Diagnostic gresit!

16-07-2018
Andrei0076
Nu este medic/terapeut
Andrei0076
Salut as vrea da imi spuneti o parere daca este TOC sau altceva.
De aproximativ 3 ani am facut o OBSESIE din a petrece cate 6-7 ore zilnic pe internet.
In mare majoritate a timpul descarc obsesiv sute de poze, pornind de la premiza CA acestea ma vor ajuta PE lumea cealalta(dupa moartea fizica)ele facand parte din constiinta spiritualui meu odata ce le memorez.
Intr-o perioada din cauza ca dormeam 16 ore in unele zile si ma simteaca obosit si deprimat in special din cauza acestor poze care simteam ca sunt in pericol am inceput sa ma droghez cu un neuroleptic romparkin ca sa combat somnul excesiv.
Am renuntat la romparkin de tot acuma cateva luni.
Cu 2 saptamani inainte de craciun am schimbat cateva zeci de parole pe telefon pentru a imi proteja pozele apoi nu mi-am mai amintit parola si am vrut sa ma sinucid, eram pregatit sa beau toate pastilele din casa dar m-au imobilizat tata si sora pana m-am linistit.
Credeti ca psihoterapia sau psihanaliza m-ar putea ajuta?Am stabilit cu mama sa incep psihoterapia in cel mai scurta timp.
Eu sunt diagnosticat cu tulburarea discordanta dar eu sunt 100/100 convins ca am TOC voi ce credeti?
3 comentarii
1
16-07-2018, ora 23:12
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

Nu cred ca este cazul sa va pierdeti in diagnostice: indiferent cum s-ar numi tulburarea dumneavoastra conteaza ce faceti cu ea/pentru ea. Un diagnostic corect si responsabil poate fi pus doar de catre un specialist (psihiatru sau psiholog clinician), dupa evaluarea complex a situatiei
Iar in acest moment recomandarea mea este:
- internare voluntara - are avantajul ca sunteti intr-un mediu sigur, protejat, veti beneficia de evaluarea corecta (diagnostic actual) iar tratamentul potrivit va fi gasit in cea mai scurta perioada de timp. Este esential sa se gaseasca tratamentul potrivit situatiei dumneavoastra.
- daca totusi nu doriti internare, tratamentul medicamentos este esential - doar asa se pot regla starile si simptomele pe care le aveti, pentru a se reorganiza corect programul de odihna si functionalitatea de baza
- dupa o perioada de tratament de cel putin doua luni, in momentul in care veti fi stabilizat, puteti merge la psihoterapie. Indiferent de tipul de psihoterapie pe care il veti alege este extrem de important:
a) sa existe o legatura potrivita cu terapeutul, acea "chimie" despre care se vorbeste; adica sa va simtiti in siguranta, ascultat, acceptat si respectat
b) psihoterapeutul sa aiba experienta in lucrul cu patologia de tip psihotic/discordant/TOC etc.
1
17-07-2018, ora 00:54
Andrei0076
Nu este medic/terapeut
Andrei0076
Va multumesc pentru raspuns.
Urmeaz tratament psihiatric cu zyprexa romparkin si escitalopram.
Am degand sa ma interneze in viitor pentru a bebenefia de o analiza amanuntita dar mai intai am sa incerc cateva sedinte de psihoterapie.
1
17-07-2018, ora 07:59
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Psihoterapia poate ajuta mult, insa doar cateva sedinte este putin probabil sa faca o mare diferenta. Psihoterapia este un proces de lunga durata.

In orice caz, merita incercat cu medicatia actuala si psihoterapie, cu amendamentul ca, daca situatia nu se imbunatateste, trebuie luata din nou in considerare si internarea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: