Dezvoltarea toleranței la anxietate - cheia în reducerea simptomelor tulburării obsesiv-compulsive
Autor: Mancaș Mălina

Terapia cognitiv-comportamentală poate presupune expunerea pacientului la experienÈ›e ce necesită confruntarea directă a fricilor prin efectuarea unor sarcini ce pot cauza anxietate sau dezgust. De exemplu, un tratament eficient pentru frica excesivă de contaminare poate fi plasarea mâinilor pe podeaua unei săli de aÈ™teptare publice.
Citește mai multe despre tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC).
Cercetătorii din cadrul Universității din California, Los Angeles, au arătat într-un studiu recent că atribuirea de date de imagistică a creierului unui sistem de inteligență artificială poate prezice care persoane cu TOC (tulburarea obsesiv-compulsivă) pot beneficia de terapia cognitiv comportamentală.
Expunerea È™i prevenirea răspunsului este un tratament utilizat în terapia cognitiv-comportamentală pentru tulburarea obsesiv-compulsivă - TOC. Expunerea la stimuli este un exerciÈ›iu specific care intenÈ›ionat produce anxietate, dezgust sau alte reacÈ›ii de acest gen. Acest lucru ajută la învățarea acomodării la aceste episoade È™i creÈ™terea toleranÈ›ei, iar intensitatea trăirilor negative se reduce treptat în timp. Prevenirea răspunsului se referă la reducerea È™i chiar eliminarea comportamentului compulsiv, ca spălatul excesiv pe mâini, de exemplu.
În procesul terapiei pentru tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC), aÈ™a cum menÈ›ionează autorii studiului, trebuie să se evite discuÈ›ia despre anxietatea cu privire la sentimentele date de tulburare, într-o manieră pozitivă. Pacientul este motivat È™i încurajat, fără a aduce în discuÈ›ie părÈ›ile negative. Astfel, pacientul este relaxat È™i realizează că nu mai resimte mult anxietatea când discută despre tulburarea obsesiv compulsivă pe care o are.
Autorul principal al studiului este Dr. Jamie Feusner, neurocercetător clinic în cadrul Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior de la UCLA.
Informează-te despre tulburarea de anxietate generalizată.
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Anxietatea si atacul de panica
- Anxietate generalizata cu atacuri de panica
- Of, inima
- Anxietate, depresie
- Va rog ajutor!!! Am pielea unsuroasa, mai ales scalpul
- Copil -anxios
- Materiale de self help pentru TOC?
- Palpitatii
- Anxietate - ceea ce ai nevoie ca sa te simti din nou bine!
- Cum imi dau seama cand am ceva de la anxietate ?