molar extras acum 5 zile..durerea persista

buna seara, acum 5 zile mi-am extras un molar care era foarte cariat...doctorul nu mi-a dat niciun fel de tratament...dupa 2 zile mi-a mai curatat putin locul deoarece arata destul de ciudat...dar nu mi-a zis daca am infectie sau ce pastile sa iau...radacini nu au ramas pt ca am facut o radiografie...dar dupa 5 zile durerea persista, iau ketorol la 8 ore ca altfel ma doare...si are si un miros ft neplacut si un gust urat...vreau sa-mi spuneti ce medicamente ar trebuii sa iau..va multumesc
1 comentarii

dupa o extractie, in mod uzual nu este necesar tratament medicamentos. numai daca apar dureri se iau calmante de tip algocalmin, nurofen, ketonal.
in anumite cazuri, cand extractia este foarte dificila, sau daca raman resturi in alveola, daca pacientul nu mentine o igiena corecta, daca fumeaza etc etc, se poate produce o infectare a alveolei numita alveolita postextractionala. tratamentul in acest caz este in primul rand local (chiuretarea alveolei, spalaturi cu substante antibacteriene in alveola, se pot pune antibiotice direct in alveola), tratament general cu antiinflamatoare si uneori antibiotice alaturi de o igiena corecta prin periaj si clatiri cu apa de gura ( corsodyl, parodontax). atentie! tratamentul cu medicamente pe cale generala este doar auxiliar... cel mai imoprtant este tratamentul local facut de medic.
in anumite cazuri, cand extractia este foarte dificila, sau daca raman resturi in alveola, daca pacientul nu mentine o igiena corecta, daca fumeaza etc etc, se poate produce o infectare a alveolei numita alveolita postextractionala. tratamentul in acest caz este in primul rand local (chiuretarea alveolei, spalaturi cu substante antibacteriene in alveola, se pot pune antibiotice direct in alveola), tratament general cu antiinflamatoare si uneori antibiotice alaturi de o igiena corecta prin periaj si clatiri cu apa de gura ( corsodyl, parodontax). atentie! tratamentul cu medicamente pe cale generala este doar auxiliar... cel mai imoprtant este tratamentul local facut de medic.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila
- 2Extractie efectuata de un medic rezident
- 1Umflatura sub limba care nu se mai vindeca