la loc, iar tratamentul asta ar cam trebui sa faca cel putin in cazul meu, la tine este cu totul altceva !!! Nu ma suport ciung, asa ca.aia este, AD-urile ar trebui sa faca un om cu Depresie sa se simta cat de cat normal, majoritatea care iau AD-uri se simt asa, deci nu cer imposibilul.
Daca tu te suporti ciung e treaba ta, de fapt la ce ai tu asta este, nu se compara cu Depresia.
Andras Feldmar treaba lui, am vazut, nu ma mai repet este ffff usor sa dai sfaturi ce si cum, greu de facut, am citit destule din astea si nu merge.
La mine alimentatia ajuta doar la ce ajuta la toti o alimentatie sanatoasa, in nici un caz la Depresie si Anxietate.
Nu stiu ce este in mintea ta si cum crezi tu ca te ajuta, eu ma duc la 2-3 luni la laborator si vad rezultate, tu doar poate iti inchipui, ca dupa cum spui nu te-ai deplasat la laborator sa vezi cum stai cu una si cu alta, doar presupui.
Pe linie de Colesterol, Glicemie, Lipide totale, Vitamine, Minerale si restul, este totul okey, cel putin deocamdata.
Tot ce pot spune este ca painea fara Gluten are in general un Indice Glicemic mai mare ca cea cu Gluten, costa niste Insulina in plus. Pe parte de Cortizol, Serotonina, Tiroida nu sunt modificari, totul este pe normal de ani de zile.
Bine ca scrii tu util si ca recomanzi oamenilor sa stea nemancati doar pe ideea ca i-ar ajuta din citite, auzite sau inchipuiri.
Mancati nene ce doriti si bucurati-va de tot si de toate, daca esti sanatos mananci si iarba si n-ai nici pe naiba.
Eu azi mi-am cumparat paine calda alba din Cora si gata, chiar ma enervasem cu atatea reguli, am mancat si nu mi-am mai pus nici o problema, n-am avut nimica. Adica toti de acolo se bucurau de toate si eu ma gandeam ca prostul ca aia si aia, nici aia nici ailalta, la obiect si cu asta bastaaaa.
0
31-08-2011, ora 15:06
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Domnu TheMaster, pun pariu ca sunt destul de bine conectat la realitate. Evident, mult mai bine decat tine, chiar daca nu am testat ce glicemie am dupa multe dulciuri. Stiu foarte clar cat urca glicemia dupa 100 de g de paine, nu am nevoie de delirul tau ridicol.
Probabil ca te-au vazut mai sarac cu duhul si ti-au dat niste rezultate la plezneala sau inventezi ca atat te duce capul.
0
31-08-2011, ora 17:14
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Costy 2007,

"" orice fac nu ma aduce la bunadispozitie ""- nu ai putea sa opresti gandurile tale ? Nu e politica, nu e religie. POti lucra cu mainile, cu mintea, dar ca si cum te-ai odihni mereu ; fara sa astepti ceva sa se intample. ci doar sa ai in subconstient convingerea ca ceea ce tu ai nevoie si iti doresti atta de mult, va veni. Exact ce iti doresti in adancul sufletului, va veni.

Am ramas uimita cand mi s-a intamplat asta in viata de cateva ori. Prima data a am constientizat in copilarie - pe la vrei 8 ani...cred.

Atunci m-am intrebat:: dar nu stia nimeni gandul meu, afara de...Dumnezeu.
Si..viata s-a derulat mai departe. cu multe necazuri...incat Dumnezeu era de negasit. Viata mea a fost formata mai mult din depresii decat din bucurii; dar ce e important este ca asa cum sunt, Cineva priveste la mine, iar eu stiu lucrul acesta.

Fixati-va tinta, si odihniti-va. Tinta e Binele absolut. De acolo va veni raspunsul la problema ta, Costy. Nu recit poezii, nu spun povesti nemuritoare. Nu te obosi sa astepti ceva - nu grabi si nu forta sa se petreaca ce vrei tu, ci pur si simplu odihneste -te in Hristos ( odihna treaza ). Spune-I ca si cum ar fi de fata : " Am aceasta problema, Doamne. Eu nu pot s-o rezolv . te rog s-o rezolvi Tu."Cu convingere. si gata. Continua sa traiesti ca si cum problema ta e ca si rezolvata. Ca un copil care s-a impacat cu toti. Ramai linistit si incredintat ca problema ta e pe maini bune. Nu-ti imaginezi tu de ce e in stare acest Dumnezeu. Incepe sa crezi chiar de acum - sincer si tainic.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 444546 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul