Mutatie PAI-1 4G/5G + MTHFR A1298C => probleme cu sarcina?

23-07-2018
sf_new
Nu este medic/terapeut
sf_new
In urma pierderii unei sarcini (oprita in evolutie 9 sapt.), sotia mea a facut mai multe analize de sange, printre care si cele de trombofilie, in vederea depistarii posibilelor probleme cu sarcinile viitoare. Rezultatele analizelor sunt:
- mutatie PAI-1 4G/5G heterozigot (pozitiv);
- mutatie MTHFR A1298C homozigot (pozitiv);
- urmeaza sa primim si rezultatul analizei pentru mutatie factorul XIII + homocisteina;
- restul mutatiilor sunt negative.
Ne poate cineva ajuta cu interpretarea acestor analize? Rezultatele indica un risc sporit de pierdere a unor sarcini viitoare? (si daca da, ce se poate face/tratament se recomanda)?
Multumim,
3 comentarii
0
15-03-2019, ora 19:11
ClaudiaB17
Nu este medic/terapeut
ClaudiaB17
Buna ziua. Am pierdut si eu o sarcina la 6 sapt (oprita din evolutie) iar in urma testarii pentru trombofilie ereditara, am primit aceleasi rezultate ca si sotia dvs. Intrucat ne pregatim de o noua sarcina, as dori sa va intreb daca sotia a urmat vreun tratament pentru o viitoare sarcina, si cum a decurs. Doctorul mi-a spus ca e totul ok, insa citind pe forum, nu as risca sa pierd inca o sarcina pentru ca nu am luat medicamentele necesare la timpul potrivit. Va multumesc!
0
16-03-2019, ora 10:16
sf_new
Nu este medic/terapeut
sf_new
Buna ziua,
Sotia nu urmat niciun tratament in preconceptie. Dupa ce a ramas insarcinata a doua oara, de la testul pozitiv a luat 1 aspenter/zi (75 mg) si 1 elevit 1/zi.
La 6 saptamani a fost la hematologie, iar pana cand s-a depistat ritmul cardiac al embrionului, de la hematologie a primit 1 prednison/zi (a fost utilizat ca organismul sa nu respinga fatul). Dupa ce BPM-ul a fost detectat la peste 140, s-a scos din tratament prednison.
La morfologia de prim trimestru s-a constatat ca una din arterele uterine are tensiunea ridicata. Din acest motiv, doza de aspenter/zi a fost marita si ia alternativ 75 mg/zi, iar a doua zi 150mg/zi (si asa mai departe). Doza de aspenter s-a marit de la 14 saptamani de sarcina (exact cat are la momentul actual sarcina cf. ultimului ciclu menstrual).
Cele doua mutatii nu prezinta risc major de trombofilie, insa in sarcina trebuie monitorizat cu atentie tensiunea arterelor uterine. In cazul in care se constata ca este marit, atunci se poate interveni cu tratament adjuvant. IR-ul arterelor uterine se masoara incepand cu al doilea trimstru.
Mult succes si sanatate!
0
17-03-2019, ora 09:31
ClaudiaB17
Nu este medic/terapeut
ClaudiaB17
Va multumesc din suflet pentru raspuns! Este de mare ajutor. Astept ziua programarii la ginecolog, dar faptul ca mi-ati confirmat ca aceste rezultate nu prezinta risc ridicat de trombofilie m-a linistit. Daca voi ramane din nou insarcinata, cu siguranta voi discuta cu medicul meu si despre optiunile de tratament pe care sotia dvs le urmeaza. Va doresc multa bafta si un bebel sanatos si voios!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: