Mi-am prins degetul intr-o usa si unghia e neagra

04-05-2011
kitoonela
Nu este medic/terapeut
kitoonela
Mi-am prins degetul intr-o usa. Unghia s-a inegrit imediat, degetul s-a umflat si am avut dureri destul de mari in special deasupra unghiei; parte din dureri erau ascutite ca niste intepaturi.
Am ajuns la spital dupa doua zile, nu e vorba de o fractura dar vreau sa stiu dupa cat timp cade unghia? (asta in cazul in care cade).
6 comentarii
0
04-05-2011, ora 13:48
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cand va incepe sa creasca o unghie noua, daca cea lovita este compromisa. Deci, probabil, 2-3 luni. Nu trage de ea sa nu te infectezi.
Sanatate!
0
04-05-2011, ora 16:59
kitoonela
Nu este medic/terapeut
kitoonela
Multumesc de raspuns !
Urmatoarea mea intrebare va fi putin ciudata : pot sa-mi pun unghie falsa peste aceasta unghie lovita (chiar si pentru cateva zile). Peste 2 luni am nunta si nu-mi doresc sa am o unghie neagra si urata in aceasta zi. Multumesc !
0
04-05-2011, ora 17:31
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Din pacate nu, cu oricata grja incerci, adezivul ptr unghia falsa te poate infecta. Cauta la farmacie un leucoplast semitransparent pe care sa-l pui cum te avantajeaza. Nu-ti face griji, bucura-te de eveniment, nimeni nu se va holba la o unghie si privind in urma o sa razi de acest mic incident.
Nunta cum iti doresti, casa de piatra si sa fiti o familie sanatoasa!
0
04-05-2011, ora 18:07
kitoonela
Nu este medic/terapeut
kitoonela
Multumesc pentru sfaturi si urari :)
0
04-05-2011, ora 19:55
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cu tot dragul!
0
05-05-2011, ora 18:59
Dr. Laura Palii
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Laura Palii
Regenerarea completa a unei unghii dureaza aproximativ 90 zile. In caz de lovituri (cum este cazul dvs) poate sa dureze si mai mult. Cel mai important in momentul in care incepe sa creasca unghia noua, sa nu trageti de cea neagra. Aceasta trebuie doar taiata la timp si pastrata igiena corespunzatoare.
Daca vrei sa-ti pui unghie falsa peste cea lovita:
dupa ce se aplica gel pe unghie, intra la lumina lampii UV, aici trebuie sa stii ca in acel moment ai sa ai o durere aproape insuportabila.
Iar infectia o poti lua de oriunde, nu neaparat de la acel gel. Transportul in comun, WC publice, prosop comun si inca alte zeci de focare ale infectiei muuuuuuuult mai periculoase decat gelul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •