melasma faciala

183 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›
0
27-05-2009, ora 11:16
yupi
Nu este medic/terapeut
yupi
Dar oare daca eliminam cauzele care duc la aparitia melasmei, nu am putea scapa de ea definitiv? Eu de exemplu am renuntat de 1 luna la anticonceptionale si nu o sa mai iau.
Mai mult, vreau sa-mi fac un set de analize sa vad unde e problema si sa tratez cauza, nu efectele, ca acestea sunt doar de scurta durata.
Pana una alta, am auzit de Iklen, ati folosit careva?
0
12-06-2009, ora 13:45
mamanikos
Nu este medic/terapeut
mamanikos
draga Yupi, gama Iklen este considerata cea mai buna gama destinata depigmentarii de toate etiologiile( melasma, lentigo senil, lentigo de hiperpigmentare, hiperpigmentari post procese inflamatorii sau cicatriciale de origini medicamentoase, deci si anticonceptionale, cosmetice, sau parfumuri, etc).Este pe baza de Rucinol, un inhibitor al Tirozinazei, alfa-SOPHORA-un inhibitor al receptorilor de alfa-MSH, Ruciol-ul avand o putere de actiune( depigmentare) de 100 ori mai mare ca a hidrochinonei, fara insa sa induca efectele secundare ale acesteia din urma, adica nu produce fotosensibilizarea zonei afectate.Hidrochinona depigmenteaza dar produce o fotosensibilizare a aceleiasi zone care, expusa din nou la soare, va dezvolta hiperpigmentari mult mai intense.IKLEN-ul a beneficiat de 10 ani de studii clinice efectuate de firma "POLA"din Japonia, pe loturi de 1500 pacienti din toate zonele lumii, cu fototipuri diferite.Se foloseste IKLEN SER pt. pete deja existente, aplicandu-se de 2ori pe zi, dim. si seara, timp de minim 2 luni.Dupa 28 zile se observa diminuarea pigmentarilor care descresc in intensitate in urmatoarea luna.CREMA IKLEN are rol de preventie a aparitiei petelor in zonele predispuse, deci se poate aplica dupa aplicarea serului IKLEN.Crema IKLEN RADIANCE ACTIVE are si factor de protectie SPF, are si functie de hidratare dar si antirid, adresandu-se segmentului de varsta de peste 35-40 ani.
0
12-06-2009, ora 14:54
yupi
Nu este medic/terapeut
yupi
Multumesc de lamuriri. Am inceput deja sa folosesc serul Iklen, e bunicel, deficienta ar fi pretul cam ridicat si faptul ca se termina foarte repede.( l-am terminat in 2 saptamani). Acum am continuat cu Unitone 4, dar nu am stiut ca sensibilizeaza pielea si mai mult, asa ca nu o sa-l mai folosesc si voi merge sa-mi mai iau un Iklen :(
Acum vreau sa vad si care ar fi efectul renuntarii la anticonceptionale ( le-am lasat de 1 luna jumate), dar cred ca va mai dura ceva vreme pana se va elibera organismul de tampeniile pe care le-am luat atatia ani...:(
O sa va tin la curent.
Astept si alte opinii.
O zi frumoasa si un ten fara pete :)
0
15-06-2009, ora 14:34
gabitu80
Nu este medic/terapeut
gabitu80
Buna fetelor,
Si eu am probleme. la fel ca voi si tot de 3 ani, acesta fiind cel de al patrulea an in lupta cu petele.
Am folosit avene... mult timp, am fost la ffffff bun medic dermatolog, mi-a recomandat :( cremele bioderma pe care le-am folosit, grase si f putin au ajutat, pt ca petele mele au aparut si pe celalat obraz, am si deasupra buzei... o frumusete de fata:(. Ba mai mult o colega la servici m-a intrebat daca m-a batut barbatul... stiu ca era rautacioasa, asta e.

Sa ajung la ce vreau sa va intreb, am luat si eu ser de la iklen, cum il aplic, de doua ori pe zi, insa acum ca e deja vara... mai pot sa il aplic, se aplica pe fata curata, insa apoi pot aplica crema de hidratare, si ma pot machia?

Nu stiu daca peste el mai pot aplica si altceva, pentru ca nu pot sa merg la serviciu nemacheata.

Va multumesc frumos si ma bucur ca exista acest forum,
0
15-06-2009, ora 15:22
yupi
Nu este medic/terapeut
yupi
Da gabitu, linistita te poti machia, dar dupa ce serul Iklen intra in piele.
Tu oare stii cum de te-ai pricopsit cu petele astea?
Fetelor, as vrea sa facem o incercare si sa vedem fiecare de la ce crede ca i-au aparut petele, care a fost problema principala ( hormonala, endocrinologica, medicamentoasa, solara etc). Poate asa fiecare ne vom studia mai amnuntit si ii vom da cumva de cap, macar sa eliminam din posibile cauze.
Pe mine ma enerveaza ca medicii dermatologi de la noi, in afara sa-ti recomande o indiferent ce crema depigmentanta, altceva nu prea stiu.Cred ca daca ar studia putin fiecare pacienta in parte, daca ar trimite-o la un set de analize ar fi mult mai usor de scapat de aceasta urata melasma. Am intrat pe ceva forumuri din Europa si SUA si acolo dermatologii trimit lumea la analize, ceva nu merge bine in organism, de asta apar pete.nu ca la noi, te scutura de bani pe consultatii si apoi te pune sa-ti iei creme, al caror efect e pe termen scurt sau deloc.
Ce ziceti, fetelor? Incercam sa ne amintim cand ne-au aparut, din ce cauze si ce tratament am urmat sau ce am simtit ca ar merge sau nu?
0
15-06-2009, ora 21:55
marrio
Nu este medic/terapeut
marrio
salut!
si eu ma confrunt cu aceasta problema.tot de vreo 3 ani.pana vara trecuta nu aveam decat pe frunte, spre tample.mi se estompa iarna aproape definitiv. anul aceasta s-a extins mai mult si pe frunte si in zona gurii.
abia vineri merg la un dermatolog
si eu m-am intrebat de la ce anume a aparut, mai ales ca prima data mi-a aparut iarna. nu am avut nicio boala in acesti ani ( in afara de raceli, cel putin 2 pe sezon). deci nu am luat medicamente " neobisnuite"
singurul lucru neobisnuit a fost un stress enorm in acel an.
o sa revin dupa ziua de vineri
0
16-06-2009, ora 14:08
gabitu80
Nu este medic/terapeut
gabitu80
Ai dreptate, e bine sa adunam posibilele cauze si sa vedem cam pe unde inclina balanta. Pai as putea numi urmatoarele posibile cauze:
1.0 in acel an, am mers de 3-4 ori maxim la solar pentru ca aveam nunta, am folosit crema protectoare pt solar.
2.0 apoi am luat niste ovule, pt inflamatie ovar si pt o rana de col (mica).
3.0 foarte mult stres si oboseala psihica.
4.0 cand eram mica am avut hepatita tip B, si cred ca e posibil sa fie si de la ficat pt ca stiu ca de la oboseala ficatul da niste pete pe piele. Problema este ca analizele imi ies bine si doctorul de familie ma si repede cand il iau cu presupunerile mele.

Acum imi sta pe limba sa pun accentul pe activitatea medicilor dermatologi, mie mi-a spus cel la care am fost (unde am platit 1.500.000 lei vechi numai ca s-a uitat la mine) sa imi dau cu crema bioderma si atat. Am intrebat de ce nu imi faceti si mie o analiza, ceva de care sa va legati si mi-a spus ca nu e cazul. Sunt nite pete simple de la soare. Insa eu nu am mai stat la soare de mult timp, nu ca nu mi-ar placea, insa muncesc mult si nu prea am timp.

Sper sa gasim solutia, acum am inceput cu serul IKLEN.

Va pup si medicii dermatologi sa ma scuze, stiu ca exista si cei care se dedica muncii si nu vreau sa lezez acesta categorie de medici!
0
16-06-2009, ora 17:38
ANDA-GABRIELA
Nu este medic/terapeut
ANDA-GABRIELA
Mie mi-au aparut primele pete acum 7 ani dupa ce in vara respectiva am fost la mare iar toamna spre iarna dupa ce mi-a trecut bronzul mi-a ramas o pata mica sub ochi spre tample care intre timp s-a extins foarte mult pana aproape la jumatatea fruntii plus ca mi-a aparut si pe cealalta parte de sunt ca sarpele cu ochelari.Probleme de sanatate nu am avut nici ginecologice doar emotionale in acel an am pierdut pe cineva foarte drag mie.De atunci incerc taote cremele posibile de m-am saturat si fara nici un rezultat.Astept noutati de la voi fetelor va pup.
0
17-06-2009, ora 09:05
yupi
Nu este medic/terapeut
yupi
Fetelor, se pare ca la una din voi a fost stresul de vina, care a produs dezechilibre in organism si a favorizat aparitia melasmei. La tine gabitu, a coincis expunerea la solar cu administrarea de ovule, care daca mai ales au continut antibiotic, au fotosensibilizat pielea, ducand la aparitia melasmei.
La mine, situatia a fost un pic diferita. Eu cred ca din cauza faptului ca am luat 6 ani anticonceptionale si m-am confruntat cu o acnee urata, pe care am tot incercat sa o tratez si mi-am sensibilizat excesiv tenul. Acum acneea s-a dus cu totul, tenul meu arata super, insa i-a luat locul melasma.
Am citit foarte mult pe internet despre aceasta afectiune, majoritatea din afara. Am gasit un forum extrem de interesant, va dau si voua linkul: http://skincarerx.com/phorum/list.php?3, page=1
0
17-06-2009, ora 13:34
gabitu80
Nu este medic/terapeut
gabitu80
Buna!
http://en.wikipedia.org/wiki/Sunscreen
va dau si eu un link, cu cea mai buna crema tratament, care te ajuta sa scapi de ea.

Multumesc frumos pentru informatii si pentru link-ul dat.

Aseara am fost la medicul de familie si i-am zis ca stiu ce sunt petele de pe fata si uitandu-se lung la mine, imi spune: da, ai melasma, atat!

... in fine, cert este un lucru, serul de la IKLEN a inceput sa dea deja rezultate, din zi in zi se vede mai putin si parca a dat inapoi pe buza superioara.

Va voi tine la curent cu evolutia.
Hai sa nu ne dam batute e vorba de noi.

O zi buna in ciuda vremii si a vremurilor!
0
18-06-2009, ora 22:26
roxy_srs
Nu este medic/terapeut
roxy_srs
am citit ce s-a discutat pana acum si as avea si eu o intrebare.de 2 ani de zile am tot mers la solar si mi s-a depigmentat pielea de pe fata.medicul dermatolog care m-a consultat mi-a recomandat crema advantan.( timp de 5 zile trebuie aplicata pe pete de 2 ori pe zi, apoi pauza 5 zile, tratamentul trebuie facut timp de 1 luna).credeti ca ma va ajuta ?
0
20-06-2009, ora 08:36
marrio
Nu este medic/terapeut
marrio
salutare!
ieri am fost la dermatolog. mi-a recomandat gama unitone, plus un spray +50 de la ivatherm pe care mi l-am si cumparat. i-am spus ca folosesc crema de la avene, dar tot insista ca el recomanda unitone ( acum am vazut ca si pe hartia de la reteta se face reclama la ea:)). i-am cerut eu sa-mi recomande niste analize medicale, el fiind convins ca soarele e de vina si ca analizele sunt inutile.citind aici despre serul Iklen l-am intrebat. mi-a spus ca el nu-l utilizeaza. a zis sa mai trec peste o luna :)))
0
21-06-2009, ora 20:00
ericaseb
Nu este medic/terapeut
ericaseb
hello si eu ma confrunt cu pete pe fata am folosit multe creme dar nu au dat rezult.acum astept sa-mi vina o comanda cu iklen ser si inca o crema car nu-mi amintesc acum.am sa va tin la curent cu rezultatele obtinute.PS poate sa-mi cineva daca pot folosi ikle-nul daca alaptezca cealalta crema e pt petele dupa nastere si o pot folosi.AR va doresc succes in curatarea tenului.
0
23-06-2009, ora 12:06
yupi
Nu este medic/terapeut
yupi
Marrio, eu nu ti-as recomanda sa folosesti Unitone, dar bineinteles medicul e cel care decide.
Eu am folosit de la Unitone crema de noapte o perioada lunga, a ajutat intr-adevar, dar mi-a sensibilizat tenul extrem de mult si de fiecare data cand ma vedea soarele ma patam mai intens decat inainte.
Eu deja sunt la al doilea tub de ser Iklen si rezultatele au inceput sa apara. Va tin la curent.
PS: de 2 luni am renuntat si la anticonceptionale ( le-am luat vreo 5 ani pana acum :(. )
0
23-06-2009, ora 14:30
gabitu80
Nu este medic/terapeut
gabitu80
Buna,

Cele care ati fost recent la doctor va spun ca este drumul spre o patare mai lunga. Cu cat va intindeti cu cremele astea de fff multi bani si fara rezulta, dar ei tb sa vanda creme ca isi ia comision din vanzari, mai bine ati lua serul IKLEN.

E bun si cat de cat se vede efectul.

Va spune un om patit, voi hotarati, ca se spune ca medicul are prioritate, insa depinde fff mult de interesul medicului si cat de la curent este cu. schimbarile.

Va pup,
0
23-06-2009, ora 14:57
marrio
Nu este medic/terapeut
marrio
nu am de gand sa folosesc unitone...vreau sa stiu daca voi folositi si crema iklen sau doar serul?
si pt cat timp va ajunge un tub? ( am cautat pe site-ul unui lant de farmacii si am vazut ca nu il aveau in orasul meu, asa ca trebuie sa-l comand pe net )
0
23-06-2009, ora 15:00
yupi
Nu este medic/terapeut
yupi
Eu folosesc doar serul iklen si noaptea si ziua. Ziua peste folosesc o crema Clinique si ma machiez, iar noaptea doar serul. Crema nu am folosit -o deloc.
La 2 utilizari pe zi, imi ajunge un ser cam 3 saptamani.
0
23-06-2009, ora 15:01
gabitu80
Nu este medic/terapeut
gabitu80
Eu folosesc doar serul, pentru ca este pentru petele aparute. Crema este de prevenire, insa eu nu o folosesc crema. Crema pe care o folosesc este vichy cu factor de protectie UVA si U... nu mai stiu cum pt vant si nori.
0
23-06-2009, ora 15:26
mamanikos
Nu este medic/terapeut
mamanikos
Yupi, e foarte bine ca folosesti serul de doua ori pe zi.asa este si recomandat!Serul IKLEN este recomandat pentru petele DEJA existente!Crema IKLEN are rolul de a PREVENI aparitia altor pete noi, la persoanele cu predispozitie catre hiperpigmentare.In general, se recomanda folosirea cremelor din aceeasi gama cu serul, principiile active completandu-se si potentandu-se reciproc.ideal ar fi sa se aplice crema IKLEN peste serul IKLEN.Pentru varste de peste 30-35 ani, recomand folosirea cremei IKLEN RADIANCE ACTIVE care are patru functii:hidratare, protectie solara SPF15, iluminare si antirid foarte puternic!Oricum, peste serul IKLEN este recomandat sa se foloseasca o protectie solara puternica, expunerea la soare fiind determinanta in aparitia petelor pigmentare(hiperpigmentarilor).
Multa sanatate!
0
23-06-2009, ora 18:04
ericaseb
Nu este medic/terapeut
ericaseb
astazi mi-a venit comanda cu iklen dar crema si mi sa spus ca are acelas rolacum am sa vad daca ajuta, am inceput deja sa ma dau cu ea.eu mai folosesc si argila verde de france cu zeama de lamaie ca si masca care ajuta la curatarea tenului de orice probleme.succes
0
23-06-2009, ora 18:25
marrio
Nu este medic/terapeut
marrio
ericaseb, tu unde ai comandat-o?
0
23-06-2009, ora 18:50
ericaseb
Nu este medic/terapeut
ericaseb
marrio eu locuesc in grecia acum si am comandato de -aici.aici se gaseste.din pacate eu am comandat ser si mi-a venit crema la care am sunat si mi-a zis ca e acelasi lucru aproape puteam sa o schimb dar am zis sa incerc poate da rezultate.vom vede ca m-am saturat cate am incercat. va tin la curent cu efectul care va avea pupici
0
25-06-2009, ora 12:26
Andreea81
Nu este medic/terapeut
Andreea81
Salutare fetelor Cu aceeasi problema ma confrunt si eu de ceva vreme mai precis in urma cu vreo 12-15 ani in urma unei expuneri prelungite la soare m-am ales cu astfel de pete inestetice. Am incercat toate cremele aparute pe piata am fost la nnnn dermatologi in cazul meu cremele-tratament gen Unitone Bioderma etc au fost 0 insa rezultatele nu au fost deloc multumitoare. Singura care a dat rezultate cat de cat 20 in cazul meu a fost crema Fade Out pe care o folosesc constant de aproximativ 5 luni seara iar dimineata impreuna cu un fotoprotector 50. Va pup
0
27-06-2009, ora 19:08
ericaseb
Nu este medic/terapeut
ericaseb
andreea81 salutare poti sa ne dai mai multe detalii despre crema care o folosesti si de unde o procuri.de la ce firma si daca vezi rezultate si daca se poate folosi daca alaptezi ca eu tocamai am o luna de cand am nascut multumesc si iti doresc o fata curata
0
29-06-2009, ora 10:40
Andreea81
Nu este medic/terapeut
Andreea81
ericaseb sa te bucuri de bebe-ul tau Dupa cum v-am spus crema se numeste Fade Out se gaseste in reteaua farmaciilor Sensiblu. Eu am cumparat-o dintr-o farmacie de pe strada Berzei. Costa in jur de 60 RON. Nu stiu in ce masura te afecteaza in cazul in care alaptezi pentru ca eu inca nu sunt mamica. In cazul meu nu pot spune ca petele au disparut complet insa s-au mai atenuat cat de cat. Poate va ajuta si informatiile de pe site-ul lor www.fadeout.com Daca folositi un fotoprotector mai bun decat Avene care in cazul meu lasa o masca alba sau decat Photodermul de la Bioderma care deasemenea lasa o pelicula uleioasa astept parerile voastre. Eu le folosesc alternativ dar nu sunt foarte incantata. Am auzit pareri bune despre Anthelios XL Fluide Extreme insa nu l-am folosit. Va pup
0
29-06-2009, ora 12:22
ericaseb
Nu este medic/terapeut
ericaseb
buna fetelor din pacate crema iklen care am cumparato nu o pot folosi pt ca contine parabeni si eu alaptez acum dar am luat impreuna inca o crema pt pete si este anumit pt pete dupa nastere.O folosesc doar de cateva zile asa ca nu pot sa va spun inca cum e dar am sa va tin la curent daca da rezultate.Adreea81 multumesc pt ms oricu eu nu sunt in ro asa ca nu pot sa imi cumpar crema Fade Out dar daca da rezultate la tine am sa fac rost de ea.O ZI BUNA SI VA PUP PE TOATE.
0
02-07-2009, ora 11:18
flori32
Nu este medic/terapeut
flori32
buna fetelor, poate sa mi spuna si mie cineva cum pot sa intru in posesia serului iklen va multumesc mult.
0
02-07-2009, ora 12:38
Andreea81
Nu este medic/terapeut
Andreea81
Salutare flori32, daca esti din Bucuresti il gasesti la Sensiblu din Magazinul Unirea
0
03-07-2009, ora 15:00
ericaseb
Nu este medic/terapeut
ericaseb
buna yupi nu ne mai spui cum merge treaba cu iklerul se vad reziltate bune? Cate ai folosit pana acum?
0
09-07-2009, ora 12:12
corina81
Nu este medic/terapeut
corina81
buna fetelor...e de rau cu melasma asta!eu, din pacate, nu-mi permit sa testez produse scumpe, m-am limitat la ce mi-a recomandat dermatologul:unitone de zi si seara+bioderma spf50+..le tine pe loc tratamentul acesta, dar tot se vad(nu exagerat, dar eu stiu k sunt acolo si deja imi mor pe zi zeci de mii de neuroni)!am facut o pauza anul trecut de la unitone si incepusera sa se inegreasca..l-am reluat din nou prin martie anul acesta si si-a mai revenit un pic nuanta pielii...oricum, fara bioderma crema colorata nu ies din casa, mai aplic si pudra k sa nu lucesc k un licurici si tot asa, zi de zi!la anul, as vrea sa fac un bebe...o sa se agraveze atunci, nu?
e pe aici vreo mamica care a testat altceva si nu a agravat melasma?o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns
183 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •