Migrene... mostenite
verticala ti-am trimis pe privat nr de tel al dl Zorin
Pt NICOL74: Spune-mi te rog, cat timp a fost vanata la ochi prietena ta?nu stiu cat concediu sa-mi iau cand o fi sa ma operez. nu stiu daca e suficient 2 saptamani. Si inca ceva: dureri de la operatie au fost? si aici nu ma refer la migrene ci la operatia in sine ca eu sunt cam fricoasa de felul meu.
multumesc, l-am sunat dar nu a rsspuns, probabil e in operatie, consultatii, etc si nu vreau sa insist... o sa incerc sa ma programez si eu la consultatie tot pe 29 ian daca se poate
va tin la curent!
o saptamana usoara, fara dureri...
va tin la curent!
o saptamana usoara, fara dureri...
verticala, Doamne ajuta, fara dureri de cap la toata lumea.eu sunt programata la ora 9.00.incearca sa-l mai suni ca altfel doctorul mai vine peste alte 8 saptamani.oricum ai timp sa dai de el pana atunci.Bafta!
am reusit sa vb cu dansul si a ramas ca vin si eu la consultatie pe 29 ian dar nu am intrat in detalii a zis ca-mi trimite un email.. eu ma gandeam sa-mi iau concediu vinerea de dinainte, tu cum ajungi in tm, cu avionul sau cu trenul, ?
scrie-mi te rog pe email, eu nu am adresa ta ca sa discutam astfel de detalii
multumesc
scrie-mi te rog pe email, eu nu am adresa ta ca sa discutam astfel de detalii
multumesc
Ptr. ANCACOPACI.Operatie se face de Dr Thomas+dr Zorin
Operatia se efectueaza sub anestezie generala si nu simti nimic.
Dureri dupa operatie..deloc.cel putin asa a fost in cazul prietenei mele.
Dureri de cap...deocamdata DELOC.si cu ajutorul lui DD poate nu vor mai fi.
Operatia se efectueaza sub anestezie generala si nu simti nimic.
Dureri dupa operatie..deloc.cel putin asa a fost in cazul prietenei mele.
Dureri de cap...deocamdata DELOC.si cu ajutorul lui DD poate nu vor mai fi.
eu sunt operata la Timisoara pe data de 24.09.2010. As vrea sa impartasesc din experienta mea si altor persoane ! Vreau sa va spun ca dupa testul botox nu am amai avut nici o migrena de aceea va sfatuiesca sa fiti foarte atente la rezultatele testului. Daca acesta este bun , adica sa nu mai ai migrene , , se merita sa face-ti operatia , daca nu credetima ca e bine sa evitati operatia, Eu am raspuns foarte bine la botox de aceea am acceptat operatia . I aceeasi tura cind am fost operata au mai fost cu mine alte 3 femei, si cel putin una am tinut legatura cu ea si nu se simte bine deloc. In schimb ea nu a avut rezultate foarte bune la testul botox. Dupa operatie vinataile la mine au persistat cam o luna de zile, iar niste proeminente deasupra ochilor la mai am si acum. Nu am mai facut migrene in schimb nu am scapat si de durerile de cap zilnice tratabile cu un analgezic banal. Vreau sa va informez corect asupra a tot ce inseamna acesta operatie si pentru faptul ca costa enorm eu si acum mai platesc. In schimb se merita fiecare banut dac are si efectul scontat. pentru detalii contactatima -* . Va urez numai bine si sarbatori fericite !!! Mariana Tanase
(*modificat de administrator)
(*modificat de administrator)
Daca cineva mai este operat sa ma contacteze si pe mina, pentru ca vreau sa mai discut si alte detalii Multumesc anticipat !
Din pacate migrena este o povara grea ptr.cei care traim acest chin
.Pe la 19 ani am avut primul episod.A fost un moment dramatic, deoarece simteam ca ma topesc, vedeam in ceata, nu ma puteam concenta, nici sa vorbesc nu eram in stare, imi amortise degetele de la maini.Am mers la mai multi medici, care spuneau ca am o anemie, sau astenie de toamna, numai tampenii.Dupa mai multe astfel de crize am mers la Pol.cu plata nr.2 de la Morarilor(Buc.), prin 2000, la dr.neurolog Cuesdean Livia(Dumnezeu sa o ierte)care m-a trimis sa-mi fac EEG.Mi-a explicat despre ce este vorba;mi-a prescris carbamazepin si inca ceva, si m-a scapat de o mare problema:TEAMA pe care mi-o provoca aceste crize si care imi agrava situatia.Din pacate nu am mai mers atunci la control ptr ca m-am simtit bine o perioada.Acum am 36 de ani, nu am scapat de ele dar de cativa ani sunt mai rare si durerile de cap au devenit mai suportabile.Dar am trcut prin momente urate, este un chin de care mi-as dori sa scap ptr ca momentele crizei nu le doresc nimanui.Apar din senin, in orice moment trebuie sa am Quarelim la mine, ptr a putea ramane pe pozitie la serviciu, sau oriunde m-as afla
atunci cand se declanseaza migrena.
.Pe la 19 ani am avut primul episod.A fost un moment dramatic, deoarece simteam ca ma topesc, vedeam in ceata, nu ma puteam concenta, nici sa vorbesc nu eram in stare, imi amortise degetele de la maini.Am mers la mai multi medici, care spuneau ca am o anemie, sau astenie de toamna, numai tampenii.Dupa mai multe astfel de crize am mers la Pol.cu plata nr.2 de la Morarilor(Buc.), prin 2000, la dr.neurolog Cuesdean Livia(Dumnezeu sa o ierte)care m-a trimis sa-mi fac EEG.Mi-a explicat despre ce este vorba;mi-a prescris carbamazepin si inca ceva, si m-a scapat de o mare problema:TEAMA pe care mi-o provoca aceste crize si care imi agrava situatia.Din pacate nu am mai mers atunci la control ptr ca m-am simtit bine o perioada.Acum am 36 de ani, nu am scapat de ele dar de cativa ani sunt mai rare si durerile de cap au devenit mai suportabile.Dar am trcut prin momente urate, este un chin de care mi-as dori sa scap ptr ca momentele crizei nu le doresc nimanui.Apar din senin, in orice moment trebuie sa am Quarelim la mine, ptr a putea ramane pe pozitie la serviciu, sau oriunde m-as afla
atunci cand se declanseaza migrena.
buna ziua si la multi ani migrenosi!
vad ca sunt pers care sau operat la timisoara. acelasi gen de operatie la facut si angelaangel in urma cu vreun an parca in UK. spunea ca tot 4000 euro costa, eu am mai vb cu ea si spunea ca este bine ca nu mai are migrene.
imi pare bn ca se fac si la noi in tara la timisoara aceste operatii.
vera multa bafta iti doresc si sa dea Dumenzeu ca prin aceasta operatie sa scpai de migrenele astea nenorocite. si celoralalti bafat la operatie sa fie totul ok asteptam vesti de la voi.
adryan calin eu te inteleg perfect cu TEAMA. inainte sa descopar imigranul acre la mn functioneaza eram cu frica in suflet ca unde ma apuca migrean clar boleam 2, 3 zile la pat. lipseama de la servici, e groznic. acum am past mereu cu mn si am scapat de aceea teama.
eu migerenel la am mai rare in perioada menstrei atunci sigur ma doare capul, ajung si la migeran dar o tin frau cu imigran. acum eu am alta problema TOCul meu care mi sa declansat de la stres, copil mic marait, colici, nopti neodormite. in fien migrena mi se pare mai usor de suportat pe langa gandurile negre. dar invat ce este cu tocul acesta si cum il pot tine in frau. ink mie greu nu reusesc sami controlez mintea. of e greu sa fii un om normal.
vera tu cum mai esti?
multa sanatate va doresc si un an mult mai bun decat cel care trece si sa auzim numai de bine sa va resuseaca operatia. LA MULTI ANI!
vad ca sunt pers care sau operat la timisoara. acelasi gen de operatie la facut si angelaangel in urma cu vreun an parca in UK. spunea ca tot 4000 euro costa, eu am mai vb cu ea si spunea ca este bine ca nu mai are migrene.
imi pare bn ca se fac si la noi in tara la timisoara aceste operatii.
vera multa bafta iti doresc si sa dea Dumenzeu ca prin aceasta operatie sa scpai de migrenele astea nenorocite. si celoralalti bafat la operatie sa fie totul ok asteptam vesti de la voi.
adryan calin eu te inteleg perfect cu TEAMA. inainte sa descopar imigranul acre la mn functioneaza eram cu frica in suflet ca unde ma apuca migrean clar boleam 2, 3 zile la pat. lipseama de la servici, e groznic. acum am past mereu cu mn si am scapat de aceea teama.
eu migerenel la am mai rare in perioada menstrei atunci sigur ma doare capul, ajung si la migeran dar o tin frau cu imigran. acum eu am alta problema TOCul meu care mi sa declansat de la stres, copil mic marait, colici, nopti neodormite. in fien migrena mi se pare mai usor de suportat pe langa gandurile negre. dar invat ce este cu tocul acesta si cum il pot tine in frau. ink mie greu nu reusesc sami controlez mintea. of e greu sa fii un om normal.
vera tu cum mai esti?
multa sanatate va doresc si un an mult mai bun decat cel care trece si sa auzim numai de bine sa va resuseaca operatia. LA MULTI ANI!
la multi ani tuturor si sanatate la maxim si evident un an plin de bucurii si fara dureri!!!!!!!
si ma bucur pentru cei care s-au operat si care nu mai au migrene, felicitari!
@ANGELOT, ai dreptate, sunt sigura ca merita fiecare banut si eu vreau sa dau tot ce am ca sa ma simt un om normal. mai am putin, iar pe 29 ajung la TM pt testul botox.deja numar zilele!
Spune-mi te rog: aveai cumva si migrene menstruale?eu cu o zi inainte de menstruatie, simt ca mor, ma tin "in viata" doar cu imigran, 6 x 50mg in 24 de ore, adica doza maxima.
@MIHAELA28 citisem si eu mesajele lui angelangel dar ea nu a mai scris aici si nu stiam daca s-a operat sau nu. ma bucur ca ai tinut legatura cu ea si o rugam sa intre sa ne impartaseasca experienta ei.
Sa va mai povestesc din experienta mea: singurul tratament bun de care am avut parte a fost depakine 300 mg seara inainte de culcare, a avut efect cam un an si jumatate. dupa aceea doctora mi-a schimbat tratamentul cu prozac, am luat doar cateva zile, mi-a facut rau, de atunci nu l-am mai luat. acum realizez ca aceasta migrena menstruala pe care eu nu o aveam inainte mi-a aparut de cand am renuntat la depakine (ce-i drept nu pprea isi mai facea efectul asa bine, aveam dureri de cap destul de dese, dar cred ca poate trebuia sa imi mareasca doza sau sa nu renunt la tratament). Acum iau cate o pastila jumate (adica 450mg seara) si deja ma simt mai bine. Oricum, nu mai iau tratament decat pana cand fac testul, sunt constienta de consecintele nasoale ale depakinului:ficat, caderea parului, etc.
Am mai incercat orfiril acum cativa ani, 150 mg seara inainte de culcare si a fost bine tot timp de vreun an si jumatate dupa aceea am ajuns la alt doctor care mi-a dat acest depakine care zic eu ca face toti banii pana acum (nu am nici un efect advers, doar m-am cam ingrasat dar n-as zice neaparat ca-i de la el, imi cade si parul dar mi-a cazut intotdeauna).
Am mai incercat intre timp: oxybral, m-am simtit bine 3 zile, in rest frectie la picior de lemn, beau ceaiuri de migrene de mai bine de vreun an jumate si nici o imbunatatire (ceai de soc, de lavanda, roinita, coada soricelului, etc).Am incercat si cu metroprolol, degeaba.
Am luat si pastile be baza de plante de la plafar: Migrenal/Migrenostop, de la dacia plant si altele tot cu acest nume de pe internet, am cheltuit o gramada de bani si evident degeaba.
Ma bucur totusi ca exista oameni care s-au operat si acum sunt bine, acest lucru imi da speranta!
Dragii mei migrenosi, sa tinem legatura!
si ma bucur pentru cei care s-au operat si care nu mai au migrene, felicitari!
@ANGELOT, ai dreptate, sunt sigura ca merita fiecare banut si eu vreau sa dau tot ce am ca sa ma simt un om normal. mai am putin, iar pe 29 ajung la TM pt testul botox.deja numar zilele!
Spune-mi te rog: aveai cumva si migrene menstruale?eu cu o zi inainte de menstruatie, simt ca mor, ma tin "in viata" doar cu imigran, 6 x 50mg in 24 de ore, adica doza maxima.
@MIHAELA28 citisem si eu mesajele lui angelangel dar ea nu a mai scris aici si nu stiam daca s-a operat sau nu. ma bucur ca ai tinut legatura cu ea si o rugam sa intre sa ne impartaseasca experienta ei.
Sa va mai povestesc din experienta mea: singurul tratament bun de care am avut parte a fost depakine 300 mg seara inainte de culcare, a avut efect cam un an si jumatate. dupa aceea doctora mi-a schimbat tratamentul cu prozac, am luat doar cateva zile, mi-a facut rau, de atunci nu l-am mai luat. acum realizez ca aceasta migrena menstruala pe care eu nu o aveam inainte mi-a aparut de cand am renuntat la depakine (ce-i drept nu pprea isi mai facea efectul asa bine, aveam dureri de cap destul de dese, dar cred ca poate trebuia sa imi mareasca doza sau sa nu renunt la tratament). Acum iau cate o pastila jumate (adica 450mg seara) si deja ma simt mai bine. Oricum, nu mai iau tratament decat pana cand fac testul, sunt constienta de consecintele nasoale ale depakinului:ficat, caderea parului, etc.
Am mai incercat orfiril acum cativa ani, 150 mg seara inainte de culcare si a fost bine tot timp de vreun an si jumatate dupa aceea am ajuns la alt doctor care mi-a dat acest depakine care zic eu ca face toti banii pana acum (nu am nici un efect advers, doar m-am cam ingrasat dar n-as zice neaparat ca-i de la el, imi cade si parul dar mi-a cazut intotdeauna).
Am mai incercat intre timp: oxybral, m-am simtit bine 3 zile, in rest frectie la picior de lemn, beau ceaiuri de migrene de mai bine de vreun an jumate si nici o imbunatatire (ceai de soc, de lavanda, roinita, coada soricelului, etc).Am incercat si cu metroprolol, degeaba.
Am luat si pastile be baza de plante de la plafar: Migrenal/Migrenostop, de la dacia plant si altele tot cu acest nume de pe internet, am cheltuit o gramada de bani si evident degeaba.
Ma bucur totusi ca exista oameni care s-au operat si acum sunt bine, acest lucru imi da speranta!
Dragii mei migrenosi, sa tinem legatura!
Vesti bune: de o luna de zile iau magne b6 cate 4/zi si calciu lactic 4/zi (doza maxima de fiecare e de 8/zi). Ma simt mai bine, durerile s-au mai diminuat in intensitate si minune: nicio migrena menstruala!!nici urma de ea!!nu-mi vine sa cred.
buna ziua si LA MULTI ANI.
anacopaci am vb pe privat cu ea atunci la cateva luni de la operatie si mia zis ca este ok dar nici eu nu mai stiu de ea. iam mai trimis mesaje sami zica cm se simte dar nu am ami primit raspuns.
am si eu migrene menstruale pe langa cele nemenstruale. ce sa vazic:iau asa neolin +fasconal+metoclopeamid si uneori si tador, imi trece pe moment dar la 2 ore iau iarsi aceeasi combinatie, si daca e migrena puternica imigran. dar acum o trag cu tocul meu. nu imi pot face curaj sa vb cu ai mei si sa incep sedinte de pshihoterapie. probabil ca eu traind cu frica aceea in suflet ani de zile mi sa declansat si tocul asta nu stiu ce sa va zic dar sunt un suflet chinuit sper sa iaas odata soarele si pe strada mea
anacopaci am vb pe privat cu ea atunci la cateva luni de la operatie si mia zis ca este ok dar nici eu nu mai stiu de ea. iam mai trimis mesaje sami zica cm se simte dar nu am ami primit raspuns.
am si eu migrene menstruale pe langa cele nemenstruale. ce sa vazic:iau asa neolin +fasconal+metoclopeamid si uneori si tador, imi trece pe moment dar la 2 ore iau iarsi aceeasi combinatie, si daca e migrena puternica imigran. dar acum o trag cu tocul meu. nu imi pot face curaj sa vb cu ai mei si sa incep sedinte de pshihoterapie. probabil ca eu traind cu frica aceea in suflet ani de zile mi sa declansat si tocul asta nu stiu ce sa va zic dar sunt un suflet chinuit sper sa iaas odata soarele si pe strada mea
@mihaela 28: nu prea stiu ce-i ala toc, dar presupun ca are legatura cu atacurile de panica sau ceva de acest gen.si eu aveam perioade cand imi era foarte rau toata luna din cauza capului:cadeam la pat, stari de voma din cauza durerii de cap, ma simteam foarte slabita, si incepuse sa-mi fie foarte frica sa si ies din casa. cand ajungeam la serviciu incepeam sa tremur, imi venea sa vomit de frica, credeam ca am diabet dar cred ca de fapt faceam atacuri de panica. mi-am facut analize peste analize, toate bune. si am cam tinut-o cu starea asta din septembrie pana in noiembrie. acum de cand iau calciu si magne b6 si ma simt mai bine parca am inceput sa prind curaj, nu mai imi este frica sa stau la munca, nu mai trece timpul greu, nu ma mai uit la ceas sa se faca 6 sa plec o data, nu mai imi e frica sa ies din casa... poate te ajuta psihoterapia dar eu zic sa incercat si calciu lactic cu magneb6, sigur o sa va simtiti mai bine.
Buna.Sunt noua pe forum.Sufar si eu de migrene cam de 12 ani.Acum am 26 si un copil de 1 an si jumatate.Eu am ajuns sa am dureri zilnice de cap, analize peste analize, Rmn-uri, tomografii si neurologi peste neurologi.dar...nik.Folosesc fasconal zilnic si imigran de 50mg de 20 ori pe luna.Sincer nu cred ca mai e cineva ca mine.e cronocizata deja.Am vazut ca discutati de clinica din timisoara.Apropo sunt din tm si am fost la clinica.Am facut testul botox acum 2 luni.Rezultat.ameliorare max 10% ca si intensitate, insa ca si frecventa nu.Din 20 imigran pe luna...am luat 17.Nu sunt eligibila pt operatie.eventual inca o tura de botox:(((.Asa ca dc mai aveti alternative...le primesc cu placere.Dc doriti sa aflati ceva despre clinica.cu placere.Medicul roman cu care puteti lua leg este Zorin Creiniceanu.Probabil ca urmat lucru va fi sa caut un neurolog bun la Unguri.In Tm nu exista asa ceva :((((((
buna linutica
ce sa spun, ma doare sufletul sa vad cat de rau te simti, mai ales ca stiu exact ce inseamna... sfaturi despre ce ar putea sa functioneze, nu am ce sa-ti dau... mai ales ca tu ai incercat si varianta suprema: testul botox!
la mine am observat doi factori care ma pun la pamant: perioada dinaintea menstruatiei si stresul. de exemplu, pe mine m-a ajutat psihoterapia, pt ca m-a invatat sa nu ma mai consum din orice, sa privesc lucrurile mai detasat si sa nu ma ingrijorez din orice nimic... cum imi place mie sa spun, am invatat sa fiu mai "nesimtita":)
dar poate ca eu sunt un caz mai special si la tine altele sunt motivele... oricum ar fi sa scrii aici te ajuta in sensul ca esti printre cei care te inteleg si pot sa-ti dea o idee buna..
in legatura cu testul, stiu ca anca(copaci) o sa il faca saptamana viitoare asa ca s-ar putea sa te bombardeze cu intrebari:) dar adevarul e ca sunt si eu curioasa, a durut injectia? s-a umflat?la tine migrenele se concentrau la ceafa, la tample sau in spatele ochilor? la mine, de ex sunt la ceafa si ma gandesc ca n-are nici o treaba cu zona aia de sub sprancene...
cand ai timp, sa mai scrii!
ce sa spun, ma doare sufletul sa vad cat de rau te simti, mai ales ca stiu exact ce inseamna... sfaturi despre ce ar putea sa functioneze, nu am ce sa-ti dau... mai ales ca tu ai incercat si varianta suprema: testul botox!
la mine am observat doi factori care ma pun la pamant: perioada dinaintea menstruatiei si stresul. de exemplu, pe mine m-a ajutat psihoterapia, pt ca m-a invatat sa nu ma mai consum din orice, sa privesc lucrurile mai detasat si sa nu ma ingrijorez din orice nimic... cum imi place mie sa spun, am invatat sa fiu mai "nesimtita":)
dar poate ca eu sunt un caz mai special si la tine altele sunt motivele... oricum ar fi sa scrii aici te ajuta in sensul ca esti printre cei care te inteleg si pot sa-ti dea o idee buna..
in legatura cu testul, stiu ca anca(copaci) o sa il faca saptamana viitoare asa ca s-ar putea sa te bombardeze cu intrebari:) dar adevarul e ca sunt si eu curioasa, a durut injectia? s-a umflat?la tine migrenele se concentrau la ceafa, la tample sau in spatele ochilor? la mine, de ex sunt la ceafa si ma gandesc ca n-are nici o treaba cu zona aia de sub sprancene...
cand ai timp, sa mai scrii!
Buna verticala! Ma simt bine sa vorbesc cu cineva si ma bucur ca am prim mes la com meu.Raspund cu placere oricaror intreb dc va ajuta.Injectia nu a durut deloc.Sunt 6 intepaturi la nivelul fruntii, mie in spate la ceafa nu mi-a facut pt ca nu am in mod deosebit migrene in spate.La mine sunt mai mult pe ochi, cu preponderenta pe partea stanga si pe tot capul...din acelea de iti vajaie capul.Ce a fost ok dupa injectie e ca in aceste 2 luni nu am facut criza din aceea sa stau in pat 3 zile cu vomitat, ameteli, dureri si tot tacamul.Au fost mai slabe in intensitate.insa nu si in frecventa...adica durerea zilnica a ramas.:((Apropo si la mine e perioada dinaintea menstruatiei mai accentuata in migrene insa si cea de la sf menstruatiei vreo inca 3 zile.
