Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 777879 ..... 104 105 Înainte ›
0
25-03-2012, ora 20:32
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Sunt convinsa ca flacaul acela ti-a dorit binele, dar nu stii niciodata puterea de adaptare a unui corp la ceva.
Starile pe care le descrii tu le-am vazut si la fiul meu cind era pe medicatie.Un corp greoi, de plumb, lipsea viata in viata lui, avea senzatia ca-l dor toate desi organic n-avea nimic, nu iesea din camera, din casa, eram disperata, daca inchidea usa i-o deschideam in ideea ca nu trebuia intrerupta comunicarea intre noi.Daca se ducea undeva cu prietenii iesea doar din bunacuvinta, dar nu scotea doua vorbe si venea acasa fara vlaga sau placere, era o constatare mult prea trista, acum dupa atita truda, aspectul, bucuria de a trai sunt vii si permanente si nadajduiesc sa ramina asa.
Nu stim niciodata ce va maine, nici unul dintre noi, iar starile grele pe care le aveti provin dintr-un motiv mult prea complex ca noi oamenii sa putem sa-l descifram intru totul.
Ramin la ferma convingere ca sunt citeva elemnete care totusi pot imbunati starea oricui
0
25-03-2012, ora 20:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ k.v.

Fiul dv. nu mai aude deloc voci si nu mai prezinta nici un fel de delir ?
0
25-03-2012, ora 20:53
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Sub cuvint de onoare, ca NU! sincer am stat cu ochii pe el ca pe butelie, asa cum zice romanul, fara sa stie i-am scos cofeina, cafea numai descafeinata, bauturi gazoase nu exista si in sfirsit l-am convins sa bea sucurile de legume si fructe care i le pregatesc eu.Merge des la inot, a fost si zilnic, ciclism la fel de des, gimnastica, plimbari alaturi de o atitudine potrivita situatiei.Am intrebat medicii daca zaharul, pe linga ce stim cu toti ca face, ar stimula si Dopamina, n-am primit nici-un raspuns, dar merg pe ideea ca mai putin, mai sanatos.
0
25-03-2012, ora 21:08
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Cine afirma ca psihozele sunt neaparat si obligatoriu cronice si nu se vindeca niciodata, sincer, zice numai prostii. Psihiatria e o stiinta cel putin partial eronata, in opinia mea.
0
25-03-2012, ora 21:09
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Bună seara,

Să ştiţi că este destul de deranjant FUNDAMENTALISMUL naturopat, asezonat cu ambiţii 'stil de viaţă sănătos', gândire optimist-motivaţională, PSIHOLOGEALĂ cât cuprinde (într-adins am zis PSIHOLOGEALĂ şi nu 'psihologie'), etc, etc. 'Great revelations' - ce să spun... Toate au o logică şi un beneficiu al lor, dar prozelitismul acesta îndârjit nu este tocmai constructiv într-o comunitate virtuală, unde cititorul poposeşte pentru a găsi informaţie despre experienţele celor aflaţi ÎN LUPTĂ DIRECTĂ cu suferinţa psihică.
0
25-03-2012, ora 21:18
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Aveti mii de ex, de LUPTA DIRECTA cu suferinta psihica, cititi-le postarile si trageti concluziille.
0
25-03-2012, ora 21:24
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Ca sa nu par ridicola de tot, eu n am scris niciodata ca daca beau un pahar de suc sau de apa minerala, simt ca mi pusca imediat in creier un ciocan, ma ia o iritatie in creier, o zapaceala, o prosteala, si in acelasi timp sunt f.constienta.Aceasta stare cedeaza la xanax sau anxiar.Acelasi lucru mi se intampla de la ceapa.
Nu pot bea cafea, cacao, dar astea ma agita pe sistemul cardiovascular, nu ma baga in ceata ca cele enumerate mai sus.Daca poate cineva sa mi dea o explicatie, fara sa depuna prea mare efort, il rog.

Imi pare rau de starea ta Clara, am trait o de atatea ori.Necazul mare e ca nu poti lua AD, sa iesi putin la lumina.Xanaxul in combinatie cu sunatoare ma ridica din pat, ma harnicesc putin.

K.V, imi pare bine ca ne dai vesti bune in legatura cu copilul
0
25-03-2012, ora 21:42
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Am citit o părticică din forum.

Şi încerc să preiau ceea ce este benefic din sugestiile tuturor celor ale căror postări le-am parcurs. Spre exemplu, de 10 zile ţin dieta liberă de cazeină, gluten şi zahăr. Efecte SURPRINZĂTOARE. VERTIJ cumplit în primele zile - de parcă aş fi un fost drogat înţărcat cu 'CURCAN RECE'

Pentru somn cât de cât liniştit votez cu infuziile de plante propuse de Stevens (sper că i-am ortografiat bine numele). Am consultat şi câteva cărţi despre plante medicinale şi aromatice. Orientându-mă după cele citite, am mai adăugat câteva plante la combinaţiile propuse de Stevens. Progrese minore, însă, indiscutabil PROGRESE.

Alte persoane de pe forum pedalează insistent asupra beneficiilor religiei. Am încercat şi această etapă. Evident nu am încercat-o în ultimile săptămâni, ci... parafrazând METAFORIC Biblia... am ars etapa religioasă... în ultimile 'săptămâni ani' (metaforă din Cartea lui Daniel/Vechiul Testament).

Psihoterapie am urmat răstimp de şapte ani. Rezultate SUB-MEDIOCRE. Nu e nici vina psihoterapeutului, nici vina mea. Dar pentru reuşita unui asemenea demers terapeutic, mentalul psihologului trebuie să fie MAI LUMINOS decât mentalul pacientului.

Eu am trecut printr-un SINCRETISM de abordări, iar acum caut un minim echilibru. Un minim echilibru, pe care mă aştept să îl găsesc la confluenţa unor neaşteptate ABORDĂRI şi PERSPECTIVE asupra bolii. De aceea mă deranjează prozelitismul şi orice tip de fundamentalism în abordarea (problematicii) AMELIORĂRII suferinţei psihice.
0
25-03-2012, ora 22:31
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@verbina

Nu este vorba de placa, , stil de viata sanatos, , dar cind cuiva i-a batut la usa psihoza si crede ca poate trai accesind excesul, rezultatul va fi o stare urita si greu de indurat.

, , Abordari neasteptate, , nu se pot anunta aici, nu sunt acceptate desi sunt doua topicuri interesante, dar contestate, am remarcat ca le-ati vizionat deja.

@Urmareste buletinul chimic al apei pe care-o consumi, daca are un nivel ridicat de sodium, Ca, Mg, sau un PH impropriu, in timp poate accentua bolile cardio vasculare, dar ceea ce experimentezi in creier ramine tema deschisa...
0
25-03-2012, ora 23:20
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Totul e bun atat timp cat nu devine obsesie ! Daca stam sa cautam zi si noapte obsesiv toate ciudatenii-le care se spun, murim cu zile, mancati oameni bun ce e sanatos in mare si anume legume proaspete sa fie la baza, carne slaba, branzeturi degresate, peste gras de 3 ori/saptamana (Somon), ceva nuci, in salate sa bagam ceva ulei extravirgin, paine integrala dar nu multa, la asta mai adaugam de 3 ori/saptamana sport moderat sau de 5 ori pe saptamana cate o ora de mers in ritm alert si aia e tot, restul e inutil si nu ajuta deloc in problemele psihice.
De evitat dulciurile, fast-food, grasimi saturate in exces adica grasime animala, paine alba, sucurile si tot ce e naspa si mai ales incarcat in cabohidrati (ce are amidon adica paine, cartofi, spaghete, orez sau ce are zahar adica dulciuri).
Eu am observat imbunatatire rapida de stare cand s-a schimbat ceva in bine in mediu, niciodata de la alimentatie.
Iar unii se simt mai bine cand mananca sanatos pentru ca atunci cand mancau porcarii aparea anxietate cum e si normal, dar aia e altceva, eu sunt un caz de exemplu. Dar in nici un caz atatea suplimente si alte chestii din astea, ma refer la mancat sanatos ce am spus mai sus.
Apare anxietate ca e permanent in pericol si e pe drumul prapastiei daca mananca aiurea.
Cine are o varianta mai buna decat am spus eu mai sus, sa spuna.

Termina, iti explic eu de ce te ia zapaceala cand bei apa minerala sau celelalte, apare anxietate violenta si de aia, cedeaza la Xanax ca iti blocheaza anxietatea. De ce apare, nu stiu ce asocieri faci tu la nivel inconstient intre alea si pericol, ai avut probabil candva probleme cu ele si ai uitat, oi fi facut un atac de panica si era sa te inneci, nu stiu.
Zapaceala aia e data de anxietate.
0
25-03-2012, ora 23:27
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@termina

Ati incercat vreodata sa urmati o dieta, macar pentru cateva luni - un an, cu scopul de a mai scadea in greutate? Poate daca ati mai reusi sa slabiti un pic, si inima dvs. s-ar simti mai usurata si s-ar micsora in acelasi timp si stratul de grasime de pe organele interne, inclusiv de pe ficat. :)
0
25-03-2012, ora 23:48
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Vă recomand să citiţi

---------*
şi să meditaţi la implicaţiile viitoarei legi asupra noastră - în calitate de bolnavi vulnerabili. Bolnavi al căror DISCERNĂMÂNT poate fi contestat de infractori deghizaţi în birocraţi.

Ar fi benefic să ne organizăm pentru a temporiza (mai bine zis pentru A BLOCA - dar nu îndrăznesc să sper la aşa ceva :l :l :l :l) transpunerea în legislaţie a acestui proiect neo-nazist.

(*modificat de admin)
0
25-03-2012, ora 23:51
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
"explicaţia este că statul vrea să facă din români o carne bună de export".
0
26-03-2012, ora 10:23
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Tu ai dreptate cu dieta Cosy, dar din pacate eu fiind o corporatista, cum sunt majoritatea dintre noi ( ferice de tine si de cei care au reusit sa mai fenteze sistemul ) la noi masa e asa ca sa nu zici ca n-ai mancat... adica mananci pe fuga, ce cumperi mai repede de la magazin chiar daca uneori e mancare si sanatoasa daca o barbutezi in timp record nu-ti aduce nici un beneficiu.. Iar seara scapi ca porcul in frigider ca de ai si tu timp sa stai la masa..
Sportul nu mi-a placut niciodata... dar la varianta ta nu m-am gandit ce-i drept, si anume ca s-ar putea sa fie un semn de anxietate de la inceput.. Dar in schimb imi place sa merg pe jos... mult. Mersul pe jos a fost cam singurul 'sport ' pe care l-am practicat :))))
Probleme cu greutatea nu am avut niciodata, tocmai din motivul asta nu m-am agitat nici cu sportul si nici cu mancarea, bine ce-i drept cat am stat la mama aveam numai mancare gatita buna stii si tu...
Asta cu kg in plus este de vreo 3 ani dar oricum nu am ajuns niciodata o disgratioasa... nici pe departe, pentru ca loam masuri relativ repede si daca nu mancam seara ( asta e singurul regim pe care l-am putut tine ) rezultatale nu conteneau sa apara...

Termina,
eu sunt oarecum pe linia de plutire.. stii tu cum e boala asta, acum esti bine in urmatoarele 5 min nu mai stii, poate veni surpriza cand nu te asteptii . Dar incerc sa profit la maxim de timpul bun pe care il am chiar daca poate nu o sa dureze cine stie cat...
Ziceai ca faceai atac de panica si erai insarcinata ??? Doamne pupati-asi palpile de medici nebuni... mai nebuni ca noi zau asa..
Prima mea relatie a durat 12 ani, si tocamai din motivul asa nu am facut un copil.. Nici macar nu am cerut opinie medicala pe tema asta am zis scurt NU si gata, chiar daca poate copilul s-ar fii nascut si ar fi fost ok...cum poate este si cazul tau, dar sa te duci la dr insarcinata cu atac de panica sa sa-ti spuna ca nu-i nimic.. m-ai lasat masca cu treaba asta..
0
26-03-2012, ora 14:12
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
Oboseala provoaca problemile mentale, am ajuns la aceasta concluzie din multe citite.Creierul cand este obosit, activeaza si oboseala fizicului.

Sa/ci faci timp sa dormi dupa masa, minim o ora, ar fi indicat o ora si jumate, Creierul isi revine de la oboseala si dispare anxietatea si stresul.

Fa/ti timp sa fii fericit.Chiar zicea un prieten, ieri, mai florine nu stiu ce sa fac ca ma plictisesc, nu/mi9 place sa ies de unul singur.Ce e de facut?

Chiar ti/ai golit mintea de toate gandurile, incearca so golesti mai mult.Cand chiar nu mai poti de plictiseala, o sa ai senzatia ca o sa explodezi si ai sa faci ceva, incearca sa treci peste asta.
0
26-03-2012, ora 15:12
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Bun. Deci indiferent de cate cuvinte urate si atacuri absolut nejustificate primesc de la Clara, de care nu m-am luat niciodata (dimpotriva!), eu nu trebuie sa dau nici o replica pentru ca trebuie sa menajez un suflet fragil, aflat sub tratament.

Insa ma intreb ce o fi in inima acelui baiat care a convins-o sa tina o anumita dieta, apoi a primit numai elogii si vorbe frumoase de la ea, ca pana la urma sa primeasca reprosuri pe topicuri diferite?

Oare el nu sufera cand se vede criticat de atatea ori? Sufletul lui nu ar trebui menajat?

"Am ocazia sa mentionez si sa ii multumesc inca o data pe aceasta cale domnului Germont, pentru ca datorita recomandarii de a urma dieta fara gluten eu mi-am revenit dupa trei ani de stat la pat cu dureri infioratoare, fara a fi paralizata.

Datorita dietei recomandate de dumealui si a filmului tradus de distinsul domn Germont din limba maghiara in limba romana, film documentar in care vorbeste cel mai mare psihoterapeut ungur la ora actuala - domnul Andras Feldmar, eu pot sa afirm astazi ca m-am ridicat din pat, asemenea paraliticului.
A fost o minune ce a reusit sa faca dieta fara gluten, recomandata de domnul Germont, cu mine, domnule Nick.
Pricepeti dumneavoastra ?
Cu ajutorul domnului Germont eu am aflat ca eu am intoleranta la gluten si ca de aceea imi era asa de rau.
Nimeni in viata mea nu mi-a facut un asemenea bine din punct de vedere al starii mele de sanatate.
Nici cei mai mari medici din Romania la care m-am tratat pina acum. Pricepeti dumneavoastra ? "

Nu sunt pro, nici contra unei diete pe care nu am incercat-o, eu vorbesc doar de fair-play.

Si la urma urmei, de ce nu ne asumam greselile si deciziile?

Si si mai la urma urmei, nici o dieta sau nici un tratament nu vor da roade maxime atata vreme cat propriii dusmani sunt chiar cei de langa noi, iar mediul in care traim este unul nociv.

Eu am invatat un lucru. Pentru nici un esec, pentru nici o deraiere, pentru nici un rezultat prost, sa nu mai dau vina pe ceilalti! Atata vreme cat am creier si pot sa si judec, inseamna ca atunci cand am luat o decizie, am facut-o in deplina cunostinta de cauza, asumandu-mi si riscurile.
0
26-03-2012, ora 15:53
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Germont a facut aceeasi greseala ca altii: s-a pus deasupra medicului si a inceput sa recomande obsesiv o alternativa medicatiei. Nu e vina celui care din disperare si-a pus sperantele in cuvintele sale, ci e vina lui ca a inceput sa promoveze persuasiv o "alternativa" fara sa aiba cunostintele necesare de medicina sau biologie. Cert e ca "dieta" si-a dovedit ineficienta.
0
26-03-2012, ora 17:39
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
sadic, perfid, minciuna vazuta cu ochiul liber..of, of, of.,.
0
26-03-2012, ora 18:50
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Maria, daca nu ai probleme cu greutatea e okey, stai linistita asa, sportul nu e ptr oricine, eu l-am facut de nevoie in 2007 sa stii, nici mie nu prea-mi place, iar cand aparent imi place, este fie anxietate, fie hipomanie, niciodata nu mi-a placut sa fac efort greu.
In anxietate esti speriat de ingrasare si pierderea muschilor, asa ca apare o motivatie patologica sa faci in prostie, dovada ca e boala e clara dat fiind ca altceva in cap nu mai ai in timpul ala, daca nu te duci la sala nu ai chef sa faci absolut nimic, nu ai nici un rost pana ce nu-ti consumi obsesia.
Daca nu te duci si sari o zi, e naspa, esti cu curul in sus, nervos ca de fapt ti-e frica.
In hipomanie esti euforic si ai chef sa faci miscare multa intrucat esti hiperactiv.
Eu cum sincer sa fiu pe normal nu sunt, nu stiu cum ar fi sa stii ! Hipomanii nu prea am mai avut, ultima a fost intre 9 si 12 Februarie, insa permanent sunt condus de anxietate mai mult sau mai putin, asa ca...
Pe normal poate apare 'ia gata, mai stau si eu acasa o saptamana sa-mi fac de cap, sunt satul de atata tras'.
Iar cu greutatea la fel 'lasa ca daca avansez ceva, dau jos la fel de bine'.
Si stiu asta cand luam uneori Rivotril si bursc ma trezeam nesimtit, mancam ce doream in ziua aia si nu-mi mai pasa, iar la sala ma duceam a treia zi si gata. Grija aia disparea subit !
De maine incep Efectin, pana acuma tot nu e bine, domina anxietate continua, pana ieri m-a trimis doar la sala si m-a pus la regim si pe cantar zilnic, asta nu e viata crede-ma, in rest am fost blocat total, plus noptile nedormite de agitatie ce cerea o masa porceasca.
Azi noapte la 3 si ceva am mancat bine ca nu mai rezistam, am mancat salata, nu ma potolisem, apoi am mancat paine integrala cu sunca curcan si sos Uncle bens.
Azi m-am trezit ca iar poftesc la bunatati, mai scap eu la pastele cailor !

CIne are experienta cu Fenobarbital pe anxietate ?! Wip si Dr House, voi ce parere aveti ? Ar exista posibilitatea sa nu dea depresie si sa ia doar Anxietatea ? In prospect scrie ca da depresie, insa nu stiu, oricum lucreaza diferit fata de benzodiazepine.
Daca orice benzo imi da depresie, inseamna ca si feno ar face acelas lucru ?
Astea cresc durata medie de deschidere a canalului de Clor, benzo cresc probabilitatea de deschidere a canalului, as ca nu e acelas lucru. Medicul de familie mi-a propus si varianta asta.
Alta intrebare pentru Wip si Dr House, de ce AD-urile iti ia emotii-le si te anesteziaza emotional ? Asa cum facea Cipralex, Cymbalta, adica Cymbalta lua anxietatea prin amortirea sistemului de fapt.
0
26-03-2012, ora 19:54
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Costy, dupa parerea si experienta mea cipralexul a fost cel mai slab antidepresiv la fel si mitrazapina. Imi aduc aminte ca cipralex am loat cam un an si sapte luni, iar dupa 6 luni de la incetarea tratamentului simtomele au revenit. Mitrazapina am intrerupt-o dupa 2 luni, pentru ca si pe tratament tot rau imi era, nu asa ca fara nici o pastila dar oricum naspa. Dupa mitrazapina am loat un tratament homeopat care nu mi-a facut nimic... Singurele care au avut efect au fost doxepinul si zoloftul..
Fenobarbitalul din cate imi aduc eu aminte era un medicament cam tare si de care lumea se cam ferea, si spun asta pentru ca e un medicament vechi gen doxepin... Dar la cata experienta ai tu merita incercat, si sa-mi spui si mie poate gasesc un calmant care nu este benzo, asta ar fii f bine
Sa stii ca am fost astazi la mama, si m-am cantarit. De cand nu mai mananc ca o scroafa am slabit 1.5 kg fara dieta doar mancare mai putina pe timp de zi si seara de preferat mai nimic.
Dar ca stare generala e ceva ciudat, toata ziua am cascat si parca nu-mi ajungea aerul, o fii de la primavara asta...
0
26-03-2012, ora 21:02
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Depresivul traieste o viata..sau mai bine zis n o traieste, dar mai vin clipe, zile poate chiar ani cand se simte bine, sau cat de cat bine, noi nici n avem pretentii mari.In acele momente el ii atat de fericit!!!a renascut, si vorbeste poporului,...sunt si eu iarasi om!!...oare datorita cui???in loc sa si vada de fericirea lui devine obsesiv,..isi tot pune intrebari si cauta raspunsuri,...dar datorita cui ma simt eu bine???...aha, datorita lui x,..a, nu, datorita lui y.
Nu dureaza mult starea de bine, cazi iar la patutz si apar mustrari de constiinta,...vai, eu am mintit poporul, trebuie sa l dezmint, e de datoria mea morala s o fac, sa nu duc in eroare poporul.
Asa e depresivul,..onest, cinstit, etc., plin de calitati.
In toamna depresia mea e mai putin activa,..o fi de vina un mar, o para, o planta,..dar vine iarna si se instaleaza in toata splendoarea ei...alo, x,...stii in toamna ma simteam bine, oare ce am luat atunci,..hei, ce ai luat?.ai mancat mere, pere,..dar mananc si acum!!!!!!!
0
26-03-2012, ora 21:26
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Termina cine ti-a spus tie ca depresivul e onest ? Iti spun eu ca nu-si pune nici o intrebare, se simte bine si atat.
Eu cand ma simteam bine ma simteam si gata, nu era datorita nimanui.

Maria, nu o sa-ti placa sa auzi ca Feno nu e benzo insa tot pe receptorii benzodiazepinici lucreaza insa e mai rau ca ele ! Daca nu vrei benzo cu atat mai mult nu o sa vrei feno, s-ar spune ca e mai agresiv si pe efecte secundare dar si ca provoaca o dependenta si toleranta mai naspa ca benzo.
Eu am intrebat intrucat eu nu prea mai am ce pierde, insa tu de ce nu vrei Rivotril din cand in cand ? Care e motivul pentru care nu ai mai vrea daca iti face bine si nu ti-a dat probleme dealungul timpului ?
Ai slabit, insa sa stii ca nu e bine sa ne autoacuzam, pana la urma stii ceva ? Mancatul e o placere pana la urma, nu ma simt vinovat ca mananc, ce-i aia "n-am mai mancat ca o scroafa" de parca ai facut rau ca ai mancat !
F bine ai facut, ti-a placut si gataaaa, daca nu apare anxietate dupa aia ca la mine si nu pui pe tine care e treaba ?
Mai nou am uitat sa spun ce am patit dupa sala, iar am pofta de dulciuri de nu se poate, am mancat seara acuma o salata insa tot nu e bine, e culmea domne. Gandul meu acuma e la placinta calda si buna de Mere, deci iti dai seama ce am scapat...
Eu am fost un om caruia i-a placut sa manance de mic pentru placere in primul rand, deci ar fi culmea sa ma schimb eu acuma, anxietatea m-a bagat in panica, in rest nu are cum.
Am tinut de n ori regim si de n ori am recidivat chiar si dupa un an ! Tot la bunaciuni am revenit.
Insa m-am cam saturat sa ma lupt cu tampenia asta, o sa ma interesez de o smecherie care face ca sa mananci sa nu se mai asimileze cum trebuie, pana la urma asta e solutia, mi-a mancat zilele si viata chestia asta si nu am de gand la infinit. Se face o operatie cu laser si nu stiu ce se intampla si scapi, sigur ca-s riscuri insa o sa ma interesez, adica mananci cat vrei si se va duce la toilet, hahaha, pai asta vreau, nu poti sa-i zici la lup sa nu manance oi.
Pana la urma pe cine am omorat eu sa nu am voie sa mananc nici o amarata de mancare buna buna rau pana ma satur, iar lupta asta sa-mi fure viata de ani de zile ? Asta e blestem, crede-ma. Pana la urma asta sunt, ce sa fac acuma ? Opunerea nu tine, lupul nu-si schimba naravul.
Imi place, cand am pofta mananc nene cu o placere de n-am treaba, pe mine ma incarca cu placere, e ceva de vis.
De mic mancam mancaruri rasfatate, cartofi prajiti cu copane pui, cartofi frantuzesti, carnati cu paine, musaca, sarmale, ceafa porc buna cu mujdei, dulciuri (de tot felul + prajituri sau placinte), am fost un lacom, mancam mult si repede, nu ma saturam sau simteam bine cu putin, dar si cand ma saturam gata, nu mai aveam treaba pana a doua zi.
Daca mancam pe regim imi era capul numa la mancare toata ziua, daca mananc acuma apare frica, deci.nu merge.
La sala te duci oricum ca nu te duci pentru asta, insa daca calorii-le nu se mai asimileaza toate, iti mentii corpul si atat, fara lupte crancene pe front.
La mine AD-urile au facut rau, dadeau si depresie si-mi luau si emotii-le complet, aveam o stare ciudata de om drogat.
0
26-03-2012, ora 21:34
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Să vă ofer o informaţie, poate va fi de folos cuiva.
În 2008 la Spitalul Fundeni (secţia hematologie) am întâlnit o persoană (greşit diagnosticată ca "bolnav pshic"). Acea persoană urmase un tratament antibiotic susţinut împotriva mycoplasmei şi toxoplasmozei cerebrale (târziu, târziu depistate), iar simptomele psihiatrice îi dispăruseră. 3 ani fără suferinţă psihică. Eu am întălnit-o acolo în contextul în care venise să îşi refacă analizele, urmând - ca măsură profilactică - să refacă PREVENTIV cura de antibiotice.
0
26-03-2012, ora 21:38
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Termina cine ti-a spus tie ca depresivul e onest ? Iti spun eu ca nu-si pune nici o intrebare, se simte bine si atat.
Eu cand ma simteam bine ma simteam si gata, nu era datorita nimanui.

Maria, nu o sa-ti placa sa auzi ca Feno nu e benzo insa tot pe receptorii benzodiazepinici lucreaza insa e mai rau ca ele ! Daca nu vrei benzo cu atat mai mult nu o sa vrei feno, s-ar spune ca e mai agresiv si pe efecte secundare dar si ca provoaca o dependenta si toleranta mai naspa ca benzo.
Eu am intrebat intrucat eu nu prea mai am ce pierde, insa tu de ce nu vrei Rivotril din cand in cand ? Care e motivul pentru care nu ai mai vrea daca iti face bine si nu ti-a dat probleme dealungul timpului ?
Ai slabit, insa sa stii ca nu e bine sa ne autoacuzam, pana la urma stii ceva ? Mancatul e o placere pana la urma, nu ma simt vinovat ca mananc, ce-i aia "n-am mai mancat ca o scroafa" de parca ai facut rau ca ai mancat !
F bine ai facut, ti-a placut si gataaaa, daca nu apare anxietate dupa aia ca la mine si nu pui pe tine care e treaba ?
Mai nou am uitat sa spun ce am patit dupa sala, iar am pofta de dulciuri de nu se poate, am mancat seara acuma o salata insa tot nu e bine, e culmea domne. Gandul meu acuma e la placinta calda si buna de Mere, deci iti dai seama ce am scapat...
Eu am fost un om caruia i-a placut sa manance de mic pentru placere in primul rand, deci ar fi culmea sa ma schimb eu acuma, anxietatea m-a bagat in panica, in rest nu are cum.
Am tinut de n ori regim si de n ori am recidivat chiar si dupa un an ! Tot la bunaciuni am revenit.
Insa m-am cam saturat sa ma lupt cu tampenia asta, o sa ma interesez de o smecherie care face ca sa mananci sa nu se mai asimileze cum trebuie, pana la urma asta e solutia, mi-a mancat zilele si viata chestia asta si nu am de gand la infinit. Se face o operatie cu laser si nu stiu ce se intampla si scapi, sigur ca-s riscuri insa o sa ma interesez, adica mananci cat vrei si se va duce la toilet, hahaha, pai asta vreau, nu poti sa-i zici la lup sa nu manance oi.
Pana la urma pe cine am omorat eu sa nu am voie sa mananc nici o amarata de mancare buna buna rau pana ma satur, iar lupta asta sa-mi fure viata de ani de zile ? Asta e blestem, crede-ma. Pana la urma asta sunt, ce sa fac acuma ? Opunerea nu tine, lupul nu-si schimba naravul.
Imi place, cand am pofta mananc nene cu o placere de n-am treaba, pe mine ma incarca cu placere, e ceva de vis.
De mic mancam mancaruri rasfatate, cartofi prajiti cu copane pui, cartofi frantuzesti, carnati cu paine, musaca, sarmale, ceafa porc buna cu mujdei, dulciuri (de tot felul + prajituri sau placinte), am fost un lacom, mancam mult si repede, nu ma saturam sau simteam bine cu putin, dar si cand ma saturam gata, nu mai aveam treaba pana a doua zi.
Daca mancam pe regim imi era capul numa la mancare toata ziua, daca mananc acuma apare frica, deci.nu merge.
La sala te duci oricum ca nu te duci pentru asta, insa daca calorii-le nu se mai asimileaza toate, iti mentii corpul si atat, fara lupte crancene pe front.
La mine AD-urile au facut rau, dadeau si depresie si-mi luau si emotii-le complet, aveam o stare ciudata de om drogat.
0
26-03-2012, ora 23:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ciorapel

Referitor la dieta fara gluten de 3 luni pe care am tinut-o in vara. Eu m-am simtit extraordinar in acele 3 luni. Si am inceput sa am energie sa fac o gramada de lucruri pe care inainte nu le faceam.
Problema e ca eu de la inceputul ei am intrat in hipomania si apoi, incet, incet in manie. De aceea ma simteam bine.
Nu pot sa afirm ca dieta a condus la asa ceva. Ci lipsa medicamentelor sau luarea unei cantitati prea mici de medicamente.
Germont e total impotriva lor. A zis ca daca el se simte bine cu dieta la toti merge. Or nu e asa.
Si a mai facut acea dieta ceva. Eu aveam dureri foarte mari abdominale dupa ce mancam. Dupa ce am urmat cele 3 luni de dieta, nu mi s-a mai intamplat asa ceva.
Ceea ce am afirmat eu este ca dieta fara gluten nu a avut nici un efect asupra bolii mele: tulburarea afectiva bipolara.
Dar ii sunt extrem de recunoscatoare domnului Germont ca in urma ei am scapat de acele dureri.
0
27-03-2012, ora 00:03
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Buna, Clara,
poate ai trecere la dl. Germont - as avea nevoie de ceva revitalizant pt ochi. E vb de Luteina. Sunt destule magazine naturiste dar nu stiu spre care sa ma indrept. Am gasit recomandarea asta pe net ( dintr-un ziar ).

Rrof. dr. Danut Costin, seful Clincii de Ofatalmologie din cadrul Spitalului "Sf. Treime" Iasi recomanda:
Polivitamine si luteina
* Administrarea zilnica a polivitaminelor (antioxidanti) asociate cu zincul, cuprul si luteina pare a avea un rol benefic.
* In opinia specialistilor ar fi necesare:
- 500 mg vitamina C,
- 15 mg beta-carotene,
- 400 mg vitamina E,
- 80 mg zinc - zinc oxid,
- 2 mg cupru - oxid cupric.
"Tratamentul cu luteina si zeaxantina - Luteina si zeaxantina sint micro-nutrienti esentiali unei vederi sanatoase. Luteina si zeaxantina compun asa-numitul"pigment macular"-un filtru al luminii si un sistem de protectie pentru macula. Luteina si zeaxantina ajuta la mentinerea sanatatii maculei, macula fiind esentiala vederii.

Exista si in combinatie cu Omega 3 care ar fi f potrivit. Daca voi asigura aportul de nutrienti necesari sper ca nu vor mai fi probleme - sau in orice vor fi incetinite.
Multumesc.
Iti doresc multa sanatate.
0
27-03-2012, ora 08:06
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Imi cer scuze userilor de pe acest topic ca i-am considerat niste oameni normali, dar cu probleme de viata, si nu niste, , bolnavi psihic, , asa cum-i taxeaza societatea si ca am sperat c-o sa iese din maracinisul simptomelor date de boala sau medicatie.
Dar din pacate nu se poate scrie decit un singur gen de mesaj :
-Luati-va MEDICATIA!
-Mincati cit vreti, ce vreti!
-Ginditi la fel! si simtiti-va ORICUM
0
27-03-2012, ora 09:03
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Aceleasi scuze si din partea mea!

Din prima secunda in care am inceput sa citesc aici, am vazut unde erau problemele (din punctul meu de vedere) si i-am considerat oameni normali, dar afectati de griji, suparari, disperari, tristeti, neimpliniri, nefericiri!

Iar unii dintre ei, stampilati pe frunte de intreg sistemul ca fiind bolnavi psihic, au sarit tocmai in capul meu, al celui care i-a tratat de pe picior de egalitate!
Dar si mai hilar a fost atunci cand unii dintre ei, afectati de efectele secundare ale medicamentelor luate indelung, m-au facut pe mine bolnava.

Dar eu nici macar acum nu-i consider bolnavi psihic, ci doar niste suflete chinuite, care poate nu au ales cea mai buna varianta.

Dupa 2 luni de dialoguri dificile pe aici, am ajuns la concluzia ca odata intrat in vartejul anumitor tratamente care iti umbla la creier, sansele sa ramai cu aceeasi personalitate si structura psihica si interioara ca inainte, sunt minime!

Pacat ca oameni inteligenti, multi dintre ei tineri, toti cu capacitati in ei, devin niste sustinatori parca spalati pe creier al unor medicamente care se vede cu ochiul liber ca nu le fac bine.

Ma intreb cu multa mirare, daca vezi ca de 5, 10, 20 de ani tot rau te simti, desi stai pe medicamente, DE CE NU INCEPI SA-TI PUI INTREBARI???

Ba si mai hilar, de ce continui sa fii sustinator fervent al unor substante care pe tine NU te-au vindecat?!?

Cum poate cineva sa spuna ca depresia nu poate fi vindecata?!?

Bine-nteles ca DEPRESIA POATE FI VINDECATA!

Si asta fara sa umbli la creier! Umbla la CAUZE! Nu la efecte, adica la ce se presupune ca se transforma in creier in faza avansata a depresiei!

Nimic nu e imposibil pe lumea asta!

ORICE PROBLEMA ARE O REZOLVARE!!!

Numai moartea nu are, in rest, orice are!

Spun inca o data, nu au cum sa rezolve niste pastile situatii care tin de suflet, de viata cotidiana, de relatiile interumane, de munca, de lipsa iubirii si a afectiunii, de o educatie gresita, de niste perceptii eronate, de tot ce inseamna existenta noastra!

Pana nu le rezolvi pe acestea, nici o pastila-minune nu iti va reda viata si pofta de a trai!

Depresia poate fi vindecata usor, natural, in timp, fara sa lase urme!

Am un sfat pentru cei care urmeaza sa aiba copii si pe care il voi pune in practica si eu, atunci cand voi decide sa fac un copil.

Invatati-i sa PREVINA depresia!

Invatati-i sa devina puternici, sa fie informati, sa isi construiasca viata pas cu pas, sa aiba teluri care sa le dea multumire sufleteasca si satisfactie ca nu traiesc degeaba, invatati-i ca resursele sunt in mana lor!

Invatati-i de mici sa fie invingatori si sa nu se dea batuti, ce e prostia asta sa vegetezi pana la sfarsitul vietii si sa te resemnezi??????

Te iei de gat cu orice depresie si o arunci afara din viata ta!!!!! Nu o lasi sa faca ea ce vrea din tine!!!!
Esti inzestrat cu creier si inteligenta, forta psihica a omului este imensa, cum sa lasi o depresie sa faca din tine o leguma, in loc sa te scuturi de furie si sa-ti faci viata asa cum vrei tu?!??

DEPRESIA POATE FI VINDECATA!

Depresia NU mai are nici un loc atunci cand facem ca viata noastra sa fie un intreg echilibru pe toate planurile!
0
27-03-2012, ora 10:22
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
V-ati pus vreodata problema ca si voi, la randul vostru, deveniti o povara tocmai pentru cei care va sunt alaturi si va sprijina neconditionat?!??

V-ati pus vreodata in locul celui care face toate eforturile sa scoata un om din depresie??

Sunt sigura ca NU!! Caci altfel ati fi simtit suparare, furie, neputinta!

Da, sustin pana la capat ca trebuie facute toate eforturile din partea celor sanatosi sau neafectati, dar nici ei nu sunt nemuritori sau cu forte nelimitate!!

Cand viata iti da o sansa si ai gasit in sot, sotie, partener, copil, ruda sau prieten un om care iti intinde nu numai o mana de ajutor, ci isi pune toata existenta in slujba ta si a recuperarii tale, AI SI TU DATORIA MORALA FATA DE EL sa depui toate eforturile ca sa-ti revii cat mai repede!

Am avut senzatia uneori, atunci cand dadeam totul din mine si mi se rupea sufletul de suferinta cuiva apropiat, ca cei cu depresie sau anxietate pot dezvolta un anumit soi de egoism! Vor sa aiba parte de afectiune, intelegere, sustinere pana la moarte, dar nu se gandesc ca cei care le ofera toate aceste minunatii ISI IROSESC PROPRIA VIATA! Si poate sperante, si poate vise, si poate dorinte pe care nu mai apuca sa si le implineasca!!

Si nu se gandesc ca cei care le devin sustinatori permanenti, pot ajunge la randul lor in depresie, sau chiar sunt, dar nu arata ca sa nu descurajeze!

Lupta aceasta e una comuna, in echipa, dar nu trebuie lasat totul numai pe mana medicamentelor, a doctorilor si a celor care sustin toata greutatea!!

Efortul cel mai mare trebuie sa vina din partea celui afectat, pentru ca daca nu impingi si nu fortezi si tu afectiunea, NU VEI REZOLVA NIMIC!

Stand, asteptand, cerand doar de la cei din jur, nu te vei insanatosi NICIODATA!
Si nu are cum sa rezolve cineva in locul tau tot ce tine de o anumita gandire, de valori, aspiratii, alimentatie corecta, sport, frustrari, neimpliniri profesionale si-asa mai departe!

Nu e drept si nu e moral sa distrugeti si viata celor care va sunt sprijin!

Treziti-va si luati atitudine! E greu, pentru ca e o munca imensa, care cere efort, schimbare, munca, vointa!!
Insa altfel nu se poate!

Si cei de langa voi, care va suporta toanele, durerile, vaicarelile, posomoreala, tristetile vesnice si pesimismul distructiv, AU DREPTUL LA VIATA!

SI EI AU DREPTUL LA VIATA SI LA LINISTE SUFLETEASCA!
0
27-03-2012, ora 11:16
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Costy,
pai tocmai asta ziceam si eu aseara...fenobarbitalul este un medicament periclus... mi-e frica de el.
Sa stii ca de rivotril ma feresc cat pot pentru ca, daca-l consum nu am de unde sa fac rost de reteta. Momentan nu mai mai duc la nici un psihiatru si nu stiu daca medicul de familie poate sa-mi dea reteta... Poate ca nu ar fii rau nici un consult dar deocamdata zic ca e bine si asa...
Cu mancarea la mine este o poveste ptin diferita de a ta. Daca ar fii sa ne impartim in 2 tabere tu ai avea voie sa mananci eu NU.. cam asa sta treaba.
Tu ai kilogramele care trebuie chiar daca mananci tot ce poftesti si cat poftesti, asta e important de fapt, daca ai dat iama in frgider ai bagat la greu, tu te duci la sala si in secunda 2 ai dat jos toate caloriile care s-ar depune sub forma de grasime.Eu daca bag la fel ca tine, vin la servici stau 10 ore pe scaun si in 10 zile nu mai am cu se sa ma imbrac ca nu-mi mai vine nimic si ma apuca nervii aia mari deci un fel de depresie, si la capul meu facut zdente asta mai lipseste sa ma uit in oglinda si sa mi se faca lehamite...
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 777879 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul