mi-am ars pieptul? ce pot face?

29-10-2010
Burluseanu_ioana
Nu este medic/terapeut
Burluseanu_ioana
Din greseala mi-a scapat pe piept apa clocoltita, in unele parti sa luat pielea in altele este doar rosie acum vinetiu, a trecut o sapt, cine stie ce crema pot folosi pentru a ajuta sa se vindece fara a ramane semn.????
2 comentarii
0
29-10-2010, ora 14:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-ră/d-nă Burluseanu I., pentru a trata arsura respectivă folosiţi albuşul unui ou cât mai proaspăt. Spargeţi un ou proaspăt şi opriţi-i doar albuşul. Bateţi acel albuş timp de 1 minut şi aplicaţi-l pe zona afectată de arsura respectivă, dar strict după spălarea zonei cu ceai de muşeţel; până la vindecarea totală.
Aplicaţi-vă albuş de 3 ori pe zi, dar la fiecare aplicaţie folosiţi un ou diferit, din care să repreparaţi albuşul bătut (NU aplicaţi acelaşi albuş preparat la prima aplicaţie din zi, pentru că el îşi pierde mult din eficacitate. Preparaţi un nou albuş!).
Se ştie că arsurile termice sunt mai uşor de suportat si se vindecă mai repede, dacă rănile rezultate se ung cu albuş de ou. Albuşul de ou vindecă arsurile datorită conţinutului de colagen biologic, în principal, tocmai de aceea NU rămân cicatrici!
_
Ar fi fost extraordinar de bine dacă v-aţi fi aplicat albuşul de ou imediat după arsura cu apă clocotită, dar nici acum nu este târziu (aplicat imediat, de 3 până la 5-6 ori / zi, albuşul vindecă arsura termică în maxim 72h, în cel mai complicat caz).

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
29-10-2010, ora 15:38
Tiana81
Nu este medic/terapeut
Tiana81
Incearca cu ceai de pelin, cat mai concentrat. Il lasi sa se raceasca si cand e caldut tamponezi cu compresa imbibata cu ceai. E posibil sa usture la inceput. Are efect cicatrizant si merge foarte bine in cazul asurilor. Ar fi bine, pe cat posibil sa lasi portiunea afectata nepansata ( cat stai in casa, desi e destul de dificil daca spui ca arsura e pe piept). Daca incerci tratamentul, te rog sa-mi scrii, sa-mi spui cum este.

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.