Buna linutica, ma "bucur" ca mai sunt si altii care scriu pt ca in ultima vreme observ ca nu prea mai este activitate pe acest forum.imi pare rau ca nu te-a ajutat testul botox, pentru mine este ultima sansa. si pe mine ma doare capul zilnic, iau calmante de 2 ori pe zi cate 2 pastile..(codamin) Daca citesti ce am scris mai sus, de vreo luna ma simt mai binisor si totul datorita faptului ca am luat calciu lactic si magne b6. nu am avut nicio migrena menstruala ultima luna, care pe mine ma punea la pat, iar la serviciu nu mai ajungeam, nu imi trecea nici macar cu cate 5 injectii (ca sa iti faci o idee, imi doream sa mor, le spuneam celor din jurul meu sa imi faca ceva sa mor ca eu nu mai suport durerea). de vreo 3-4 zile parca a inceput sa ma lase si durerea zilnica, adica nu prea am mai luat codamin...pe care eu il luam zilnic, cel putin 4 pe zi..si asta datorita calciu lactic si magneziu sunt sigura.incercati si voi, sunt sigura ca asta este cauza.Credeti=ma am incercat DE TOATE.de la ceaiuri si tratamente naturiste, si pastile antimigrenoase de pe internet, pana la antidepresive, antiepileptice, etc..am fost la toti doctorii posibili:generalist, endocrinolog, neurolog, ginecolog, etc niciunul nu a fost in stare sa imi zica sa iau ca si mg.Chiar nu aveti ce pierde. Imi aduc aminte ca la ultima menstruatie am luat 7 imigran intr-o zi de 50mg (adica in 24 ore) si DEGEABA, iar acum o schimbare de-adreptul miraculoasa, chiar sa nu ma doara catusi de putin capul..
@verticala: migrenele menstruale la mine erau tot la ceafa pe partea dreapta, si imi radiau pe tot capul pe urma (nici nu mai stiam unde ma doare si ce ma doare)sper ca luna viitoare sa fiu la fel de norocoasa si sa nu mai am.
In rest, cele zilnice la mine porneau de la ochi, din fundul ochilor, apoi fruntea, crestetul capului, etc
sambata viitoare ajung la TM, sper ca vremea sa fie ok pt ca ma duc cu masina, ca iar au anuntat astia ninsori, va tin la curent...
@verticala: migrenele menstruale la mine erau tot la ceafa pe partea dreapta, si imi radiau pe tot capul pe urma (nici nu mai stiam unde ma doare si ce ma doare)sper ca luna viitoare sa fiu la fel de norocoasa si sa nu mai am.
In rest, cele zilnice la mine porneau de la ochi, din fundul ochilor, apoi fruntea, crestetul capului, etc
sambata viitoare ajung la TM, sper ca vremea sa fie ok pt ca ma duc cu masina, ca iar au anuntat astia ninsori, va tin la curent...
OK! O sa incerc si varianta ta.sunt la fel ca tine si eu tot atat de multe pastile zilnice (6 sau 8 fasconale in 2 -3 ture).Poate ne vedem la clinica...inca nu m-am decis dc voi mai face sau nu inca o injectie botox :))
buna.sunt noua pe acest forum.de 5 ani si eu am aflat ce insemna cuvantul migrena.la mine in familie ata mama cat si bunica au suferit de acest cosmar..asa ca probabil sunt erditare...singurul medicament care functioneaza, pt mine, este imigranul -mai exact sumatriptanul-subst activa din el...in ultimul an.in cazurile extreme -folosesc imigran injectabil.procurat din ungaria.deoarece la noi nu se comercializeaza.ideea cu consultatulaltor medici din alte tari gen ungaria, austria este doar o cheltuiala in plus.eu am incercat...am mers inarmata cu analize de sange, rmn..si nu in ultimu rand multa speranta.si 2 -3 vizite.rezulatat naproxen (antiinflamator) si bineinteles.imigran, , , , , , , , , , , atat...urmaresc forumuri pe acesta tema si din strainatate si am observat ca accelasi tratament se da peste tot...asa ca.in afara de operatia pt migrene..nu cred in alte solutii miraculoase
va doresc tuturor zile fara dureru de cap...
va doresc tuturor zile fara dureru de cap...
@zetast - buna zetast, si bine ai venit pe acest forum.sfatul meu cu calciu lactic si magne b6 cate 4-6 pastile pe zi, rezolva doar migrenele menstruale, am mai intalnit 2 cazuri care s-au rezolvat prin aceasta metoda, plus pe alt forum am mai gasit postari cu privire la acest lucru, sper sa le gasesc si sa postez aici link-ul.
@linitica-am citit mai multe articole, (o sa revin tot asa cu link-ul daca il mai gasesc) era un articol in engleza in care pacientii erau clasificati in functie de gradul de gravitate 1-3 (in gradul 3 erau incadrati cei care luau mai mult de 10 imigran pe luna) iar probabilitatea de functionare a botoxului, respectiv de reusita a operatiei era destul de slaba. eu nu cred ca are rost sa mai faci inca o data testul, deja l-ai facut..si ai vazut efectele
eu in ultima luna ma simt mai bine, codaminul s-a rarit, am luat doar un singur imigran si asta din cauza ca eram la serviciu si nu reusisem sa iau codamin la timp si mi-era sa nu fac vreo criza, dar in rest ma simt mult mai bine..peste starile de frica, teama si atacuri de panica am trecut.totul e din ce in ce mai bine (aici cred ca un mare aport il are si complexul de B-uri din magneb6)
...inca ceva:tot de vreo 3 saptamani am inceput un tratament cu oua de prepelita:dimineata, pe stomacul gol, crude, cate 5 oua, si mananc si beau cafeaua de-abea dupa cel putin jumatate de ora.acestea contin si ele foarte mult calciu, magneziu si B-uri, (dati un search pe internet si o sa vedeti ca sunt folosite si ca tratament pt migrene). de aceea eu sustin cu tarie si convingere ca aceste vitamine m-au pus pe picioare.de mentionat ca ouale de prepelita le iau de la tara, nu din supermarket.
datorita stilului de viata pe care il avem:stres, poluare, suparari, etc, cred eu ca nivelul acestor vitamine scade foarte mult si se consuma foarte mult, sau nu se asimileaza cum ar trebui. Mai mult se spune ca 5 minute de furie, scad nivelul mineralelor si vitaminelor din organism precum si pe cel al sistemului imunitar la jumatate...(asta am auzit-o si eu la TV).de aceea cred ca mie personal mi-au facut bine vitaminele.se mai spune ca vit B1. creste pragul de toleranta pt durere
@linitica-am citit mai multe articole, (o sa revin tot asa cu link-ul daca il mai gasesc) era un articol in engleza in care pacientii erau clasificati in functie de gradul de gravitate 1-3 (in gradul 3 erau incadrati cei care luau mai mult de 10 imigran pe luna) iar probabilitatea de functionare a botoxului, respectiv de reusita a operatiei era destul de slaba. eu nu cred ca are rost sa mai faci inca o data testul, deja l-ai facut..si ai vazut efectele
eu in ultima luna ma simt mai bine, codaminul s-a rarit, am luat doar un singur imigran si asta din cauza ca eram la serviciu si nu reusisem sa iau codamin la timp si mi-era sa nu fac vreo criza, dar in rest ma simt mult mai bine..peste starile de frica, teama si atacuri de panica am trecut.totul e din ce in ce mai bine (aici cred ca un mare aport il are si complexul de B-uri din magneb6)
...inca ceva:tot de vreo 3 saptamani am inceput un tratament cu oua de prepelita:dimineata, pe stomacul gol, crude, cate 5 oua, si mananc si beau cafeaua de-abea dupa cel putin jumatate de ora.acestea contin si ele foarte mult calciu, magneziu si B-uri, (dati un search pe internet si o sa vedeti ca sunt folosite si ca tratament pt migrene). de aceea eu sustin cu tarie si convingere ca aceste vitamine m-au pus pe picioare.de mentionat ca ouale de prepelita le iau de la tara, nu din supermarket.
datorita stilului de viata pe care il avem:stres, poluare, suparari, etc, cred eu ca nivelul acestor vitamine scade foarte mult si se consuma foarte mult, sau nu se asimileaza cum ar trebui. Mai mult se spune ca 5 minute de furie, scad nivelul mineralelor si vitaminelor din organism precum si pe cel al sistemului imunitar la jumatate...(asta am auzit-o si eu la TV).de aceea cred ca mie personal mi-au facut bine vitaminele.se mai spune ca vit B1. creste pragul de toleranta pt durere
Buna sa va fie viata, migrenosi! Am fost diagnosticat cu migrena cluster luna aceasta, am urmat tratament cu prednison, sumacta si lioresal. Episodul dureros a trecut, dar nu stiu pana cand.Prima manifestare a migrenei a fost in iarna trecuta.Urmatoarea, acum cand am ajuns la medic.Doamna doctor mi-a pus diagnosticul acesta fara ezitare, dar am ramas cu o nedumerire:am vreo sansa sa ma insanatosesc, avand in vedere faptul ca mi-a "mers" atat de bine tratamentul? In plus am si hepatita de tip B si nu pot intoxica ficatul cu prea multe medicamente.Intrebarea mea este adresata unui specialist in astfel de afectiuni, care indecursul activitatii profesionale a intalnit o situatie similara sau a studiat in literatura de specialitate.Am uitat sa spun: am 22 de ani. Colegii migrenosi ma pot ajuta si ei cu ce stiu referitor la intrbare. Multumesc anticipat!
bogdan
daca spui ca ai avut un episod anul trecut si acum din nou, e un caz mai special (eu nu i-as spune migrena) dupa cum vezi afectiunea este cronica si toti ne vaitam de dureri repetate de cap la intervale mai mici sau mai mari de timp.in nici un caz o migrena pe an, asa ca nu stiu ce sa spun
anca, daca iti merge atat de bine, de ce mai faci operatia/ testul botox? sau te-ai razgandit?
daca spui ca ai avut un episod anul trecut si acum din nou, e un caz mai special (eu nu i-as spune migrena) dupa cum vezi afectiunea este cronica si toti ne vaitam de dureri repetate de cap la intervale mai mici sau mai mari de timp.in nici un caz o migrena pe an, asa ca nu stiu ce sa spun
anca, daca iti merge atat de bine, de ce mai faci operatia/ testul botox? sau te-ai razgandit?
eu am incercat sa iau calciu dar am intrerupt pt ca beau foarte multa cafea si e ca si cum il anuleaza. pe de alta parte daca nu beau cafea, ma doare capul.
dar imi aduc aminte ca la mine functiona foarte bine gluconolactatul de calciu si magneziuinjectabil care acum nu se mai gaseste.
dar decat deloc, o sa incerc sa mai iau si o pastila de osteocare (ca+mg+zn) macar una pe zi si sa mai reduc cafeaua, sa vedem poate ma ajuta
acum e si nasol ca sunt plecata din tara si e diferenta foarte mare de fus orar (aproape invers: cand e zi in ro, aici e noapte si viceversa) si trebuie sa rezist la serviciu desi imi cade capul pe birou de somn, asa ca bag cafea la greu!!!!
eu cand va aud cu imigran, mi se face parul maciuca, stiu ca il luam, imi trecea durerea de cap, dar ma durea stomacul de muream
anca, apropo de oua de prepelita, cum le bei, crude? nu sunt gretoase? si revin cu intrebarea, , , , tu mai vrei sa te operezi daca te simti bine? e vorba de foarte multi bani, plus drumul dus-intors obositor, plus durerea si riscurile. eu ma gandesc ca ai face-o numai daca as fi foarte foarte disperata, adica m-as urca pe pereti de durere, dar altminteri...nu prea.
dar imi aduc aminte ca la mine functiona foarte bine gluconolactatul de calciu si magneziuinjectabil care acum nu se mai gaseste.
dar decat deloc, o sa incerc sa mai iau si o pastila de osteocare (ca+mg+zn) macar una pe zi si sa mai reduc cafeaua, sa vedem poate ma ajuta
acum e si nasol ca sunt plecata din tara si e diferenta foarte mare de fus orar (aproape invers: cand e zi in ro, aici e noapte si viceversa) si trebuie sa rezist la serviciu desi imi cade capul pe birou de somn, asa ca bag cafea la greu!!!!
eu cand va aud cu imigran, mi se face parul maciuca, stiu ca il luam, imi trecea durerea de cap, dar ma durea stomacul de muream
anca, apropo de oua de prepelita, cum le bei, crude? nu sunt gretoase? si revin cu intrebarea, , , , tu mai vrei sa te operezi daca te simti bine? e vorba de foarte multi bani, plus drumul dus-intors obositor, plus durerea si riscurile. eu ma gandesc ca ai face-o numai daca as fi foarte foarte disperata, adica m-as urca pe pereti de durere, dar altminteri...nu prea.
of, colac peste pupaza, luni am avariat masina, era sotul la volan, ne-a taiat un taximetrist fata si l-am luat in plin, asa ca o am bagata in service.sotul nu vrea cu avionul, iar cu trenul e foarte nasol. am mai fost o data la TM cu trenul si am inghetat de frig. avand in vedere si vremea de afara in niciun caz cu trenul. trebuie sa mai vb cu sotul sa vedem daca reusim sa ajungem cu masina. daca nu, voi amana. testul, da imi doresc sa il fac. macar sa stiu pe viitor. sincera sa fiu, bani de operatie nu am, dar macar sa stiu o treaba daca am pentru ce sa strang bani.
@verticala:ouale de prepelita, da le iau crude, prima data mi-a fost cam ciudat sa le inghit asa crude dar m-am obisnuit cu ele, . gustul nu prea il simti daca le inghiti repede dar nu sunt deloc gretoase, chiar a inceput sa imi placa, parca simt gustul de galbenus de ou fiert de gaina.intr-un paharel mic de tuica incap cu usurinta 6 oute pt ca sunt foarte mici.
Ca si regula, nu trebuie sa bei cafea sau sa mananci timp de 2 ore. daca chiar nu poti, macar jumatate de ora.
Si eu beau cafea, daca nu beau de dimineata, imediat apare migrena. incerc totusi sa beau ouale repede, si dupa o ora beau si cafeaua. Eu beau cafea doar dimineata, asta e norocul meu, iar ca lactic+magne b6 le iau la cel putin 2 ore dupa ce mi-am terminat cafeaua. de asemenea, daca iau codamin, nu iau in acelasi timp cu ca si mg (dupa cum mi-ai zis) ci mai astept si le iau mai tarziu.
operatia in sine eram disperata sa o fac din cauza migrenelor menstruale care le am de mai bine de un an, dar cum in ultima luna au disparut ca prin minune, sunt curioasa ce sa va intampla luna urmatoare.acum nu mai sunt chiar asa disperata sa o fac. crize nu am mai facut, de la serviciu nu am mai lipsit, sunt binisor.doar dureri de cap usoare aproape zilnice..
de imigran si eu ma cam feresc, adica daca poate sa imi treaca cu altceva, prefer sa iau de la primele semne codamin, decat sa ajung sa imi obisnuiesc organismul cu imigran.daca m-as mai apuca si de sport, macar cateva minute in fiecare dimineata, sunt sigura ca viata mea s-ar schimba.
@verticala:ouale de prepelita, da le iau crude, prima data mi-a fost cam ciudat sa le inghit asa crude dar m-am obisnuit cu ele, . gustul nu prea il simti daca le inghiti repede dar nu sunt deloc gretoase, chiar a inceput sa imi placa, parca simt gustul de galbenus de ou fiert de gaina.intr-un paharel mic de tuica incap cu usurinta 6 oute pt ca sunt foarte mici.
Ca si regula, nu trebuie sa bei cafea sau sa mananci timp de 2 ore. daca chiar nu poti, macar jumatate de ora.
Si eu beau cafea, daca nu beau de dimineata, imediat apare migrena. incerc totusi sa beau ouale repede, si dupa o ora beau si cafeaua. Eu beau cafea doar dimineata, asta e norocul meu, iar ca lactic+magne b6 le iau la cel putin 2 ore dupa ce mi-am terminat cafeaua. de asemenea, daca iau codamin, nu iau in acelasi timp cu ca si mg (dupa cum mi-ai zis) ci mai astept si le iau mai tarziu.
operatia in sine eram disperata sa o fac din cauza migrenelor menstruale care le am de mai bine de un an, dar cum in ultima luna au disparut ca prin minune, sunt curioasa ce sa va intampla luna urmatoare.acum nu mai sunt chiar asa disperata sa o fac. crize nu am mai facut, de la serviciu nu am mai lipsit, sunt binisor.doar dureri de cap usoare aproape zilnice..
de imigran si eu ma cam feresc, adica daca poate sa imi treaca cu altceva, prefer sa iau de la primele semne codamin, decat sa ajung sa imi obisnuiesc organismul cu imigran.daca m-as mai apuca si de sport, macar cateva minute in fiecare dimineata, sunt sigura ca viata mea s-ar schimba.
pt ancacopaci:
In primul rand imi pare rau sa aud de accident, dar e bine ca sunteti voi bine.Operatia oricum nu o face dc nu ai ameliorari de cel putin 50% nici daca vrei.Iar ref la mine, daca mai fac o injectie nu e pt ca mai fac o data testul.ci pt cura cu botox..cu o cura de botox.din cate am citit pe net s-ar putea sa nici nu ajungi la operatie.Poti cauta pe net.Asta nu o stiu de la clinica din tm ci de pe net, iar med Creiniceanu a fost deacord cu acest lucru.Urmeaza insa sa-l contactez sa-i spun hotarareamdesi as inclina sa stau inca 2 luni sa vad cate crize fac fara botox si abia apoi sa iau o hot.in fct de rezult.
De tine bogdan ce sa mai zic.esti un norocos.eu am 18-20 crize de migrena pe luna si dureri de cap simple zilnice.asa ca.nu-ti face griji chiar deloc :)
In primul rand imi pare rau sa aud de accident, dar e bine ca sunteti voi bine.Operatia oricum nu o face dc nu ai ameliorari de cel putin 50% nici daca vrei.Iar ref la mine, daca mai fac o injectie nu e pt ca mai fac o data testul.ci pt cura cu botox..cu o cura de botox.din cate am citit pe net s-ar putea sa nici nu ajungi la operatie.Poti cauta pe net.Asta nu o stiu de la clinica din tm ci de pe net, iar med Creiniceanu a fost deacord cu acest lucru.Urmeaza insa sa-l contactez sa-i spun hotarareamdesi as inclina sa stau inca 2 luni sa vad cate crize fac fara botox si abia apoi sa iau o hot.in fct de rezult.
De tine bogdan ce sa mai zic.esti un norocos.eu am 18-20 crize de migrena pe luna si dureri de cap simple zilnice.asa ca.nu-ti face griji chiar deloc :)
Apropo...poate in timpul asta o sa merg pana in Ungaria.Am inteles de la o matusa de-a mea ca exista un neurolog f bun specializat pe migrene, repet specializat pe migrene.Asa ca o sa vad:)
Buna
faptul ca exista acest forum est f bine.e super ok sa poti vorbi cu oamenii care stiu ce insemana cuv "migrena"...
in rest.@linutica.in ce oras din ungaria exista acest neurolog -specializat ?eu sunt din arad.si am fost la un neurolog in szeged.dar am fost f dezamagita..in afera de imigran, naproxen.si millgamma n.nu am primit nici o explicatie. o posibila cauza a migrenelor.nimic.eu sunt din arad.am 29 de ani.si migrene saptamanale.cu vomitat.si tot tacamul
va multumesc pt sprijin..
faptul ca exista acest forum est f bine.e super ok sa poti vorbi cu oamenii care stiu ce insemana cuv "migrena"...
in rest.@linutica.in ce oras din ungaria exista acest neurolog -specializat ?eu sunt din arad.si am fost la un neurolog in szeged.dar am fost f dezamagita..in afera de imigran, naproxen.si millgamma n.nu am primit nici o explicatie. o posibila cauza a migrenelor.nimic.eu sunt din arad.am 29 de ani.si migrene saptamanale.cu vomitat.si tot tacamul
va multumesc pt sprijin..
buna seara, ma bag si eu in seama da nu stiu ce sa mai inteleg si ce sa fac cu migrena, am 10 ani de cand am fost diagnosticat cu cefalee cu dereglari de vedere, in scurt timp am facut migrena cu aura la minie foarte rar dureri da cap mai mult ceafa, foarte multe simptome la vedere, ce vreau sa stiu daca la cineva dintre voi vi sa intamplat sa aveti simptome de astea, (cand ma uit la calculator vad liniile ondulate scrisul se lasa in jos in dreapta folderele parca sunt un pic inclinate)am fost repede am facut control oftalmologic rezultat totul ok nu am nimic am si flocoane, care o fi motivul, va multumesc si multa sanatate.
Pentru verticala Multumesc pentru mesaj! Simptomele pe care le am corespund diagnosticului si in plus am raspuns la tratamentul de specialitate.Ce altceva ar putea fi? Astept in continuare parerea si sfatul unui specialist.Va rog!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Stari de voma si dureri de cap..ajutor
- 2Dureri de cap aproape zilnice
- 4dureri foarte puternice de cap, in partea dreapta
- 5Durere in partea stanga a capului
- 8Umflatura in lobul occipital
- 21Dureri de cap, varsaturi, tremurat, diaree
- 0Durere puternica de cap - analize hormonale?
- 5Dureri de cap in zona frontala si cosmaruri - obsesiv compulsiv, sau ?
- 5dureri de cap cu ameteala si presiune occipitala
- 5Un sfat va rog din suflet... dureri de cap de 2-3 zile
- 3dureri mari de cap in urma unui soc puternic emotional (negativ)
- 2Dureri de cap foarte mari de vreo trei saptamani
- 14de mai bine de 15 ani sufar de migrene!
- 0dureri de cap din cauza hipotensiunii ?
- 1Diagnostic Rinita cronica hipertrofica, Reactie sinusala, Disfunctie tubara stg
- 4Durere de cap neobisnuita!
- 0Durere de cap in partea stanga
- 0Ticuri si Dureri de cap.
- 3Vă rog frumos am mare nevoie de un sfat - durere insuportabila de cap
- 3Nas înfundat in poziția culcat și dureri de cap
Mai multe informații despre: Migrena Durerea de cap Capul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: