mi se rup bucati din dinti

10-09-2009
magop
Nu este medic/terapeut
magop
buna ziua, am 40 ani, in general am avut o datura buna cu citeva carii pe care le-am tratat dar de ceva vreme...cca 6-8 luni unii dinti au inceput sa fie translucizi cumva si au inceput sa se rupa, faramiteze marginile. acum la o muscatura mi s-a rupt o bucat de dinte(avusese o plomba pusa acum vreo 20 ani in acea zona dar nu prezenta nimic anormal la plomba).Voi merge la stomatolog dar din motive subiective nu pot foarte repede... oare imi puteti sugera care ar putea fi cauza pentru care dintii sunt transparenti la margini si se rup ?multumesc
6 comentarii
0
10-09-2009, ora 15:01
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Acest lucru se datoreaza pierderii sau dereglarii asimilarii unei substante importante pt. dinti SAU a unei intoxicatii cu o substanta nociva (metale grele, de ex. plumb, etc) si se poate repara efectiv numai cu ajutorul homeopatiei cu anumite remedii homeopate. Cel mai bine ar fi sa consultati un medic homeopat cu experienta, deoarece cauzele pot fi multiple. Stomatologul nu va poate ajuta in acest caz caci aceasta dereglare nu tine de stomatologie, este la nivel celular. Mai bine consultati un nutritionist !

Pana ajungeti la un homeopat, daca doriti puteti lua remediile homeopate urmatoare pe care le gasiti la farmacii homeopate si
care va restabilesc asimilarea de calciu necesar pt. dinti (si oase si celule)
Calcarea fluorata CH9 (1 granula la 2 zile)
Calcarea carbonica CH15 (1 granula la 4 zile)
Calcarea phoshorica CH9 (1 granula la 2 zile)

Remediile se iau timp de cateva saptamani, cu cateva zile de pauza intre.
In plus este recomandat si Magnesium carbonicum Ch30, o granula de 2 ori pe saptamana.

Un tub costa 6 lei si aceste remedii ajuta nu numai la dinti ci intrgegului organism.

Pierderea de minerale din dinti si oase se face in mod accelerat de la baut de cafea si alimente si bauturi acidulate, alcool. Painea alba trebuie inlocuita cu paine integrala (dar nu din cea vopsita !) si trebuie evitat si laptele care blocheaza asimilarea de calciu si mai ales de siliciu organic.
0
03-06-2010, ora 00:02
ciptuning
Nu este medic/terapeut
ciptuning
Spuneati de intoxicatie cu metale grele.. este posibil ca acest simptom sa fie efectul intoxicarii cu polifosfati, datorita montarii gresite a filtrului de cristale, la centralele termice de apartament?
0
03-06-2010, ora 17:09
Dr. Aron Andrei
Stomatologie, Pitesti
Dr. Aron Andrei
Mergeti la un medic stomatolog si explicatii problema dumneavoastra, dar la un medic adevarat (medicii stomatologi sunt si medici nu doar stomatologi, deci va pot ajuta)Nu luati nimic decat sub reteta stricta de la medici specialisti.Va multumesc
0
28-03-2017, ora 16:11
inna16
Nu este medic/terapeut
inna16
Buna ziua, am 20 de ani, nu am avut niciodata careva probleme cu dinti pina la moment cind a inceput sa mi se rupa cu bucati o masea, ce pot sa fac in cazull dat ? Nu am dureri doar mi se inflammeaz limba de la bucata de masea ramasa si ascutita pe margini.
0
30-03-2017, ora 23:01
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Mergeti la medicul stomatolog pentru tratament ( curatare, plombare, scos nerv, ce e nevoie ). Se va vedea pe radiografie cat de profund e distrusa maseaua.In stomatologie lipsa de durere nu inseamna neaparat dinti buni; un examen clinic complet, un set de radiolografii si un pacient bine constientizat asupra metodelor de igienizare pot duce la concluzia de ''dinti buni''.
0
10-01-2019, ora 07:33
Robert1998
Nu este medic/terapeut
Robert1998
Mereu am avut o dantura foarte buna, obsedat de ingrijirea ei, ma spal si de 5 ori pe zi. Insa din 2016 de cand am stat foarte mult timp in spital, au inceput sa apara carii si o depunere pe doua masele. Singurul diagnostic fiind: Pulpita seroasa totala. Problema e ca in ultimul an, au inceput sa mi se rupa maselele, s-au rupt 4 masele in total, ramanand doar radacina si aproximativ 2-3mm din dinte. Arata foarte urat si ma simt foarte prost pentru ca stiu cat de mult am ingrijit dantura, problema cea mai mare insa, este ca 4 dinti din fata sunt pe jumatate rupti si vor pica cel mai probabil in urmatoarele 1-2 luni. deja se misca foarte tare. Totul se intampla prea brusc si nu stiu care ar putea fii problema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul