Melatonina ati incercat ?

14-06-2019
Raluca Eonia
Nu este medic/terapeut
Raluca Eonia
Ce alte tratamente naturiste ati incercat pe langa melatonina pentru insomnie
8 comentarii
0
14-06-2019, ora 20:40
Raluca Eonia
Nu este medic/terapeut
Raluca Eonia
Da ?
0
15-06-2019, ora 12:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Te poți folosi și de anumite plante cu efect sedativ(pe care le găsești la plafar sub formă de ceaiuri):
• iasomia galbena (Gelsemium sempervirens),
• deditelul (Pulsatilla vulgaris),
• anemona (Anemone occidentalis),
• iarba fluturilor (Asclepias tuberosa)
• si nucsoara (Myrtistica fragrans).

Trebuie să vorbești cu un fitoterapeut, care îți poate recomanda dozele in functie de problemele tale.
Poți încerca și tehnici de relaxare și meditație înainte de culcare, muzică de relaxare, aromaterapie cu uleiuri esențiale.
Dar e important DE STABILIT CAUZA INSOMNIEI; pentru a o elimina. De aceea e nevoie de vorbit cu medicul de familie să te îndrume unde trebuie să mergi pentru investigații.
1
15-06-2019, ora 12:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Gemoderivat de tei argintiu.
4
16-06-2019, ora 12:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

Raluca Eonia,
Pentru insomnie cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este HIDROCOLONOTERAPIA. Este excepțională, dar nu mă crede pe mine pe cuvânt, incearc-o. Mergi la un cabinet medical și fă măcar 12 ședințe. După ce îți vei curăța întregul colon de reziduuri, paraziți și tot soiul de mizerii, vei începe să te simți alt om.
Hidrocolonoterapia este o procedură non-invazivă şi nedureroasă care se realizează cu ajutorul unei aparat, cu rolul de a iriga întregul colon. Astfel, colonul este curăţat de materii reziduale, de toxine, paraziţi și infecții, de tot felul de mizerii, în general, oferind ulterior o stare generală de bine, cu multiple beneficii asupra organismului, ÎN SPECIAL asupra psihicului și SOMNULUI. Cunosc câteva persoane care s-au vindecat de depresie, de insomnie, de tulburări anxioase și chiar de psoriazis după ce au făcut hidrocolonoterapie.
În caz că nu știai, intestinul este al doilea creier al organismului, și ceea ce se întâmplă în arealul intestinal influențează direct, inevitabil și categoric toate procesele care au legătură cu GÂNDIREA, EMOȚIILE, SENTIMENTELE, TRĂIRILE, SOMNUL (odihna pe timp de noapte, în general). Întregul tău psihism, întreaga ta viață psihică depinde de starea intestinelor tale. Am mai scris aceste rânduri pe forum, și nu obosesc să le rescriu, pentru că sunt vitale. Cine are minte, să ia aminte!
Dacă nu vei ignora ce ți-am scris, bine vei face.

Multă sănătate.
Dumnezeu să te binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
1
19-01-2022, ora 23:34
Lili-ann
Nu este medic/terapeut
Lili-ann
Bună seara Nick, apropo de insomnie medicul mi a spus sa iau melatonina, scrie f frumos despre ea doar ca are și contraindicatii ptr cei cu diabet și hipertensivi, adică ptr mine, ce i de făcut? Se poate folosi sau nu în cazul în care ai tensiune și diabet?
A luat cineva în acest caz melatonina? Ce reacții a avut?
0
20-01-2022, ora 20:44
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai iei melatonina si monitorizezi diabetul si tensiunea, daca vezi ca urca, atunci scoti melatonina, te duci la medic apoi, ii zici si vedeti ce faceti. Ca nu poti sa nu iei de la inceput, ca daca nu-ti face rau ? Efectele alea scundare nu se mainfesta la toti oamenii.
Aia cu colonu e o tampenie, ca multi nu fac ce zice nick si dorm foarte bine, nu acolo e problema, problema e la creier, de acolo si doar de acolo vine insomnia.
0
21-01-2022, ora 15:00
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Mie dintre toate, melatonina mi.a facut cel mai bine, si imi.mai faceam ceaiuri de valeriana. Dar vezi sa nu fie ceva psihic, vreo suparare, frustrare, furie, depresie, ganduri irationale care nu te lasa sa dormi, eu am tratat insomnia citind carti si informandu.ma despre creirul uman ca sa pot sa imi schimb modul in care gandesc si reactionez. Deci nu neglija nici felul in care gandesti.
0
22-01-2022, ora 13:29
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Un om sanatos gandeste bine de la sine fara sa-si puna problema, nu de la gandire e, are o problema de nu doarme, trebuie sa consulte un specialist si ala o sa-i zica ce sa faca.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul