mi-e frica de stomatologie

22-08-2007
baiatu
Nu este medic/terapeut
baiatu
buna ziua, desi am 20 de ani mi-e foarte frica de stomatologie. am crescut intr-un mediu foarte bun, mama lucrand in domeniul sanatatii astfel tratand orice boala de la inceput. problema mea este ca mi-e foarte frica de stomatologie si am acteva masele cariate. cariate e putin zis. cateodata rabd o durere foarte mare timp de cateva zile in acre ma tratez cu toate calmantele posibile... de la algocalmin fiole pana la ketonal. stiu ca nu este bine. pentru jobul pe care l-am ales trebuie sa am dantura perfecta. exista un tratament impotriva fricii mele ca sa merg linistit la medic? sau se poate lucra undeva sub anestezie totala? sunt dispus sa fac orice pt a reusi sa merg la medic.
3 comentarii
0
22-08-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Asociezi tratamentul stomatologic cu durerea si iti imaginezi ca va fi insuportabila (desi, nu stii cu certitudine ca asa va fi) in loc sa-l asociazi cu beneficiile pe care le vei avea in final: o dantura sanatoasa, un zambet "de reclama"!

Adreseaza-te unui psihoterapeut ca sa inveti sa faci acest lucru cat repede si mai bine.

Succes!
0
01-09-2007, ora 00:00
Cora133
Nu este medic/terapeut
Cora133
Clinicile mai dotate cum sunt Denteste sau VelvetDental sau Finess Dent, folosesc pt pacientii fricosi inhalosedarea. Uite mai multe detalii:

Sursa www.dentestet.ro

"Dar sedarea?

Pacientilor care simt ca au nevoie de un ajutor suplimentar li se pot administra medicamente sedative, acestea fiind de obicei sedative intravenoase sau IV. Acestea va pot face sa va simtiti somnolent(a) si foarte relaxat(a). Tratamentul cu un asemenea tip de sedative are efecte pozitive, in special in cazul interventiilor de lunga durata, intrucat desi sunteti treaz, sunteti foarte relaxat.


Voi fi constient in timpul sedarii?

Dentistul va poate vorbi, insa timpul va trece mai rapid si, de obicei, nici nu veti simti ca interventia are loc. Intrucat efectul sedativului trece in cateva ore, ar trebui sa aveti pe cineva care sa va poarte de grija dupa ce ati parasit cabinetul stomatologic.


Pot beneficia de inhalosedare?

Inhalosedarea sau “Analgezicul relativ” este un amestec ce contine 25% oxid azotos (nitrous oxide), 25% oxigen si 50% aer. Aceasta mixtura se inspira pe cate o nara si este usor controlata de catre stomatolog. Dumneavoastra ramaneti treaz, insa nu sunteti deranjat de catre tratament sau de catre zgomotele de fundal. Timpul de recuperare este rapid. Amestecul gazos paraseste trupul dupa doar una, doua inspiratii adanci de oxigen. "

SUCCES! Dupa cum vezi, solutii exista, azi nu se mai tremura la stomatolog!
0
09-01-2014, ora 21:40
maraanton
Nu este medic/terapeut
maraanton
Teama de stomatolog imi era si mie, dar mi-a disparut acum! Acele folosite pentru anestezie sunt atat de subtiri, incat nu am simtit nimic, iar dupa anestezie, totul a fost floare la ureche! Am fost la LLL Dental, acolo mi-au tratat si maselele, si frica, cu rabdare si profesionalism. In plus, exista si procedura de inhalosedare, mai sus mentionata. Majoritatea pacientilor nu merg la stomatolog din cauza fricii, iar inhalosedarea ii ajuta pe multi sa isi depaseasca aceasta frica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  •