Ma obsedeaza ca nu fac nimic, imi este greu sa fac unele lucruri pe de alta parte.

25-04-2007
Giselah
Nu este medic/terapeut
Giselah
Am 20 de ani si sunt studenta la psihologie.
Am aflat cate ceva despre obsesii, dar ma confrunt si eu cu ele.
Ma obsedeaza ca nu fac nimic, imi este greu sa fac unele lucruri pe de alta parte. Uneori nici nu am rabdare, ca de exemplu de televizor, de unele lecturi.
Stiu ca o solutie ar fi autosugestia, dar uneori obsesiile mele depasesc si logica, sunt ca ceva de care nu pot scapa.
5 comentarii
0
26-04-2007, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Ceea ce descrieti dvs. nu seamana cu obsesiile din tulburarea obsesiv-compulsiva. Mai multe amanunte m-ar ajuta sa-mi dau seama ce se intampla.
0
26-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Intr-adevar, nu este o obsesie "din aceea".
Evident ca te deranjeaza faptul ca nu faci nimic, pentru ca la 20 de ani sunt atatea lucruri pe care le poti face !
Inteleg ca nu ai gasit inca ACTIUNEA care te preocupa (acolo in profunzime), si care te impiedica sa te ocupi de altele, devenite prin contrast mult mai putin importante.
"Obsesiile" tale depasesc logica fiinca sunt o semnalizare inconstienta ca ar fi ceva de facut (interesant, potrivit pentru tine si important) pe care deocamdata nu il faci. Ca un beculet rosu care semnalizeaza ceva.

(descoperind asta, vei face un mare pas vizavi de facultatea pe care o faci...vei intelege un anumit mecanism...)

Andrei
0
26-04-2007, ora 00:00
Giselah
Nu este medic/terapeut
Giselah
Doamna doctor Constantinescu, ma refeream la faptul ca ma obsedeaza cate ceva si greu mi-l scot din minte, spre exemplu din copilarie sufeream de plictiseala si pana in prezent sunt chinuita de aceasta stare putin infantila, uneori nu am rabdare de nimic si se instaleaza aceasta plictiseala. apoi apare ideea ca nu fac nimic care iar ma chinuie.
Sunt o fire care pune totul la inima, prapastioasa si pesimista.
De invatat invat greu, nu ma pot concentra prea mult timp.
Multumesc pentru interventie.
0
03-05-2007, ora 00:00
sledge
Nu este medic/terapeut
sledge
ti-ai raspuns singura: "infantila". are dreptate andreiEQL. nu ai gasit inca actiunea, lucrul care iti place mult si care te atrage. incearca la facultate sa gasesti ceva placut- voluntariate, lucruri care sa te faca sa te concentrezi pe altii si mai putin pe tine.
0
23-05-2008, ora 00:00
p386
Nu este medic/terapeut
p386
si eu am suferit in copilarie de astfel de probleme, dar in alt mod, adica mie imi era frica sa nu fac rau persoanelor dragi mie...nu stiu si nu pot sa explic ceea ce se intampla cu mine...pur si simplu imi era frica sa raman singura in casa cu fratele meu mai mic de exemplu pentru ca imi era frica sa nu cumva sa ii fac vreun rau...uneori simteam ca nu imi dorem sa fac anumite lucruri sub nici o forma si totodata simteam o frica enorma gandindu-ma ca as putea sa le fac fara sa vreau, era ca si cum imi impunea cineva sa fac ceva si eu nu puteam sa opun rezistenta, nu stiu daca ma intelegeti...dar acea perioada a trecut si nu am mai avut astfel de probleme de atunci...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul