Mi-E frica sa nu îi fac rău soțului meu, am nevoie urgent de ajutor :(

24-11-2018
Cristina White
Nu este medic/terapeut
Cristina White
Bună seara.Am mai scris pe acest forum.Încep prin a va spune ca de mica am avut o viață foarte grea, prin centre de plasament, în diferite familii.Acum sunt la casa mea am 21de ani și sunt căsătorită de 3ani.Îmi iubesc mult soțul..Dar în urma cu un an am pierdut o sarcina mult asteptatam.Am suferit enorm dar mi-am revenit repede, pana cand am rămas dinou însărcinată bineînțeles pierdand-o și pe aceasta în urma cu 6luni.De atunci parcă am luat-o razna.Am început sa fiu ipohondră gandindu-mă ca am Hpv sau cancer.După nenumărate analize bune m-am liniștit, dar imediat după ultima analiza care am decis sa o fac dintr-o data am avut o frica teribila ca nu îmi mai iubesc soțul.Apoi am auzit de la tatăl meu adoptiv ca el când avea depresie puternica avea gânduri sa îi facă rău soției..imediat după asta am avut o frica obsesiva ca o sa îi fac rău soțului meu..mereu gândul meu se schimba unu mai rău ca altul..Toate mi se par groaznice..De 5zile mă gândesc intr-una ca dacă o sa devin criminala și sa îi fac rău soțului meu, dacă vreodată nu o sa mai suport gândul și o sa fac asta, dacă o sa îmi placa viața în închisoare..Dacă chiar trebuie sa fac fapta aceasta..Și dacă o sa îmi placa..Este foarte greu..mi-e tare frica, sa nu fac ceva rău..cateodata mi se pare ca nu e nimic grav ca ce are dacă fac ăsta..Dar câteodată nu mai pot și mă simt un nimic..Am o depresie puternica, o frica de boala psihica..Mi-e frica sa nu săvârșesc aceasta fapta groaznica..vb foarte mult cu sotul meu..Mă susține..Dar nu mai știe ce sa facă pentru mine..Nu merita asta..Am făcut psihoterapie iau pastila Mizartem în fiecare seara jumătate..Oare am TOC??Mă pot vindeca de acest gând vreodată? ?Nu mai suport..Va rog sa mă ajutați. Acum sunt în Anglia..De 2luni și nu am pe nimeni aici..Sper sa pot reușii sa fac psihoterapie online...credeți ca voi face așa ceva??Sunt disperata...
3 comentarii
0
24-11-2018, ora 21:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt doar ganduri. Nu o sa faceti nimic rau. Mergeti la psihiatrul dv. sa ii spuneti despre ele si faceti terapie online. Vor trece.
1
12-12-2018, ora 21:40
Dr. Delia Mihalache
Psihiatrie, BRASOV
Dr. Delia Mihalache
Draga Cristina, gandurile despre care povestesti sunt simptome clare, severe, ale unei afectiuni psihice. Nu trebuie sa te impacientezi, se poate vindeca cu tratamentul potrivit. Cu siguranta tratamentul pe care il urmezi acum este insuficient iar psihoterapia este o abordare buna dar doar dupa stabilizarea starii psihice. Avand in vedere severitatea continutului gandirii, psihoterapia nu poate avea un rol curativ in cazul tau, cel mult poate fi un adjuvant. Primul pas este sa te adresezi urgent unui medic psihiatru pentru a stabili o schema adecvata de tratament. Succes!
0
17-12-2018, ora 20:34
Cristina White
Nu este medic/terapeut
Cristina White
Ce boala psihica ar fii??Eu cred ca este vorba de TOC.Deoarece gândul se schimba..În funcție de ce aud ori văd la Tv ori îmi povestește cineva ceva rău..Mă panichez la început apoi mă obișnuiesc cu gândul crezând ca este normal..Dar nu chiar mereu..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul